Spring til hovedindhold

Hvordan kommer jeg i gang med at investere i aktier?

Videoguide til din første investering: Overfør penge, og køb en aktie

I videoen herunder kan du se, hvordan du overfører penge til din Nordnet-konto, og hvordan du køber din første aktie. Det er ikke svært, men første gang man gør det, kan der være mange nye begreber at forholde sig til.

Sarah Ophelia Møss guider dig her i gang med din første investering i aktier. Hun gennemgår også, hvad de forskellige grafer og figurer viser, og hvordan du kan købe en aktie, byde en specifik pris, og hvor du får et samlet overblik over dine samlede investeringer.

Det kan også være, at du har en specifik aktie i hovedet, som du gerne vil købe. Du kan søge på aktien via søgeikonet i både din app og på vores hjemmeide.

Hvad er en aktie, og hvad betyder aktiens kurs?

En aktie er et bevis på en ejerandel i et selskab. Som aktionær bliver du altså medejer af virksomheden. Aktionærer har mulighed for at stemme på generalforsamlinger og på den måde få indflydelse over selskabet.

Aktier bliver oftest købt og solgt på såkaldte børser. Prisen på aktie er aktiens kurs, og den kan svinge op og ned, i takt med hvor mange investorer, der vil købe eller sælge aktien. Du kan byde en pris på en aktie, og hvis en aktionær vil sælge til den pris, køber du aktien. De fleste aktier bliver handlet til en pris, som ligger meget tæt på den gældende kurs, da mange aktier bliver handlet tusindvis af gange om dagen.

Der findes mange børser i verden, men de mest kendte her hjemme er nok Nasdaq Copenhagen, som er den største børs i Danmark, og NASDAQ og New York Stock Exchange i USA, hvor man kan købe aktier i populære virksomheder som Apple og Coca-Cola. Gennem Nordnet har du adgang til at købe og sælge aktier på mange forskellige børser. Man kan købe og sælge aktier, indenfor børsernes åbningstider, og man kan således ikke handle med aktier i weekenden og på helligdage. Se meget mere om det i vores Handelskalender.

Kend dine aktier på tickeren

Ofte vil man se aktier blive refereret til med deres såkaldte ‘ticker’, som er et unikt symbol, der repræsenterer en virksomhed. Apples ticker er ‘AAPL’, Coca-Cola’s ticker er ‘KO’, mens Novo Nordisk har tickeren ‘NOVO B’.

Find de aktier, du vil investere i

Du kan finde masser af inspiration til aktier at investere i på vores blog eller hjemmeside. Et godt sted at starte, kan være side med aktieinspiration.

Hvordan investerer jeg i en fond?

Et alternativ til at investere i aktier er, at investere i fonde. Det kan være en lettere måde at komme i gang, hvis du ikke er sikker på, hvilke aktier, du skal vælge. Du kan læse mere om, hvad en fond er, og hvordan du investerer i fonde lige her.

Meget mere om investering i aktier: