Spring til hovedindhold

Information om nordamerikanske ETF'er.

Nordamerikanske og canadiske ETF'er og andre ETP'er.

Nordnet markedsfører ikke nordamerikanske produkter som fx. ETF'er og certifikater (ETN, ETC), grundet EU-reglerne MiFID II og PRIIPs, som trådte i kraft den 1. januar 2018. Dette betyder, at du ikke kan fremsøge disse produkter som en del af vores ETF-/ETP univers.

Som indehaver af nordamerikanske ETF'er og/eller certifikater vil du fortsat kunne sælge, opbevare, se kursopdateringer samt modtage udbytte for din eksisterende beholdning.

Nordnet har fortsat et stort udbud af ETF'er.

Nordnet har længe tilbudt investering i børshandlede produkter i Tyskland, hvor du kan finde mange alternativer til amerikanske børshandlede produkter. Nordnet vil fortsat tilbyde handel med børshandlede produkter i Tyskland og Norden under forudsætning af, at Nordnet modtager den krævede information for at kunne distribuere produktet.

Hvis du har handlet med ETN og ETC'er, normalt bull & bear certifikater og/eller med gearing, eller leder du efter flere eksponeringer udover ETF'er, har vi en bred vifte, som vi tilbyder kurtagefrit via Nordnet Markets. Læs mere om Nordnet Markets her.

Kort om MiFID II & PRIIPs.

MiFID II og MiFIR s, som trådte i kraft den 1. januar 2018. De er resultatet af en gennemgang af reglerne indenfor værdipapirområdet. EU-direktiverne MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) og PRIIPs (Packaged Retail Investment and Insurance Products) kræver blandt andet, at Nordnet, som distributør af finansielle instrumenter:

  • Skal vise sine kunder alle omkostninger og gebyrer i forbindelse med en investering i et bestemt instrument.
  • Være i stand til at vise information om produktets risici og egenskaber .
  • Stille et såkaldt KID-dokument til rådighed, også kaldet faktablad.

Forordningen for produktinformation for sammensatte og forsikringsbaserede investeringsprodukter for ikke-professionelle investorer (PRIIPs) skal introducere en fælles standard for produktinformation. Faktabladet (KID), på højst tre sider, skal give forbrugerne oplysninger om sammensatte og forsikringsbaserede investeringsprodukter på en let forståelig måde. Faktabladet skal oplyse de grundlæggende fakta om produktet og oplysninger om risici og omkostninger forbundet med en investering i produktet.

Du kan læse mere om, hvordan MiFID II påvirker dig som kunde her.

Svar på ofte stillede spørgsmål.

Det skyldes det nye regelværk MiFID II og PRIIPs, som trådte i kraft den 1. januar 2018. Regelværket stiller nye krav til, hvilken information vi som distributør skal stille til rådighed. Denne information får vi ikke fra de nordamerikanske produktudstedere.

Bemærk, ejer du allerede nordamerikanske ETF'er og/eller certifikater, vil du fortsat kunne sælge, opbevare, se kursopdateringer samt modtage udbytte for din eksisterende beholdning.

Alle banker og onlinemæglere er påvirket af dette.

Nej, ikke nødvendigvis.

Hvis Nordnet i fremtiden får adgang til de nødvendige oplysninger, som forordningen kræver, vil vi igen kunne tilbyde handelsordrer.

Ja. Vi tvangssælger ikke positioner grundet dette. Som indehaver kan du fortsat beholde de produkter, som du har. Ligesom du fortsat kan sælge, opbevare, se kursopdateringer samt modtage udbytte for din eksisterende beholdning.

Ønsker du at sælge, kan du gøre det via vores hjemmeside eller ved at kontakte vores mæglere.

For mange af de børshandlede produkter, som er noteret i USA, findes der allerede tilsvarende noteret på de markedspladser, hvor vi på nuværende tidspunkt tilbyder handel. Over 80 % af vores kunders beholdninger i amerikanske ETF'er har en tilsvarende ETF i Tyskland. På tyske Xetra findes der allerede en række af de mest populære ETF'er med eksponering for f.eks. S&P 500 og Guld.

Derudover tilbyder vi kurtagefri handel på en lang række certifikater og warrants i de nordiske lande, herunder aktier, indekser og råvarer via Nordnet Markets.