Spring til hovedindhold

Udbytter.

Selskaber med højt udbytte.


Opret et Nordnet-depot

Maksimer dit udbytte.

Udbytteaktier er populære, fordi de giver aktionærerne mulighed for passive og stabile indtægter. Hvis udbyttet geninvesteres, kan det betyde, at du får et endnu større udbytte næste år, hvilket kan geninvesteres det efterfølgende år. Det er altså en enkel og smart strategi for dig, der tænker langsigtet, når du investerer.

Her på siden finder du et udvalg af de selskaber, der udbetaler udbytte i 2022, samt blogindlæg og videoer med information om udbytter.

Bliv kunde Flyt aktiedepot

  • Lær mere om udbyttestrategier og geninvestering.

  • Få overblik over det direkte afkast.

  • Find inspiration til at blive en bedre investor.


Nordnets blog: Nordisk udbytteportefølje har slået markedet.

Den har slået markedet med hele 23,7% i 2022. Analytiker Thorleif Jackson gør status og afslører, hvilke aktier der får en plads i porteføljen for 2023.

Følg udbytteporteføljen

Få et overblik over de største udbytteaktier i verden.

Vidste du, at du i verden finder virksomheder, der har hævet deres udbytte hvert eneste år i 25 år i træk. Der findes endda nogle virksomheder, der har hævet udbyttet hvert år i mere end 50 år i træk. "Udbyttearistokrater" (25+ år) og "udbyttekonger" (50+ år) er fx virksomheder som Coca-Cola, Johnson & Johnson, Porcter & Gamble og McDonald's.

Nedenfor kan du tjekke de største internationale virksomheder, der betaler udbytter. Listerne er på forhånd sorteret efter de største virksomheder i de forskellige lande. Du har selv mulighed for at tilvælge medium og small cap-aktier i aktiescreeneren.

Bemærk, at hvis selskabet ikke har annonceret et udbytte, der skal udloddes i år (eller hvis meddelelsen er meget nylig), vil udbytteafkastet blive beregnet efter det foregående års udbytte. Tjek altid udbyttebetalingen på virksomhedens egne investorsider, inden du træffer en investeringsbeslutning.

Investeringsforeninger, der investerer i udbytteaktier.

Vigtig information om risici og afkast.

Denne side er ikke og skal ikke opfattes som en investeringsanbefaling eller anmodning om at abonnere på, købe eller sælge værdipapirer. I forbindelse med investeringsbeslutninger skal investoren basere sine beslutninger på sin egen vurdering og tage sine egne mål og sin egen økonomiske situation i betragtning. Der er altid risici forbundet med investering og økonomiske instrumenter. Værdien og afkastet af investeringer kan ændre sig, og den investerede kapital kan endda tabes helt. Tidligere udvikling er ikke en garanti for fremtidige afkast. Du bør selv studere prospektet og relevant vigtig information, før du investerer i fonde. Fondsprospektet kan indhentes fra investeringsselskabet, og du kan finde de vigtigste oplysninger på nordnet.dk, på fondens oversigtsside og på ordresiden.

Nyheder og fordybelse.

Lær mere om udbytte, strategier og meget mere.

Per_udbytteguiden_Cms.png
Per Hansen: Alt du skal vide om udbyttedage

Hvornår skal du eje en aktie for at få del i udbyttet? Som hovedregel skal aktien altid senest handles på dagen for generalforsamlingen, hvor udbyttet bliver foreslået vedtaget.

Thorleif Jackson 770x290
Thorleif Jackson: Nordisk udbytteportefølje for 2023

Thorleif Jackson har sammensat en nordisk udbytteportefølje for 2023. Kravet til porteføljen er et forventet udbytteafkast på mindst 4,0%. Vækker det din interesse? Følg med her.

Daniels_Pengetips_Geninvestering_af_udbytte_CMS.png
Geninvestering af udbytter med Daniels Pengetips

Hvordan får du mest muligt ud af effekten fra renters rente på dine investeringer? Det kan bl.a. være ved at geninvestere dine udbytter. Det kan give dig et stort potentiale på lang sigt. Se med her, hvor Daniels Pengetips gennemgår sine egne planer for geninvestering af udbytte.

Thumbnail Image

Tre gode grunde.

Per Hansen giver dig tre gode grunde til, hvorfor det kan være fornuftigt at investere i udbytteaktier.


Thumbnail Image

Shareville.

Få inspiration i realtid som medlem af Nordens største opsparings- og investeringsnetværk, Shareville.


De mest almindelige spørgsmål: