Spring til hovedindhold

Årets store tech-aktie med regnskab: Kan NVIDIA indfri forventningerne?

Nvidia har været det seneste års store aktie. I morgen, onsdag, kommer deres kvartalsregnskab. Her bliver det helt store spørgsmål, om de kan indfri de tårnhøje forventninger.

NVIDIA har været det seneste års store aktie. I morgen, onsdag, kommer deres kvartalsregnskab. Her bliver det helt store spørgsmål, om de kan indfri de tårnhøje forventninger.

Aktien kort fortalt

 • Hvis man taler AI, er det umuligt at komme uden om NVIDIA
 • Rent faktisk tror jeg, det er den aktie, som investorerne først kommer til at tænke på
 • Det er ikke så mærkeligt, hvis man ser på kursudviklingen, uanset hvilken investeringshorisont det drejer sig om jf. figur 1
 • I morgen kommer NVIDIA igen med kvartalsregnskab, og forventningerne er tårnhøje
 • Omsætningen forventes at være 20,4 mia. USD, hvilket vil være 3,5-dobling på et år!
 • Samtidig forventes indtjeningen af være steget til 4,56 USD pr. aktie
 • Aktien er steget ekstremt meget, men indtjeningsforventningerne er fulgt med
 • Reelt er aktien ikke blevet meget dyrere
 • Det springende punkt er næppe, om NVIDIA leverer et monsterresultat
 • Derimod tror jeg, investorerne fokuserer på, om væksten kan holde farten
 • Kan væksten holde farten oppe, er der på trods af en kurseksplosion ikke noget til hinder for, at aktien stiger yderligere

Figur 1: Kursudvikling for NVIDIA – 1 år. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Kilde: nordnet.dk. Data trukket mandag d. 19. februar kl. 15.

Hvordan ser forventningerne til indtjening ud?

Indtjeningsforventningerne for NVIDIA er steget markant over det seneste år, som det fremgår af figur 3. Den viser analytikernes forventninger til indtjeningen fra 2024-2026 udtrykt som resultat pr. aktie.

Figur 2: Indtjeningsforventninger for NVIDIA. Kilde: marketscreener.com.

Verdens 3. største selskab sammen med Google og Amazon

NVIDIA er ikke kun stor, men gigantisk stor. Aktuelt er NVIDIA placeret skulder ved skulder med Amazon og Google på plads 3-5 over de mest værdifulde selskaber kun overgået af Microsoft og Apple.

Figur 3: Markedsværdi over verdens fem største selskaber. Kilde: Yahoo Finance (data trukket 19. november kl. 15)

Bemærkelsesværdigt at de fem øverste er amerikanske. Spørgsmålet er , om de store forventninger til kunstig intelligens er ved at være kunstigt høje? På onsdag, når det amerikanske marked er lukket, ved vi lidt mere.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Kent K Jensen
Kent K Jensen
2024-02-20 12:08

Ja det bliver spændende. På et tidspunkt begynder nvidia at udligne igen, det er bare et spørgsmål om hvornår. De har super meget gavn af alle der skal ud og have AI chips men når alle har fået dem så vil der formenligt gå længere tid imellem at de skal udskiftes.

Brian
Brian
Svar til  Kent K Jensen
2024-02-20 20:53

Med hensyn til elektronik, bl.a.Chip herunder AI chip, så vil der hele tiden blive lavet nye og bedre Chip. Der lige kan lidt mere, der er lidt hurtigere osv. sådan har det altid været og sådan vil det fortsætte med at være og der vil altid være mennesker som skal have det nyeste og det bedste, især når der er dette AI kapløb. Hertil lever vi i en verden, hvor der skal bruges flere og flere chip bl.a. biler(især elbiler) er et godt eksempel, men nærmest alt ender med at blive fyldt med AI, selv et standart køleskab skal nok… Læs mere