Spring til hovedindhold

Hvor lang tid tager det at blive millionær?

Hvor meget skal man investere hver måned for at spare en million kr. op? Se skemaet, der viser hvor lang tid det vil tage med forskellige beløb og, hvor meget du forventer at få i afkast om året.

Er det virkelig muligt at blive millionær ved at spare op? Ja, og det er faktisk ikke så kompliceret, som du måske tror, hvis du giver din opsparing de rette forudsætninger for at vokse. Nøgleordene er: investering, tålmodighed og renters rente-effekten.

🔑 #1 Renters rente-effekten

Det er ikke for ingenting at “renters rente” er blevet kaldt både verdens ottende vidunder og den mægtigste kraft i universet. Renters rente er nemlig det, der giver din opsparing potentiale til at vokse mere og mere, som tiden går, fordi du år for år får renter på de renter, du fik året før. Ligesom en sneboldeffekt, hvor bolden vokser mere og mere for hver gang, den ruller en omgang.

Figuren viser en opsparing hvor der indsættes 1000 kr. hver måned. Investeret opsparing = 6% i årligt afkast efter omkostninger. Almindelig konto = 0,5% i årlig rente efter omkostninger. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

🔑 #2 Investering

Forudsætningen for, at renters rente-effekten kan virke er, at din opsparing bliver investeret, så den får mulighed for at vokse. På en almindelig opsparingskonto bliver dine penge gradvist lidt mindre værd, så længe inflationen er højere end den indlånsrente, du får.

Der findes rigtig mange forskellige måder at investere på, men en afgørende faktor, når du skal vælge en investering, er at finde et risikoniveau, der passer til dig. Der er altid en risiko ved at investere, men du kan i høj grad selv styre dit risikoniveau. Som udgangspunkt siger man, at jo højere risiko du løber, jo højere afkast kan du potentielt få – men jo større udsving skal du også kunne acceptere i løbet af perioden.

🔑 #3 Tålmodighed

Det tredje nøgleord er tålmodighed. Renters rente-effekten træder for alvor i kraft, når du har investeret i en længere periode, og det er vigtigt, at du holder fast i din opsparingsplan og investeringsstrategi for at nå dit mål.

Hvor lang tid tager det så at spare en million op?

Hvor længe det tager at spare en million op, kommer an på, hvor meget du indbetaler hver måned, og hvor stort dit afkast er om året. Som beskrevet længere oppe, afhænger det forventede afkast på dine investeringer af, hvad du investerer i, og hvor meget risiko du har.

Find dit forventede afkast og månedlige opsparingsbeløb i tabellen og se, hvor lang tid det vil tage at nå en million.

Tabellen viser, hvor lang tid du skal spare op for at nå 1 million kr. ved forskellige månedlige indbetalinger og årlige afkast efter omkostninger og skat.

Prøv beregneren og tast dine egne tal ind på vej til millionen

Med vores Månedsopsparing kan du nemt sætte en fast månedlig investering op. Du kan enten vælge Nordnet One, vores komplette løsning som indeholder fonde med både aktier og obligationer, eller du kan selv udvælge, hvad du vil investere på månedsbasis. Læs alt om Månedsopsparingen hos Nordnet her, og prøv selv at taste dine beløb ind i vores beregner.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Husk på, at en investeret opsparing kan gå både op og ned i værdi. Selvom opsparing i fonde historisk set har givet gode langsigtede afkast, er det ingen garanti for fremtidige afkast.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Kristian E. Jensen
Kristian E. Jensen
2023-04-09 18:04

Beregneren tager ikke hensyn til skat, og det er en væsentlig faktor, så i praksis vil det tage længere tid.

Andreas
Svar til  Kristian E. Jensen
2023-04-11 11:06

Hej Kristian. Tak for kommentaren. Da skatteforhold er individuelle kan vi ikke tage det med i beregningerne, så man skal betragte det årlige afkast i tabellen som afkast efter skat. Det er gjort klarere nu.

Dennis
Dennis
Svar til  Andreas
2023-07-26 22:24

Tja – hvis vi taler de afkast på 6% efter skat og så det også er efter skat, så ligger vi jo i aktier – også potentielt 10% i afkast efter omk, da der i frie penge kun er 27/42% skat og de 27% bliver hurtigt brugt sidst på tabellen. Ja der findes 17%, men med lavt loft på indbetaling og saldo.

nå ja så kommer der inflation, så nærmer vi os 12-13% i afkast for at regnestykket holder med de 6% efter omk, skat og inflation. Realistisk???

Hans Peter Jensen
Hans Peter Jensen
Svar til  Andreas
2023-10-14 17:55

Jo, det kan I sagtens. I kan lave en bedste resultat løsning (som er jeres på nuværende tidspunkt) og en værste løsning, hvor skatten kan komme op på personlig topskat. Det bør I anføre.
Kh Hans Peter

Kasper
Kasper
2023-04-10 15:04

Historisk er der aldrig givet mere end 5 %~ årligt afkast på aktier (inkl. inflation). Så Jeres eksempel her er meget misvisende.

Kent K Jensen
Kent K Jensen
Svar til  Kasper
2023-04-11 08:38

Det er hvis du tager indeks. Ved enkeltaktier kan den være langt større 🙂

Flemming
Flemming
Svar til  Kent K Jensen
2023-05-03 20:26

Eller langt mindre! Stockpicking er svært. Selv for eksperter.

Jonathan
Jonathan
Svar til  Kasper
2023-05-06 11:49

S&p500 indekset og msci world indekset har de seneste 40 år givet 10-12% i årligt afkast. Justeret for inflation er det langt højere end de 5% du mener det er. Justeret for inflation og skat nærmer vi os nok de 5-8%.

Kjeld Tøfting
Kjeld Tøfting
Svar til  Kasper
2023-05-08 11:48

lige mine tanker!

Jens skovvad
Jens skovvad
Svar til  Kasper
2023-06-21 18:58

Men man skal vel også med regne med det som

En aktie kan stige i pris

Jacob Larsen
Jacob Larsen
2023-05-04 12:06

Det kunne være godt om beregneren også tilføjede tid til 2. million. Det giver en god illustration af renters rente.

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Jacob Larsen
2023-05-04 14:30

Hej Jacob
Rigtig godt input. Du kan eventuelt bruge vores beregner i linket nedenfor, hvor du selv kan justere det månedlige beløb til opsparing samt tidshorisonten, indtil du opnår 2 mio. DKK i samlet opsparing.
https://www.nordnet.dk/dk/tjenester/manedsopsparing
Mvh
Sean Jensen

Jesper
Jesper
2023-05-04 15:41

Det ville være godt (og med til at give et mere seriøst indtryk af jer), hvis I lige skriver, at der er tale om afkast efter skat, samt at jeres eksempler på 10% efter skat år efter år jo er dybt useriøst og blot er med for illustrationens skyld. Måske I kunne highligte de scenarier I ser mest sandsynlige med link til den investering (aktie eller indeks) som I baserer det på.

Bruno Rasmussen
Bruno Rasmussen
2023-05-13 18:55

Som Simons Spis sagde, spar 25 øre, for hver krone, som er 25 % så kan du blive millioner.

Danuta
Danuta
2023-07-15 09:49

Livet skal livees ikke spares underbetalt kan dårlig klare sig med det absurd lave tal, enhver skal have den mængde tal så man kan væksle sig til livs betinget behov. Det system vi se er kun svindel. Enhver skal have adgang til sin del, maskiner har overget å de onde vælger, at forgifte alt. Hvorfor fremstilles de produkter som er nægtet folk man først gør fattig, magtesløse det er KRIMINEL SYSTEM OG UMENNESKELIG.