Spring til hovedindhold

Sådan fungerer Bull & Bear-certifikater

Bull & bear-certifikater er såkaldte ETN’er; Exhange traded Notes. De giver dig mulighed for at tjene penge på for eksempel aktier, aktieindeks og råvarer i både stigende og faldende markeder. Hvis du køber bull, tjener du penge, når det underliggende stiger i værdi. Og køber du bear, tjener du penge, når det underliggende falder i værdi.

Bull & bear-certifikater handles både med og uden gearing, så når du overvejer, hvilket bull eller bear du skal købe, er det vigtigt, at du er opmærksom på at jo større gearing, du vælger, desto større gevinst kan du få. Men det samme gælder også omvendt. Jo større gearing, desto større er risikoen for store tab. Du kan dog aldrig miste mere end det investerede beløb.

Læs mere om Bull & Bear-certifikater her. Eller gå på opdagelse i Børsskolen og bliv klogere på, hvad et certifikat er og hvad man skal være opmærksom på, når man handler med certifikater. 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
8 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Jens
Jens
2024-02-09 12:00

Hej, nogen der kan fortælle mig hvornår på dagen gearingen nulstilles? – Hvis jeg eksempelvis ønsker at investere for at shorte en amerikansk aktie i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsregnskabet, som bliver offentliggjort efter det amerikanske marked er lukket. Hvornår skal jeg så købe bear certifikater, hvis jeg ikke vil have effekten af dagens nulstilling af gearingen? Markedet i USA lukker dansk tid kl 22 men certifikaterne handles frem til kl 17, ikke? Er der nogen måde at få eksponeringen på uden at jeg skal holde certifikaterne i to dage og være eksponeret over for nulstillingen af gearingen? (hvilket, så… Læs mere

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Jens
2024-02-12 11:14

Hej Jens For at give produktet en konstant daglig gearing, justerer man eksponeringen for det underliggende aktiv en gang dagligt. Tidspunktet for justeringen varierer mellem forskellige underliggende aktiver. Via dette link har vi samlet forskellige underliggende aktiver, som vi tilbyder Bull- & Bear-certifikater på inden for Nordnet Markets, samt det tidspunkt, hvor produkter på disse underliggende aktiver justeres. Du kan læse mere om de underliggende aktiver i de endelige betingelser for hvert Bull- & Bear-certifikat. Med hensyn til hvilket tidspunkter produkterne er tilgængelige for handel, så afhænger dette af hvilken markedsplads produktet handles på samt det underliggende aktiv. Du kan… Læs mere

Mikkel Olsen
Mikkel Olsen
2023-05-10 10:40

Hvis man har tabt penge på bear/bull certifikater, hvad gør man så i forhold til skat?

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Mikkel Olsen
2023-05-12 15:19

Hej
Du indberetter selv hvor meget, du har tjent eller tabt på handel med finansielle kontrakter, herunder certifikater.
Det er typisk enten rubrik 346, 85, 86, 87 eller 88 du skal benytte, alt afhængigt af det underliggende aktiv samt om der er tale om tab eller gevinst.
Som udangspunkt foregår beskatningen i din kapitalindkomst, men hvis det underliggende aktiv er en aktie, kan tab i nogle tilfælde også trækkes fra i din aktieindkomst.
Ovenstående er vejledende, og jeg vil derfor henvise til, at du kontakter Skattestyrelsen for yderliger afklaring.
Mvh
Sean Jensen

Gæst
Gæst
2022-11-21 15:01

BULL KOBBER X1 NORDNET D4Jeg forstår godt produktet, men forstår ikke pris-sætningen. Den 19/9 købte jeg en lille portion af ovenstående til kurs 1,16, hvor kobber kostede 7.771 $/mt Den 29/9 var kobber faldet til 7.660 $/mt og jeg købte en lille portion mere til kurs 0,76 (lille fald i kobberpris men stor forskel pga. gearingen) I dag handler kobber til 8.046 $/mt men hvis jeg vil sælge er kursen på ETN’en kun 0,50 Det hænger jo ikke sammen med prisen på kobber. Så vidt jeg kan se har man kun ramt “stop loss buffer” på 7,5% på en dag,… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-11-21 15:43

Hej Jens, Du kan desværre ikke beregne prisen på et Bull certifikat 1:1 ud fra udviklingen i kobber prisen. Det skyldes, at gearing nustilles dagligt. Hvis det underliggende aktiv på tidspunktet for nulstilling af gearingen har haft en stor ugunstig bevægelse siden den sidste nulstilling, vil eksponeringen mod det underliggende aktiv blive reduceret betydeligt den efterfølgende handelsdag. Det betyder f.eks. for et Bull x10 certifikat, at en dag med et fald på 3% i det underliggende aktiv vil skulle efterfølges af en stigning på cirka 4,3% næste handelsdag for at produktet kan genvinde sin værdi fra før faldet på 3%.… Læs mere

Gæst
Gæst
2022-10-14 22:37

Hej jeg er i tvivl jeg har investeret 500 kr i bear realestate x5 og har nu fået af vide af en kammerat at disse slags invessteringer er farlige har man kan tabe mere end de 500 kr. kan dette passe for følgende aktie “BEAR realestate X5”

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-17 14:28

Hej
Mange tak for din henvendelse.
For handel med Bull & Bear certifikater generelt gælder det, at man i værste fald kan miste hele sit investerede beløb – Dog ikke mere end dette. Har du yderligere spørgsmål, er du mere end velkommen til, at kontakte vores kundeservice.
Mvh
Sean Jensen