Spring til hovedindhold
I kommercielt samarbejde med Global X

Investering i uran.

Brændstoffet til atomkraft.

Uran – brændstoffet til atomkraft.

Atomkraft er en ren, effektiv og vigtig strømkilde, som bruges til at opfylde verdens voksende energibehov. Atomkraft kan producere elektricitet i stor skala samtidig med, at udledningen af drivhusgasser minimeres. Det hjælper lande med at udvide deres elnet og -forbrug og samtidig begrænse luftforureningen. 

Brændstof fra uran gør det muligt for atomkraftværker at generere elektricitet. En enkelt lille kugle uran – lidt større end viskelæderet på en blyant – indeholder lige så meget energi som et ton kul, tre tønder olie eller 17.000 kubikfod naturgas*.

Det er global produktion af atomenergi, som primært driver efterspørgslen. På trods af forventet vækst inden for atomkraft og en tilsvarende stigning i efterspørgslen på uran kan det nogle gange være svært at få adgang til råvaren. Uran handles med tynd likviditet på futures-børser, og der er begrænsninger mht. ejerskab relateret til dets brug i våbenproduktion.

*GE Hitachi Nuclear Energy. (n.d.) Nuclear power basics. General Electric. Tilgået den 19. april 2022.

Video: Er atomenergi og uran blevet mainstream?
Video: Er atomenergi og uran blevet mainstream?

Med Rohan Reddy, Research Analyst hos Global X. Læs også hans artikel på Nordnets blog: Investering i uran – sådan foregår det.

Udforsk investering i uran hos Nordnet.

Global X Uranium UCITS ETF - USD Accumulating
Logo: Global X Uranium UCITS ETF - USD Accumulating ()
Årlige omkostninger
0,70%
Ejere
2.763
1 år
+33,23%
Risiko
Bæredygtighed
Morningstar Rating
0 stars

Vigtig information om risici og afkast.

Denne side er ikke og skal ikke opfattes som en investeringsanbefaling eller anmodning om at abonnere på, købe eller sælge værdipapirer. I forbindelse med investeringsbeslutninger skal investoren basere sine beslutninger på sin egen vurdering og tage sine egne mål og sin egen økonomiske situation i betragtning. Der er altid risici forbundet med investering og økonomiske instrumenter. Værdien og afkastet af investeringer kan ændre sig, og den investerede kapital kan endda tabes helt. Tidligere udvikling er ikke en garanti for fremtidige afkast. Du bør selv studere prospektet og relevant vigtig information, før du investerer i fonde. Fondsprospektet kan indhentes fra investeringsselskabet, og du kan finde de vigtigste oplysninger på nordnet.dk, på fondens oversigtsside og på ordresiden.

Global X. Tænk ud over det sædvanlige.

I over et årti har det været vores mission at hjælpe investorer med uudforskede og intelligente løsninger.

Global X ETFs er et helejet datterselskab tilhørende Mirae Asset Financial Group, en førende leder på det globale marked med 48 afdelinger og over 12.000 medarbejdere på verdensplan. Koncernen, som blev grundlagt i 1997 som en af Asiens banebrydende investeringsfonde, administrerer nu tæt på 623 milliarder dollar i klientaktiver i en portefølje, der omfatter fast ejendom, forsikring, privat kapital og venturekapital.*

* pr. december 2021

Se alle ETF'er fra Global X

Opret et depot hos Nordnet

Video: Lær mere om produktfilosofien bag.
Video: Lær mere om produktfilosofien bag.

Ofte stillede spørgsmål om Månedsopsparing.