Spring til hovedindhold

Information om nordamerikanske ETF'er.


Nordamerikanske og canadiske ETF'er og andre ETP'er.

Nordnet markedsfører ikke nordamerikanske produkter som fx ETF'er og certifikater (ETN, ETC), grundet EU-reglerne MiFID II og PRIIPs, som trådte i kraft den 1. januar 2018. Dette betyder, at du ikke kan fremsøge disse produkter som en del af vores ETF-/ETP-univers.

Som indehaver af nordamerikanske ETF'er og/eller certifikater vil du fortsat kunne sælge, opbevare, se kursopdateringer samt modtage udbytte for din eksisterende beholdning.

Nordnet har fortsat et stort udbud af ETF'er.

Nordnet har længe tilbudt investering i børshandlede produkter i Tyskland, hvor du kan finde mange alternativer til amerikanske børshandlede produkter. Nordnet vil fortsat tilbyde handel med børshandlede produkter i Tyskland og Norden under forudsætning af, at Nordnet modtager den krævede information for at kunne distribuere produktet.

Hvis du har handlet med ETN og ETC'er, normalt bull & bear-certifikater og/eller med gearing, eller hvis du leder efter flere eksponeringer udover ETF'er, har vi en bred vifte, som vi tilbyder kurtagefrit via Nordnet Markets. Læs mere om Nordnet Markets her.

Kort om MiFID II & PRIIPs.

MiFID II og MiFIR trådte i kraft den 1. januar 2018. De er resultatet af en gennemgang af reglerne inden for værdipapirområdet. EU-direktiverne MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) og PRIIPs (Packaged Retail Investment and Insurance Products) kræver blandt andet, at Nordnet som distributør af finansielle instrumenter skal:

  • vise sine kunder alle omkostninger og gebyrer i forbindelse med en investering i et bestemt instrument.

  • være i stand til at vise information om produktets risici og egenskaber.

  • stille et såkaldt KID-dokument til rådighed, også kaldet faktablad.

Forordningen for produktinformation for sammensatte og forsikringsbaserede investeringsprodukter for ikke-professionelle investorer (PRIIPs) skal introducere en fælles standard for produktinformation. Faktabladet (KID), på højst tre sider, skal give forbrugerne oplysninger om sammensatte og forsikringsbaserede investeringsprodukter på en let forståelig måde. Faktabladet skal oplyse de grundlæggende fakta om produktet og oplysninger om risici og omkostninger forbundet med en investering i produktet.

Du kan læse mere om, hvordan MiFID II påvirker dig som kunde her.

Svar på ofte stillede spørgsmål.