Spring til hovedindhold

Automatisk handel.


Minimér dit tab med stop loss, og tag gevinsten hjem.

Læg en strategi, og lad Nordnets handelssystemer udføre den. Med automatisk handel kan du minimere dine tab eller tage gevinsten hjem, uden at du behøver sidde foran computeren.

Funktionen stop loss kan du bruge til at sælge eller købe aktier, når kursen går op eller ned til et bestemt niveau. Det koster ikke noget at bruge en stop loss, og du betaler normal kurtage, hvis der gennemføres en handel.

Bliv kunde

 • Minimér dine tab.

 • Tag gevinsten hjem.

 • Brug mindre tid foran computeren.

Klassisk stop loss.

Kursen er afgørende.

Stop loss-funktionen kan være redningen ved pludselige kursfald. Hvis du fx ejer en aktie med høj risiko, kan du afgive en stop loss-ordre, som kun gennemføres, når aktien falder til en bestemt kurs. Du kan også aktivere en stop loss, som automatisk aktiverer en handelsordre, hvis aktien stiger til en bestemt kurs.

Se video: Sådan placerer du en klassisk stop loss

Trailing stop loss.

Automatisk salg ved en procentuel udvikling.

Med trailing stop loss kan du vælge, hvor mange procents stigning eller fald, der skal aktivere din ordre. Din ordre aktiveres, når den højeste eller laveste kurs er nået efter ordretidspunktet.

Lad os sige, at du har købt en bestemt aktie, som du tror vil stige i kurs. Du vil dog sælge aktien, hvis den pludselig skulle falde med ca. 10%. For at være på den sikre side, vælger du at acceptere en afvigelse på 2% i prisen.

Sådan kunne et forløb se ud.

 • Du køber aktien til 200 kr., og efter nogle dage stiger den til en kurs på 250 kr.

 • Noget indtræffer på markedet, og aktien begynder at falde i kurs.

 • Da aktien falder 10% fra sit højeste punkt, afgiver systemet en salgsordre på dine vegne. Kursen er nu på 225 kr. (250 minus 10%).


Da du har valgt at acceptere en afvigelse på 2%, bliver salgsordren 220,50 kr. (225 minus 2%). Bemærk, at hvis en aktie åbner på en kurs, som afviger mere end den valgte prisafvigelse, bliver åbningskursen trigger-kursen. I eksemplet her afgives ordren på åbningstidspunktet -2%. Det samme gælder efter et handelsstop.

Risici ved stop loss.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du ikke kan være 100% sikker på at få købt eller solgt, når du har afgivet en stop loss-ordre.

Følgende kan påvirke en stop loss-ordre:


 • Fejlagtig information fra børserne omkring aktier.

 • Lukkekurser, som ikke svarer til en korrekt markedsværdi.

 • Kraftige kurssvingninger i aktier med lav omsætning.

 • Handler med aktier, som er sket gennem ulovlig kursmanipulation.

 • Forandringer i selskabers aktiekapital eller andre lignende hændelser og handlinger som fx emissioner, split, udbytte, der påvirker kursen for et værdipapir.

 • Har du afgivet en købsordre, og afgiver du derefter endnu en købsordre, skal du sikre, at der er dækning for alle de ordrer, som du har afgivet. På tilsvarende vis skal du sikre, at du ejer alle de værdipapirer, som du har afgivet salgsordre på.

Få svar på dine spørgsmål om stop loss.