Spring til hovedindhold

Hvordan køber jeg aktier – og sælger igen?

Du kan købe og sælge aktier, når Børsen er åben. Se Børsens åbningstider her


Sådan køber du en aktie

Når du har fundet den aktie, du gerne vil købe, skal du byde en pris for den. At du kan købe en aktie kræver nemlig, at der er en i markedet, altså på børsen, der vil sælge aktien til den pris, du byder.

I eksemplet nedenfor kan man se, at kursen på Novo Nordisk lige nu er 667,10 kroner.

De blå tal ude til højre under Ordredybde viser køb. Omvendt viser de lyserøde, hvor mange der vil sælge aktien. I eksemplet her er der investorer, som vil sælge 158 stk. til kurs 667,70, og investorer, der vil købe 41 stk. til kurs 667,40.

NN Academy - Køb og salg af aktier - kurs
NN Academy - Køb og salg af aktier - ordredybde


Tryk køb – og vælg antal og pris

Når du trykker på Køb, kommer du til billedet nedenfor. Her kan du igen se de blå og lyserøde diagrammer, der viser købere og sælgere i markedet lige nu. Hvis du vil købe, skal du først vælge det antal aktier, du vil købe. Derefter skal du vælge den pris (kurs), du vil give.

NN Academy - Køb og salg af aktier - antal


Lad os for eksempel sige, at du gerne vil købe 10 aktier til en pris på 667,40 pr. aktie. Vinduet beregner så for dig, hvad din samlede pris er. Derudover kommer der handelsomkostninger oveni, og ved udenlandske aktier også et vekselgebyr.


Sådan sælger du en aktie

På samme måde som et køb af en aktie kræver, at der er en sælger, kræver et salg af en aktie, at du kan finde en køber, der vil give den pris, du vil sælge aktien til. Her skal du igen kigge på, hvordan de blå og lyserøde diagrammer bevæger sig under Ordredybde.

NN Academy - Køb og salg af aktier - sælg


Lad os for eksempel antage, at du har 5 Novo Nordisk-aktier, du vil sælge til kurs 667,10. Det giver dig et samlet beløb på 3.335,5 kroner inden kurtage bliver trukket fra. Husk, at der også kan være et vekselgebyr, når du handler med udenlandske aktier.


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


Kom i gang med platformen.Opret en konto