Spring til hovedindhold

Hvad er stop loss?

Du kan holde øje med dine investeringer ved at bruge stop loss. Det er et forudbestemt niveau, som du selv sætter, så systemet automatisk går ind og foretager en handel for dig. Ligesom navnet antyder, kan du altså bruge det til at stoppe dine tab. Der er dog ingen garanti for, at banken vil lykkes med at sælge eller købe for dig.

Hvis det lykkes, kan du dog glæde dig over, at du har minimeret dit tab takket være denne stop loss, og at du kan tage gevinsten hjem. Ikke dårligt, vel?

Hvordan reducerer du tab?

Ofte hører du, hvordan eksperter taler om at skære ned på deres tab og lade vinderne ride. Når et værdipapir har tabt 5 procent, skal værdipapiret stige 5,26 procent for at være på det samme niveau, som da du købte det (break even). Hvis aktien falder 50 procent, skal aktien fordobles (100 procent op) for at være tilbage i break even. Jo mere værdipapiret falder, jo større vil eksponeringen være, før du vender tilbage til det samme niveau, som du har købt i.

Er stop loss en garanti?

Et stop loss fungerer som en almindelig aktiehandel. Det betyder, at for du kan få solgt din aktie, er der behov for en modpart, der ønsker at gøre forretning. Et stop loss er således ikke en garanti. Hvis der er ekstreme prisbevægelser på markedet, kan dit stop loss-niveau muligvis blive sprunget over og dermed ikke blive handlet.

Hvis du er bekymret for større prisbevægelser, kan du give dit stop loss en større margin. Det gør du ved at have en større forskel mellem aktiveringspris og selve prisen på din ordre.

Hvordan placerer jeg en stop loss ordre?

Nedenfor kan du se vores videoguides til, hvordan du placerer en enkel stop loss og en trailing stop loss.

Er du blevet mere nysgerrig på stop loss?

Hvis du higer efter mere viden om stop loss, så kan du klikke videre til denne side. Her får du en grundig gennemgang i, hvad stop loss kan gøre for dig og dine investeringer.