Spring til hovedindhold

Trackercertifikater.

<< Tilbage til oversigten

Markedsdeltagende værdipapirer – for eksempel certifikater – er et investeringsprodukt, hvis værdiudvikling afhænger af det underliggende aktiv, som eksempelvis en aktie, et indeks, en råvare eller valuta.

Et såkaldt tracker-certifikat følger det underliggende aktiv med værdien 1:1. Det betyder, at dit certifikat bevæger sig med samme procentuelle ændring som det underliggende aktiv.

Vær opmærksom på risikoen ved børshandlede produkter. Du kan tabe hele værdien af din investering, hvis markedet bevæger sig i modsat retning.


Tænk på følgende, inden du handler

 • Administrationsgebyr
  Du betaler et administrationsgebyr, når du ejer et certifikat. Administrationsgebyret for certifikater fungerer på næsten samme måde som for fonde.
 • Vilkår
  Alle tracker-certifikater har forskellige vilkår. Af vilkårene fremgår det, hvor godt certifikater følger det underliggende aktiv, hvad der sker ved en eventuel udbyttebetaling og andremarkedshændelser.
 • Kreditrisiko
  Certifikatet er udstedt af en emittent. Hvis emittenten går konkurs, kan hele eller dele af din investering blive værdiløs.
 • Mulighed for at købe og sælge
  Der kan opstå begrænset mulighed for at købe og sælge ved kraftige kursbevægelser, eller hvis emittenten har tekniske problemer.

Videnstest.

Når du har læst om Markedsdeltagende værdipapirer, er det tid til at teste din viden i vores test. Består du den, kan du begynde at handle.