Spring til hovedindhold

Hvor mange penge skal jeg have for at investere?

En af de største misforståelser ved investering er, at du skal have mange penge for at kunne gå i gang. Den afliver vi her.



Kort fortalt:

  • Du kan komme i gang med at investere for det beløb, der passer ind i din økonomi. 

  • Du kan investere både enkelte beløb nu og her og et fast beløb hver måned.



Hvad kan jeg komme i gang for?

Du behøver ikke at have en stor sum penge for at begynde at investere. Du kan nemlig investere for helt ned til 100 kr., men du kan også investere for meget større beløb, hvis du har mulighed for og lyst til det.

Du kan investere penge, når du har luft til det i din samlede økonomi, eller du kan vælge at lave en fast investering hver måned. Du kan også gøre begge dele samtidig.


Invester faste beløb månedligt

Når du investerer gennem en Månedsopsparing hos Nordnet, investerer du et fast beløb, du selv vælger, hver måned. Det kan være alt mellem 100-50.000 kr., som investeres i investeringsfonde. Når du investerer med Månedsopsparingen, spreder du dine køb ud over tid og sparer samtidig handelsomkostninger. 

Læs mere om, hvor meget du kan komme i gang for, og hvad det kan vokse sig til over tid her: “Hvor meget skal jeg investere for hver måned?”


💡 Sæt penge ind: Sådan gør du

Du kan indbetale penge ved at lave en overførsel fra din netbank til din Nordnet-konto. Så er du klar til at investere. Følg guiden her


Invester enkeltbeløb

Du kan også vælge at investere et enkelt beløb én gang. Så styrer du selv, hvornår det passer dig at handle. Vil du investere i aktier, køber du også dem med enkeltbeløb – aktier kan nemlig ikke købes fast gennem en Månedsopsparing.

Når du investerer enkeltbeløb, er der ikke som sådan et minimum eller maksimum for, hvor meget du kan investere. Men handler du fx aktier, skal du betale aktiens kurs. Aktien og dermed aktiens kurs kan ikke deles over – så står en dansk aktie til kurs 800, skal du minimum betale 800 kr. + handelsomkostninger for at købe den.

Når du køber og sælger, er der omkostninger forbundet med handlen. Derfor er det vigtigt at huske på, at jo mindre beløb du investerer for, jo mere vil handelsomkostningerne udgøre. Det er derfor godt at have med, når du gør dig overvejelser om, hvor mange penge du vil investere.


Hvad passer dig og din økonomi?

Hvor mange penge du skal investere for, kan kun du svare på. Det er meget individuelt, og det er vigtigt, at du ser på, hvor mange penge du har råd til at undvære. Selv små beløb har mulighed for at vokse sig store over tid. Men jo mere du sparer op, jo mere vil du få gavn af renters rente-effekten.

Vi rådgiver ikke og kender ikke din økonomiske situation. Husk, at der er en risiko ved investering. Derfor er det vigtigt, at du har gjort dig tanker om, hvornår du skal bruge pengene igen.


Hvor lang tid tager det at blive millionær?

I skemaet her kan du se, hvor meget du skal investere hver måned ved forskellige årlige afkast for at have en samlet investering på en million kroner, og hvor lang til det vil tage.

NN Academy - Millionær

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


Begynd at investere.Opret en konto