Spring til hovedindhold

Komplekse fonde

Hvilke flere fondstyper findes der? Nogle eksempler på andre fondstyper er hedgefonde, gearede ETF’er og alternative investeringsfonde (AIF).

Det er vigtigt, at du altid læser alt information grundigt, før du investerer. Du bør altså altid være sikker på, hvilke aktiver en fond investerer i. Det er også vigtigt at vide, at nogle fonde ikke har daglig handel. I nogle tilfælde kan du kun handle månedligt eller kvartalsvis.

Fonde med belåning?

En del fonde investerer med lånte penge, hvilket skaber en gearing for dig som investor. Denne gearing gør, at selv små kursændringer kan gøre en stor forskel i forhold til afkastet. En fond med en høj lånoptagelse betyder dog også en højere risiko for dig som investor.

For at få et fuldt indblik i hvordan fonden investerer dine penge, skal du altid læse fondens faktaark. Dette er to sider fyldt med det meste af den information, som du bør kende som investor.

Du kan finde faktaarket på hver fonds side her på Nordnet.dk. Søg i søgefeltet efter den fond, som du er interesseret i, og så finder du informationen.

Findes der andre omkostninger?

Nogle fonde opkræver et resultatbaseret gebyr. Dette gebyr drejer sig om en procentdel af den del, som fonden eventuelt er steget i værdi. I nogle tilfælde er der også et købs- eller salgsgebyr, som opkræves i forbindelse med, at du handler fonden. Læs grundigt om gebyrerne, inden du investerer. Det er vigtigt at vide, hvad du betaler for.

Du finder alle gebyrerne på hver fonds side her på Nordnet.dk. Søg i søgefeltet efter den fond, som du er interesseret i.

Du kan læse mere om komplekse fonde her.