Spring til hovedindhold

Sådan fungerer Bull & Bear-certifikater

Bull & bear-certifikater er såkaldte ETN’er; Exhange traded Notes. De giver dig mulighed for at tjene penge på for eksempel aktier, aktieindeks og råvarer i både stigende og faldende markeder. Hvis du køber bull, tjener du penge, når det underliggende stiger i værdi. Og køber du bear, tjener du penge, når det underliggende falder i værdi.

Bull & bear-certifikater handles både med og uden gearing, så når du overvejer, hvilket bull eller bear du skal købe, er det vigtigt, at du er opmærksom på at jo større gearing, du vælger, desto større gevinst kan du få. Men det samme gælder også omvendt. Jo større gearing, desto større er risikoen for store tab. Du kan dog aldrig miste mere end det investerede beløb.

Læs mere om Bull & Bear-certifikater her. Eller gå på opdagelse i Børsskolen og bliv klogere på, hvad et certifikat er og hvad man skal være opmærksom på, når man handler med certifikater. 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Anonym
Anonym
2022-10-14 22:37

Hej jeg er i tvivl jeg har investeret 500 kr i bear realestate x5 og har nu fået af vide af en kammerat at disse slags invessteringer er farlige har man kan tabe mere end de 500 kr. kan dette passe for følgende aktie “BEAR realestate X5”

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Anonym
2022-10-17 14:28

Hej
Mange tak for din henvendelse.
For handel med Bull & Bear certifikater generelt gælder det, at man i værste fald kan miste hele sit investerede beløb – Dog ikke mere end dette. Har du yderligere spørgsmål, er du mere end velkommen til, at kontakte vores kundeservice.
Mvh
Sean Jensen

Jens Boesen
Jens Boesen
2022-11-21 15:01

BULL KOBBER X1 NORDNET D4Jeg forstår godt produktet, men forstår ikke pris-sætningen. Den 19/9 købte jeg en lille portion af ovenstående til kurs 1,16, hvor kobber kostede 7.771 $/mt Den 29/9 var kobber faldet til 7.660 $/mt og jeg købte en lille portion mere til kurs 0,76 (lille fald i kobberpris men stor forskel pga. gearingen) I dag handler kobber til 8.046 $/mt men hvis jeg vil sælge er kursen på ETN’en kun 0,50 Det hænger jo ikke sammen med prisen på kobber. Så vidt jeg kan se har man kun ramt “stop loss buffer” på 7,5% på en dag,… Læs mere

Anders Wagner
Anders Wagner
Svar til  Jens Boesen
2022-11-21 15:43

Hej Jens, Du kan desværre ikke beregne prisen på et Bull certifikat 1:1 ud fra udviklingen i kobber prisen. Det skyldes, at gearing nustilles dagligt. Hvis det underliggende aktiv på tidspunktet for nulstilling af gearingen har haft en stor ugunstig bevægelse siden den sidste nulstilling, vil eksponeringen mod det underliggende aktiv blive reduceret betydeligt den efterfølgende handelsdag. Det betyder f.eks. for et Bull x10 certifikat, at en dag med et fald på 3% i det underliggende aktiv vil skulle efterfølges af en stigning på cirka 4,3% næste handelsdag for at produktet kan genvinde sin værdi fra før faldet på 3%.… Læs mere