Spring til hovedindhold

Hvad er et tracker-certifikat?

Et certifikat er et investeringsprodukt, hvis værdiudvikling afhænger af et underliggende aktiv såsom aktie, indeks, råvare eller valuta

Et tracker-certifikat følger det underliggende aktiv med en 1:1-værdi. Det betyder, at dit certifikat bevæger sig med den samme procentvise ændring som det underliggende aktiv.

Du skal derfor også huske den risiko, der er ved børshandlede produkter. Du kan altid miste hele værdien af ​​din investering, hvis markedet bevæger sig i den modsatte retning.

Se tracker-certifikater her.

Ting, du skal være opmærksom på, når du handler certifikater:

Forvaltningsafgift:

Det koster et administrationsgebyr at eje certifikaterne. Dette fungerer på samme måde som ved gebyret på midler.

Vilkår:

Alle tracker-certifikater har forskellige betingelser. I betingelserne fremgår det, hvor godt de følger de underliggende instrumenter, hvad der sker i tilfælde af udbytte og andre markedsbegivenheder.

Kreditrisiko:

Det er en udsteder, der har udstedt certifikatet. Hvis udstederen går konkurs, kan hele din investering blive værdiløs. Hav derfor styr på, hvilken bank det er, der har udstedt de certifikater, du vil købe.

Køb og sælg:

Der kan være en begrænsning af køb og salg i tilfælde af stærke prisbevægelser, eller hvis udstederen oplever tekniske problemer. Ambitionen er naturligvis, at handel skal fungere så godt som muligt.