Spring til hovedindhold

Hvor meget skal jeg investere for?

Hos Nordnet er der intet krav til, hvor mange penge du skal investere. Du kan foretage en investering på 1 krone til mere end 1 million kroner, hvis du ønsker det.

Du skal dog være opmærksom på, at kurtagegebyret ved køb og salg af aktier ligger fra 29 kroner. Ved fonde er der ingen købskurtage. Er du ny kunde, får du dog ekstra rabat i de første tre måneder, hvilket betyder, at du kan handle helt ned fra 15 kroner.

Kurtagegebyret er et gebyr, som du betaler til Nordnet, når du køber og sælger aktier. Det er en lille procentdel af det samlede beløb på dit køb/salg.

Du bestemmer

Hvor meget du skal investere for, kan kun du svare på. Det er vigtigt, at du ser på, hvor mange af dine penge du kan undvære. Dette beløb er så det, som du kan vælge at investere for. Selv små beløb kan vokse i det lange løb, men jo mere du kan spare op, jo mere kan din kapital vokse over tid.

Mange mennesker bruger et benchmark, som går ud på, at 10 procent af den månedlige indkomst går direkte til porteføljen – det er et godt tal til at begynde med. Dertil skal du huske, at investering i aktier, investeringsforeninger, ETF’er og fonde altid er forbundet med en risiko – og investering i aktier anbefales normalt, hvis du har en lang tidshorisont.

Hvis vi går tilbage i tiden, toppede markedet lige før finanskrisen i USA, som igen i 2008 og 2009 fik hele den globale økonomi i knæ. Men selvom du havde været fuld investeret i det danske marked lige før toppen af finanskrisen, ville du stadig have fordoblet dine penge i dag, hvis du havde valgt at beholde dine investeringer. Langsigtet investering har altså virkelig kunne betale sig på aktiemarkedet.

Sæt penge ind

Du kan indsætte penge hos Nordnet ved at foretage en direkte overførsel fra din netbank til dit depot hos Nordnet.

Ved at forhåndsregistrere din bankkonto i en anden bank til dit depot hos Nordnet, kan du nemt overføre penge fra depotet til din bank.

I denne video kan du se, hvordan du foretager en ind- og udbetaling.