Spring til hovedindhold

Udbytter.

Selskaber med højt udbytte.

Maksimer dit udbytte.

Udbytteaktier er populære, fordi de giver aktionærerne mulighed for passive og stabile indtægter. Hvis udbyttet geninvesteres, kan det betyde, at du får et endnu større udbytte næste år, hvilket kan geninvesteres det efterfølgende år. Det er altså en enkel og smart strategi for dig, der tænker langsigtet, når du investerer.

Her på siden finder du et udvalg af de selskaber, der udbetaler udbytte i 2022, samt blogs og videoer med information om udbytter.

  • Lær mere om udbyttestrategier og geninvestering.
  • Få overblik over det direkte afkast.
  • Find inspiration til at blive en bedre investor.

Hele 48 danske, børsnoterede selskaber forventes at vedtage udbytter på generalforsamlingerne i foråret 2022. Du kan læse gennemgangen fra økonomisk ugebrev på vores blog på linket nedenfor.

Få et overblik over de største udbytteaktier i verden.

Vidste du, at du i verden finder virksomheder, der har hævet deres udbytte hver eneste år, i 25 år i træk. Ja der findes endda nogle virksomheder der har hævet udbyttet hvert år i mere end 50 år i træk. Sådanne "udbyttearistokrater" (25+ år) og "udbyttekonger" (50+ år) er f.eks. virksomheder som Coca-Cola, Johnson & Johnson, Porcter & Gamble og McDonald's.

Nedenfor kan du tjekke de største internationale virksomheder der betaler udbytter. Listerne er på forhånd sorteret efter de største virksomheder i de forskellige lande. Du har selv mulighed for at tilvælge medium og smallcap aktier i aktiescreeneren.

Bemærk, at hvis selskabet ikke har annonceret et udbytte, der skal udloddes i år (eller hvis meddelelsen er meget nylig), vil udbytteafkastet blive beregnet efter det foregående års udbytte. Tjek altid udbyttebetalingen på virksomhedens egne investorsider, inden du træffer en investeringsbeslutning.

Investeringsforeninger der investerer i udbytteaktier.

Find hele oversigten over investeringsforeninger, der investerer i udbytteaktier her

Investeringsforening

|Løbende omk.*

|Find i appen**

|Køb/Sælg

|Mere information

Nordea Invest Globale Udbytteaktier (dist.)

1.55 %

NDIGUAKL1

Køb/sælg

Se faktaark

Bank Invest højt udbytte aktier (akk.)

1.87 %

BAIHU

Køb/sælg

Se faktaark

SEB invest AKL Europa Højt Udbytte (dist.)

1.85 %

SEIEHUP

Køb/sælg

Se faktaark

Wealth Invest Linde & Partners Div. Fond

1,57 %

WEILPDF

Køb/sælg

Se faktaark

Danske Invest Europa Højt Udbytte KL DKK (dist)

1.61 %

DKIEAUHU

Køb/sælg

Se faktaark


*Omkostninger pr. 25 april 2022. For at se de aktuelle løbende omkostninger bør du altid tjekke dette på den enkelte investeringsforenings overssigtsside på Nordnet.dk

**Find hurtigt og nemt investeringsforeningen frem i vores app ved at kopiere og indsætte ticker-kode fra tabellen ovenfor i appens søgefelt.

ETF'er der investerer i udbytteaktier.

Find hele oversigten over ETF'er der investerer i udbytteaktier her

ETF

|Løbende omk.*

|Find i appen**

|Køb/Sælg

|Faktaark

iShares MSCI World Quality Dividend

0.38 %

QDVW

Køb/sælg

Se faktaark

Franklin LibertyQ European Dividend

0.25 %

FLXD

Køb/sælg

Se faktaark

WisdomTree Global Quality Dividend Growth UCITS ETF - USD Acc

0,38 %

WTEM

Køb/sælg

Se faktaark

iShares MSCI Europe Quality Dividend

0.28 %

QDVX

Køb/sælg

Se faktaark

*Omkostninger pr. 25 april 2022. For at se de aktuelle løbende omkostninger bør du altid tjekke dette på den enkelte ETFs overssigtsside på Nordnet.dk

**Find hurtigt og nemt ETF'en frem i vores app ved at kopiere og indsætte den 4 cifret ticker-kode fra tabellen ovenfor i appens søgefelt.

Vigtig information om risici og afkast.

Denne side er ikke og skal ikke opfattes som en investeringsanbefaling eller anmodning om at abonnere på, købe eller sælge værdipapirer. I forbindelse med investeringsbeslutninger skal investoren basere sine beslutninger på sin egen vurdering og tage sine egne mål og sin egen økonomiske situation i betragtning. Der er altid risici forbundet med investering og økonomiske instrumenter. Værdien og afkastet af investeringer kan ændre sig, og den investerede kapital kan endda tabes helt. Tidligere udvikling er ikke en garanti for fremtidige afkast. Du bør selv studere prospektet og relevant vigtig information, før du investerer i fonde. Fondsprospektet kan indhentes fra investeringsselskabet, og du kan finde de vigtigste oplysninger på hjemmesiden nordnet.dk på fondens oversigtsside og på ordresiden.

Nyheder og fordybelse.

Lær mere om udbytte, strategier og meget mere.

Per Hansen: Alt du skal vide om udbyttedage

Hvornår skal du eje en aktie for at få del i udbyttet? Som hovedregel skal aktien altid senest handles på dagen for generalforsamlingen, hvor udbyttet bliver foreslået vedtaget.

→ Læs indlægget fra Per Hanseneksternt link, åbner i nyt vindue

Thorleif Jackson: Nordisk udbytteportefølje for 2022

Thorleif Jackson har sammensat en nordisk udbytteportefølje for 2022. Kravet til porteføljen er et forventet udbytteafkast på mindst 4,0%. Vækker det din interesse? Så læs med!

→ Se porteføljen hereksternt link, åbner i nyt vindue

Geninvestering af udbytter med Daniels Pengetips

Hvordan får du mest muligt ud af effekten fra renters rente på dine investeringer? Det kan blandt andet være ved at geninvestere dine udbytter. Det kan give dig et stort potentiale på lang sigt. Se hvordan Daniel fra Daniels Pengetips gennemgår sine egne planer for geninvestering af udbytte.

→ Se videoen hereksternt link, åbner i nyt vindue

3 gode grunde.

Per Hansen giver dig tre gode grunde til, hvorfor det kan være fornuftigt at investere i udbytteaktier.

Shareville.

Nordens største netværk af investorer. Få inspiration i realtid fra dokumenteret succesfulde investorer i nordens største opsparings- og investeringsnetværk.

De mest almindelige spørgsmål:

Direkte afkast er et nøgletal, som du kan benytte dig af, inden du beslutter, om du vil investere i en aktie. Man beregner det ved at tage udbytte pr. aktie i forhold til aktiekursen.

Du skal ikke eje aktien i et bestemt antal dage eller uger for at få udbytte. Du skal have aktien på depotet eller købe den senest dagen inden X-dagen. Du kan se X-dagen under selskabsdata og corporate actions på handelssiden for den respektive aktie.

X-dagen er den første dag, aktien handles uden ret til udbytte. Du skal eje aktien før x-dagen for at være berettiget til udbytte.

For at være berettiget til aktieudbytte, skal du senest eje aktien dagen før x-dagen, når børsen er lukket - det er typisk dagen, hvor der holdes generalforsamling. Sælger du din aktie lige inden, børsen lukker, så er du ikke berettiget til udbytte. Du kan følge med i, hvornår der er generalforsamling, og hvilke selskaber, der forventes at betale udbytte på den enklte akties side under afsnittet om corporate actions.

Fra udbyttedagen (X-dagen) går der to valørdage, inden virksomheden udbetaler udbyttet og yderligere en til to bankdage, inden pengene er på dit depot.