Spring til hovedindhold

Robotrådgivning = Investeringsguiden

Robotrådgivning eller robo-advice vinder mere om mere frem hos danskerne, og der findes allerede flere forskellige på markedet i Danmark som fx June, Nora, Darwin og Nord Investment. Priserne ligger i niveauet 0,6-0,95 procent i årlige omkostninger. Vær dog opmærksom på, at de ikke alle har samme strategi og heller ikke yder den samme ”service”, herunder løbende rebalancering af din investering.

Nordnet har også robotrådgivning, og den hedder Investeringsguiden.

Hvad skal jeg som investor vælge?

Du skal selvfølgelig selv vurdere, hvilke løsning der passer dig bedst, men forsøg som minimum at være opmærksom på følgende punkter:

 • Beskatning
 • Årlige omkostninger
 • Løbende justering af porteføljen ud fra startrisiko
 • Risiko
 • Forventet afkast efter omkostninger

Hvad kan Investeringsguiden hos Nordnet ?

Investeringsguiden gør det nemt og simpelt for dig at sammensætte en portefølje ud fra det store udvalg af danske investeringsforeninger.

Vores anbefalinger tager altid udgangspunkt i, at din portefølje skal have et højere forventet afkast end de løbende årlige omkostninger. Dette er ikke mindst vigtigt, hvis du ønsker at investere med lav risiko. De forventede afkast tager endvidere altid udgangspunkt i det seneste publiceret fra Rådet for afkastforventninger.

Det tager kun fem minutter at få vores digitale rådgivning, og anbefalingen tager udgangspunkt i dig og din økonomi ud fra 20 simple spørgsmål med følgende grupperinger:

 • Tidshorisont (du skal minimum have en tidshorisont på tre år)
 • Risikovillighed
 • Økonomiske forhold

Fordele ved Investeringsguiden:

 • Skatteoptimeret til danske forhold da den udelukkende bruger danske investeringsforeninger
 • Fokus på lave omkostninger i forhold til forventet afkast
 • Anbefaling med udgangspunkt i dig og din situation
 • Mulighed for at købe den foreslåede portefølje uden kurtage hver måned via Månedsopsparingen
  • (Maksimalt 50.000 kr. pr. måned)

Ulemper ved Investeringsguiden:

 • Den laver ikke automatisk rebalancering. Her skal du selv indimellem tjekke fordelingen mellem de enkelte fonde.
 • Du betaler kurtage for køb af de anbefalede investeringsforeninger – medmindre du køber via Månedsopsparingen

Fem forskellige strategier med lave årlige omkostninger

Vi har fem forskellige strategier i Investeringsguiden. Vi anbefaler dog ikke, at du investerer i det hele taget, hvis du er meget forsigtig eller har en tidshorisont på under tre år.

Som det fremgår af ovenstående tabel, så er vores Investeringsguide relativ simpel med fokus på lave samlede omkostninger og et positivt forventet afkast både før og efter omkostninger i alle strategier. De eneste omkostninger, der ikke er medtaget, er kurtageomkostningerne. Forventet afkast er beregnet med udgangspunkt i Rådet for afkastforventningers 1-5 års horisont, som er den mest forsigtige.

Hvad med personlig rådgivning hos min bank?

Du kan i langt de fleste banker også få personlig rådgivning med udgangspunkt i din situation. Typisk er det dog ofte til langt højere årlige omkostninger. I mange tilfælde er de årlige omkostninger på de produkter, der bliver rådgivet om, mellem 1,25 procent til 2,0 procent om året.

Du skal derfor selv vurdere, om det er pengene værd at sidde med din rådgiver til et møde, eller om du stoler på dig selv og tør svare på 20 spørgsmål, og indimellem tjekke om din fordeling stadig holder. 1 procent sparet i årlige omkostninger kan blive til mange penge over 10 år.

Se eksempel på 74.000 ekstra kr. til dig:

Eksempel er før skat, men beregnet over 10 år med henholdsvis 4 eller 5 procent i årlig afkast. Historisk afkast er ingen garanti for fremtid afkast og alt investering kan medføre tab.

Hvad kan du så bruge det til?

Nordnet har digital rådgivning, som både matcher det andre i markedet kalder robotrådgivning, og den investeringsrådgivning du kan få hos din bank.

Du kan hos Nordnet både få digital rådgivning og samtidig have fx enkeltaktier eller ETF’er, så du slipper for at have to løsninger eller to banker til dine investeringer.

Se, hvordan vores digitale og personlige anbefaling matcher dine ønsker til en investeringsløsning her – det tager kun fem minutter.

—————————————————————————————————–

Hvis din tidshorisont er over 10 år, og du er risikovillig, så kan du også overveje blot at investere i en bred global aktiefond, fordi du som hovedregel så bør have 100 procent aktier.

Overvej så Nordnet Indeksfond Globale aktier til en ÅOP på 0,3 procent.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer.

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast, og investering kan medføre tab

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer