Udbytter.
Find inspiration blandt selskaber med højt udbytte.
Maksimer dit udbytte.
Udbytteaktier er populære, fordi de giver aktionærerne mulighed for passive og stabile indtægter. Hvis udbyttet geninvesteres, kan det betyde, at du får et endnu større udbytte næste år, hvilket kan geninvesteres det efterfølgende år. Det er altså en enkel og smart strategi for dig, der tænker langsigtet, når du investerer.
Her på siden finder du et udvalg af de selskaber, der udbetaler udbytte, samt blogindlæg og videoer med information om udbytter.
Lær mere om udbyttestrategier og geninvestering.
Få overblik over det direkte afkast.
Find inspiration til at blive en bedre investor.
Inspiration til din udbyttestrategi.

Per Hansen: Alt du skal vide om udbytter.
Hvornår skal du eje en aktie for at få del i udbyttet? Og hvordan påvirker udbytte kursen på en aktie? Investeringsøkonom Per Hansen har samlet alt det, der er væsenligt at vide som investor.

Thorleif Jackson: Nordisk udbytteportefølje.
Thorleif Jackson har sammensat en nordisk udbytteportefølje for 2023. Kravet til porteføljen er et forventet udbytteafkast på mindst 4,0%. Vækker det din interesse? Følg med her.

Daniels Pengetips: Udbytter på platformen.
Daniels Pengetips guider til, hvordan du navigerer på vores platform og finder udbytteaktier i 2023. Se hele videoen her, og vær klar til en ny udbyttesæson.
Se de største udbytteaktier i verden.
Vidste du, at der findes virksomhder, som har hævet deres udbytte hvert eneste år, 25 år i træk? Nogle virksomheder har endda hævet udbyttet i mere end 50 år i træk. Såkaldte "udbyttearistokrater" (25+ år) og "udbyttekonger" (50+ år) er fx virksomheder som Coca-Cola, Johnson & Johnson, Procter & Gamble og McDonald's.
Her kan du se de største internationale virksomheder, som betaler udbytter. Listerne er på forhånd sorteret efter de største virksomheder i de forskellige lande. Du kan selv tilvælge medium og small cap-aktier i de enkelte aktiescreenere.
Bemærk, at hvis selskabet ikke har annonceret et udbytte, der skal udloddes i år (eller hvis meddelelsen er meget nylig), vil udbytteafkastet blive beregnet efter det foregående års udbytte. Tjek altid udbyttebetalingen på virksomhedens egne investorsider, inden du træffer en investeringsbeslutning.

Amerikanske aktier.

Svenske aktier.

Norske aktier.

Canadiske aktier.

Danske aktier.

Finske aktier.
Investeringsforeninger, der investerer i udbytteaktier.
Find hele oversigten over investeringsforeninger, der investerer i udbytteaktier her.
ETF'er, der investerer i udbytteaktier.
Find hele oversigten over ETF'er, der investerer i udbytteaktier her.
Vigtig information om risici og afkast.
Denne side er ikke og skal ikke opfattes som en investeringsanbefaling eller anmodning om at abonnere på, købe eller sælge værdipapirer. I forbindelse med investeringsbeslutninger skal investoren basere sine beslutninger på sin egen vurdering og tage sine egne mål og sin egen økonomiske situation i betragtning. Der er altid risici forbundet med investering og økonomiske instrumenter. Værdien og afkastet af investeringer kan ændre sig, og den investerede kapital kan endda tabes helt. Tidligere udvikling er ikke en garanti for fremtidige afkast. Du bør selv studere prospektet og relevant vigtig information, før du investerer i fonde. Fondsprospektet kan indhentes fra investeringsselskabet, og du kan finde de vigtigste oplysninger på nordnet.dk, på fondens oversigtsside og på ordresiden.

Tre gode grunde.
Per Hansen giver dig tre gode grunde til, hvorfor det kan være fornuftigt at investere i udbytteaktier.

Shareville.
Få inspiration i realtid som medlem af Nordens største opsparings- og investeringsnetværk Shareville