Spring til hovedindhold

Finans.

Find inspiration blandt finansaktier og ETF'er.

Har du styr på finanserne?

Den finansielle sektor er et af de vigtigste segmenter i økonomien. Den driver en nations økonomi og leverer et free flow af kapital og likviditet på markedet. Den finansielle sektor består af en række finansielle virksomheder, herunder banker, investeringshuse, finansieringsselskaber, forsikringsselskaber, långivere, regnskabstjenester og ejendomsmæglere. Når den finansielle sektor og et lands økonomi er stærk, øger det forbrugernes tillid og købekraft. Når den finansielle sektor fejler, kan den trække hele økonomien ned og føre til en recession.

Nedenfor har kan du se, hvilke muligheder du har for at investere i den finansielle sektor. Vi har samlet et udvalg af finansaktier og ETF'er.

Værdipapirerne i oversigterne nedenfor er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes. Beskrivelserne er ikke et udtryk for Nordnets holdning. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Læs også om finansaktier på vores blog.


Nordiske aktier.

Danske Bank
Børsværdi
110.705 MDKK
Ejere?
36.153
3m
+30,25%
Danske Bank driver bankvirksomhed. Virksomheden tilbyder en bred vifte af finansielle tjenester og løsninger. Rådgivning tilbydes nordiske kunder med aktiviteter i udlandet, hvor Danske Bank har kontorer i Rusland, Nordamerika og Asien. Banken tilbyder løsninger til både private og erhvervskunder inden for rådgivning, ledelse, forsikring og lån. Virksomhedens hovedkontor ligger i København.
DNB
Børsværdi
282.244 MNOK
Ejere?
13.640
3m
+0,5%
DNB Bank offers banking services in the Norwegian market. The bank offers a wide range of financial services, including advice on loans, pensions, insurance, and other traditional asset management. The customers are mainly found among corporate customers in various sectors, where DNB offers various financing solutions. The bank is headquartered in Oslo.
Jyske Bank
Børsværdi
27.457 MDKK
Ejere?
6.950
3m
+13,92%
Jyske Bank driver bankvirksomhed. Banken tilbyder en bred vifte af finansielle tjenester til private og erhvervskunder, herunder bolig- og billån, kapitalforvaltning, pensionsforsikring og valutaservice. Specialiseret ekspertise findes inden for forretningsrådgivning, hvor banken fokuserer på spillere i forskellige brancher. Banken blev grundlagt i 1967 og har sit hovedkontor med beliggenhed i Silkeborg.
Nordea Bank
Børsværdi
270.547 MDKK
Ejere?
8.619
3m
+6,74%
Nordea driver bankvirksomhed. Virksomheden tilbyder en bred vifte af finansielle tjenester rettet mod både private og erhvervskunder, herunder traditionel formueforvaltning, lånefinansiering og pensionsopsparing. Derudover tilbydes der også rådgivning og sikkerhedsforsikring samt valutahåndtering. Nordea har de største aktiviteter i de nordiske og baltiske lande. Virksomheden blev grundlagt i 1997 og har sit hovedkontor i Helsinki.
Ringkjøbing Landbobank
Børsværdi
25.173 MDKK
Ejere?
2.443
3m
+13,57%
Ringkjøbing Landbobank driver bankvirksomhed. I dag tilbyder virksomheden en række finansielle tjenester, herunder bolig- og billån, kapitalforvaltning, finansiering og pensionsforsikring. Banken henvender sig til både private og erhvervskunder, hvor de største operationer findes inden for tjenester relateret til kredit- og omkostningskontrol. Banken har hovedsæde i Ringkøbing.
Swedbank
Børsværdi
190.573 MSEK
Ejere?
17.425
3m
+20,47%
Swedbank conducts banking operations. The bank offers a wide range of traditional financial services in asset management and loan financing, with the largest operations in the Nordic and Baltic countries. The customers consist of private actors as well as medium-sized and large corporate customers around the domestic markets. Swedbank was established in 1997 and previously went by the name Sparbanken. The company has its head office in Sundbyberg, Sweden.
Svenske Handelsbanken
Børsværdi
240.375 MSEK
Ejere?
3.996
3m
+23,88%

Fisker Inc revolutionerer bilindustrien ved at udvikle følelsesmæssigt ønskværdige og miljøvenlige elektriske køretøjer på Jorden. Virksomheden er en e-mobilitetsudbyder med bæredygtige køretøjer.

Top Danmark
Børsværdi
32.922 MDKK
Ejere?
4.982
3m
-4,99%
Topdanmark er aktiv i forsikringsbranchen. Virksomheden tilbyder en række forsikringstjenester med den største specialisering inden for personlig og livsforsikring. Forretningen, der vedrører skadesforsikring og tilhørende serviceområder, drives også med forskellige partnere. Størstedelen af ​​kunderne findes blandt private og erhvervskunder samt blandt aktører i landbrugsindustrien. Hovedkontoret ligger i Ballerup.
Tryg
Børsværdi
108.018 MDKK
Ejere?
14.785
3m
-1,99%
Tryg er et forsikringsselskab. I dag tilbydes en lang række forsikringstjenester til private, virksomheder og aktører inden for landbruget. Det største fokus er på motorforsikring, men skades- og pensionsforsikring tegner sig også for en stor del af virksomhedens sortiment. De største aktiviteter er på det nordiske marked. Virksomheden blev grundlagt i 2002 og har sit hovedkontor med beliggenhed i Ballerup.

Globale aktier.

Allianz SE
Børsværdi
82.034 MEUR
Ejere?
1.282
3m
+20,4%

Allianz er en global forsikringskoncern, der tilbyder forsikrings- og formueforvaltningstjenester. Forsikringsforretningen er organiseret i tre segmenter: skadeforsikring, livs- og sygeforsikring samt formueforvaltning. Allianz er en af de største kapitalforvaltere i verden.

Bank of America
Børsværdi
264.740 MUSD
Ejere?
3.008
3m
-0,97%

Bank of America er en af de største finansielle institutioner i USA med mere end 2,5 billioner dollars i aktiver. Det er organiseret i fire hovedsegmenter: forbrugerbankvirksomhed, global formue- og investeringsforvaltning, global bankvirksomhed og globale markeder. Bank of America's forbrugerorienterede forretningsområder omfatter dets netværk af filialer og indskudsindsamlingsoperationer, realkreditlån, billån, kredit- og betalingskort og tjenester til små virksomheder. Virksomhedens Merrill Lynch-aktiviteter leverer mægler- og formueforvaltningstjenester, ligesom U.S. Trust private bank. Engrosforretninger omfatter investeringsbankvirksomhed, udlån til virksomheder og kommercielle fast ejendom og kapitalmarkedsoperationer. Bank of America har aktiviteter i flere lande.

Berkshire Hathaway
Børsværdi
678.151 MUSD
Ejere?
9.290
3m
+10,57%

Berkshire Hathaway er et holdingselskab med en bred vifte af datterselskaber, der beskæftiger sig med forskellige aktiviteter. Firmaets kerneforretningssegment er forsikring, der drives primært gennem Geico, Berkshire Hathaway Reinsurance Group og Berkshire Hathaway Primary Group. Berkshire har brugt de overskydende kontanter, der er smidt fra disse og dets andre aktiviteter gennem årene til at erhverve Burlington Northern Santa Fe (jernbane), Berkshire Hathaway Energy (forsyningsselskaber og energidistributører) og de firmaer, der udgør dets fremstilling, service og detailhandel operationer (som omfatter fem af Berkshires største ikke-forsikringsmæssige før skat-indtjeningsgeneratorer: Precision Castparts, Lubrizol, Clayton Homes, Marmon og IMC/ISCAR). Konglomeratet er unikt ved, at det drives helt decentralt.

Blackrock
Børsværdi
106.682 MUSD
Ejere?
2.432
3m
+7,18%

BlackRock er en af de største kapitalforvaltere i verden med $7.318 billioner i AUM ved udgangen af juni 2020. Produktmix er ret forskelligartet med 48 % af virksomhedens forvaltede aktiver i aktiestrategier, 33 % i fastforrentning, 8 % i multiaktivklasse, 8 % i pengemarkedsfonde og 3 % i alternativer. Passive strategier tegner sig for omkring to tredjedele af langsigtet AUM, hvor virksomhedens iShares ETF-platform fastholder en førende markedsandel på hjemmemarkedet og globalt plan. Produktdistribution vægtes mere mod institutionelle kunder, som ifølge vores beregninger tegner sig for tæt på 80% af AUM. BlackRock er også geografisk forskelligartet med kunder i mere end 100 lande og mere end en tredjedel af de forvaltede aktiver kommer fra investorer hjemmehørende uden for USA og Canada.

Citigroup
Børsværdi
87.120 MUSD
Ejere?
1.099
3m
-7,36%

Citigroup er en global finansiel virksomhed, der driver forretning i mere end 100 lande og jurisdiktioner. Citigroups aktiviteter er organiseret i to primære segmenter: det globale forbrugerbanksegment, som tilbyder basal filialbanking rundt om i verden, og den institutionelle kundegruppe, som forsyner store kunder over hele kloden med investeringsbankvirksomhed, kontantstyring og andre produkter og tjenester.

Goldman Sachs
Børsværdi
122.894 MUSD
Ejere?
2.266
3m
+10,24%

Goldman Sachs er et førende globalt investeringsbankfirma, hvis aktiviteter er organiseret i investeringsbankvirksomhed (20 % af nettoomsætningen), globale markeder (40 % af nettoomsætningen), formueforvaltning (25 % af nettoomsætningen) og forbruger- og formueforvaltning ( 15 % af nettoomsætningen) segmenter. Cirka 60 % af virksomhedens nettoomsætning genereres i Amerika, 15 % i Asien og 25 % i Europa, Mellemøsten og Afrika. I 2008 omorganiserede Goldman sig som et finansielt holdingselskab reguleret af Federal Reserve System.

JP Morgan Chase
Børsværdi
385.980 MUSD
Ejere?
2.921
3m
+15,61%

JPMorgan Chase er en af de største og mest komplekse finansielle institutioner i USA med mere end 2,5 billioner dollars i aktiver. Det er organiseret i fire hovedsegmenter - forbruger- og samfundsbankvirksomhed, virksomheds- og investeringsbankvirksomhed, kommerciel bankvirksomhed og aktiv- og formueforvaltning. JPMorgan opererer og er underlagt regulering i flere lande.

Wells Fargo & Co
1 år
-7,59%
Ejere?
13
3m
-0,04%

Wells Fargo er en af de største banker i USA med cirka 1,9 billioner dollars i balanceaktiver. Virksomheden er opdelt i tre segmenter til rapporteringsformål: community banking; engros bankvirksomhed; og formue- og investeringsforvaltning. Community banking-segmentet betjener forbrugere og små virksomheder med produkter, herunder indlånskonti, kredit- og betalingskort og studie-, realkredit- og egenkapitallån. Engrosbankvirksomhed omfatter udlån til virksomheder og kommercielle fast ejendom, aktivbaseret udlån og handelsfinansiering, handelstjenester og kapitalmarkedsvirksomheder. Formue- og investeringsforvaltning omfatter rådgivnings-, mægler-, pensions- og tillidstjenester. Størstedelen af Wells' udlån finder sted i U.S.A.

ETF'er.

iShares S&P 500 Financials Sector
Årlige omkostninger
0,15%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Fondens investeringsmål er at give investorerne et samlet afkast under hensyntagen til både kapital- og indkomstafkast, som afspejler afkastet af S&P 500 Financial Services Index.

Xtrackers MSCI World Financials
Årlige omkostninger
0,25%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Investeringens mål er at afspejle afkastet før omkostninger og gebyrer i MSCI World Financials Total Return Net Indekset. Indekset er designet til at reflektere udviklingen i aktierne i visse selskaber fra forskellige udviklede lande. Aktierne er udstedt af selskaber i finanssektoren.

iShares STOXX Europe 600 Banks
Årlige omkostninger
0,46%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Investeringen søger at replikere STOXX Europe 600 Banks TR-indekset så tæt som muligt uden omkostninger. Afdelingen investerer i fysiske indekspapirer. Indekset tilbyder eksponering mod den europæiske banksektor som defineret af Industry Classification Benchmark (ICB). Det er et underindeks til STOXX Europe 600-indekset.

iShares STOXX Europe 600 Insurance
Årlige omkostninger
0,46%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

iShares STOXX Europe 600 Insurance (DE) er en børshandlet fond (ETF), der har til formål at spore præstationen af STOXX Europe 600 Insurance Index så tæt som muligt. ETF'en investerer i fysiske indeksværdipapirer. STOXX Europe 600 Insurance Index tilbyder eksponering mod den europæiske forsikringssektor som defineret af Industry Classification Benchmark (ICB). Det er et underindeks til STOXX Europe 600 Index. STOXX Europe 600-indekset tilbyder eksponering mod store, mellemstore og små kapitaliserede aktier fra europæiske udviklede lande. Indekset er vægtet med fri float markedsværdi. iShares ETF'er er fonde forvaltet af BlackRock.

Vil du se alle muligheder, kan du benytte dig af vores ETF-screener.

Nordnet­ Markets.

Få eksponering mod aktier, råvarer og indeks i både op- og nedgang.

Se udvalget her

Alle investeringer i finansielle instrumenter er forbundet med risiko og kan både stige og falde i værdi. Læs mere om risiko.