Spring til hovedindhold

Investeringsforeninger og fonde hvad er det egentligt for noget?

Har du helt styr på hvad en investeringsforening og en fond er? Ellers så kan du blive lidt klogere i denne video.

En investeringsforening er en forening af investorer. Ligesom en andelsboligforening eller en andelskasse. Når vi er flere, der går sammen om noget, får vi ofte flere muligheder og adgang til meget mere.

Inden for investering er en af de gyldne regler spredning, også kaldetdiversificering, men den optimale (store) spredning kan være rigtig svær at opnå på egen hånd hvis vi udelukkende handler med enkeltaktier, medmindre vi har relativt mange penge at gøre godt med. Og selv der, er det ikke sikkert at vi får spredt os efter kunstens regler.
Det kan en investeringsforening være en god løsning på.

En investeringsforening kan have det antal fonde (også kaldet afdelinger), den ønsker. Alt fra 2-30.For hver fond, som investeringsforeningen har, er der en eller flere porteføljemanagere tilknyttet. Porteføljeforvalteren er den, der træffer investeringsbeslutningerne om køb og salg af værdipapirer.

Investeringsforeninger gør det dermed muligt at opnå stor spredning (diversificering) i din portefølje med et relativt beskedent budget. Når vi investerer gennem investeringsforeninger i deres respektive fonde får vi en lille bid af alle de aktier der ligger i fonden. det kan være et indeks som det danske indeks OMXC25, et globalt indeks eller et sektor-indeks. Men det kan også være at fonden forsøger at slå et indeks via aktiv forvaltning. De fonde vi ofte benytter i Danmark er dansk forvaltede fonde. der findes også internationalt forvaltede fonde, de hedder ETFer. Du kan blive klogere på det hele i videoen.

Hvis du har brug for eller lyst til sparring vedrørende fonde er du meget velkommen i Aktieklubben danmark, en Facebookgruppe for nye/re investorer og/eller Kvindelogen Investeret, for kvindelige investorer.

Kh. Sarah

Sarah Ophelia Møss
Founder & CEO - Ophelia Invest

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer