Spring til hovedindhold

Hvad er en mini future?

Hvad er en mini future?

En mini future er et investeringsprodukt, der er knyttet til et underliggende aktiv såsom aktie, råvare, indeks eller valuta.

Mini future, turbowarrant og unlimited turbo er alle investeringsprodukter, der har et indbygget stop loss. Det giver et beskyttelsesniveau, der garanterer, at værdien af ​​produktet aldrig kan være negativt.

Gearingen af ​​disse investeringsprodukter betyder, at værdien ændrer sig hurtigere end det underliggende aktiv. Derfor siger man, at det indebærer en højere risiko.

Se mini futures her.

Hvordan fungerer gearingen?

Gearingen af ​​din mini future er kontinuerlig, hvilket betyder, at den ændrer sig, når det underliggende aktiv bevæger sig. Når mini futures stiger i værdi, øges din position i instrumentet, og dermed reduceres gearingen.

Finansieringsniveau

Finansieringsniveauet fortæller, hvor mange lånte penge der er i din investering. Jo højere niveau jo højere gearing.

Finansieringsomkostningerne (rentesats) for lånet optages hver dag ved at justere finansieringsniveauet opad.

Hvad er mini long og mini short?

At købe en mini long betyder, at din mini future stiger i pris, når det underliggende aktiv stiger i pris. Det har altså den samme betydning som bull. At købe en mini short betyder, at din mini future stiger i pris, når det underliggende aktiv falder i pris. Det har altså den samme betydning som bear.

Ting, du skal være opmærksom på, når du handler mini futures:

Indløsningsdato:

En mini future har ingen fast udgivelsesdato eller slutdato. Det betyder, at du kan eje det, indtil det når sit indbyggede stop loss-niveau.

Risikovurdering:

Det er en udsteder, der udsteder mini futures. Hold derfor styr på udstederens kreditvurdering. I tilfælde af konkurs kan din investering blive ubrugelig.

Køb og sælg:

Der kan være en begrænsning af køb og salg i tilfælde af stærke prisbevægelser, eller hvis udstederen oplever tekniske problemer. Ambitionen er naturligvis, at handel skal fungere så godt som muligt.