Spring til hovedindhold

Metaverse.

Er din portefølje klar til metaverse?

Siden Facebook i slutningen af 2021 ændrede navn til Meta Platforms, har der været meget fokus på de såkaldte ’metaverses’, og hvad de kan betyde for vores fremtid.

Kort fortalt er et metaverse et digitalt univers, der er langt mere omfattende end de online fællesskaber, de fleste benytter sig af i dag. I forhold til sociale medier går et metaverse skridtet videre ved typisk at kombinere det sociale element med virtual reality (VR), augmented reality (AR), blockchain og andre teknologier. På den måde udvisker metaverses grænserne mellem den fysiske og den digitale verden yderligere. Hvis Meta Platforms og de andre selskaber, der arbejder på at bygge disse virtuelle universer, får succes, kan det få enorm indflydelse på, hvordan vi lever, arbejder, spiller, handler, kommunikerer og socialiserer som mennesker i fremtiden.

Læs det seneste indlæg om metaverses på Nordnetbloggen

Værdipapirerne i oversigterne nedenfor er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Aktier.


Aktie

Kommentar

Activision Blizzard

Køb

Activision Blizzard blev dannet i 2008 ved en sammenlægning af Activision, en af de største udgivere af konsolvideospil, og Blizzard, en af de største udgivere af pc-videospil. Det sammenlagte firma er fortsat et af verdens største videospiludgivere. Activisions imponerende franchiseportefølje inkluderer World of Warcraft, som kan prale af mere end $8 milliarder i livstidssalg, og Call of Duty, som har solgt over 175 millioner eksemplarer fordelt på 14 titler over 12 år.

Alibaba

Køb

Alibaba er verdens største online- og mobilhandelsvirksomhed målt ved brutto merchandisevolumen (7,5 billioner CNY for regnskabsåret, der sluttede marts 2021). Det driver Kinas online markedspladser, herunder Taobao (forbruger-til-forbruger) og Tmall (business-to-consumer). Alibabas kinesiske detailhandelsdivision tegnede sig for 63 % af omsætningen i september 2021-kvartalet. Yderligere indtægtskilder omfatter engroshandel i Kina (2%), internationale detail-/engrosmarkedspladser (5%/2%), cloud computing (10%), digitale medie- og underholdningsplatforme (4%), Cainiao logistiktjenester (5%), og innovationstiltag/andet (1%).

Apple

Køb

Apple designer en bred vifte af elektroniske forbrugerenheder, herunder smartphones (iPhone), tablets (iPad), pc'er (Mac), smartwatches (Apple Watch), AirPods og tv-bokse (Apple TV), blandt andre. iPhonen udgør størstedelen af ​​Apples samlede omsætning. Derudover tilbyder Apple sine kunder en række tjenester såsom Apple Music, iCloud, Apple Care, Apple TV+, Apple Arcade, Apple Card og Apple Pay, blandt andre. Apples produkter kører internt udviklet software og halvledere, og firmaet er kendt for sin integration af hardware, software og tjenester. Apples produkter distribueres online såvel som gennem virksomhedsejede butikker og tredjepartsforhandlere. Virksomheden genererer omkring 40% af sin omsætning fra Amerika, mens resten indtjenes internationalt.

Alphabet

Køb

Alphabet Inc er et holdingselskab med Google, internetmediegiganten, som et helejet datterselskab. Google genererer 99 % af Alphabets omsætning, hvoraf mere end 85 % kommer fra onlineannoncer. Googles øvrige indtægter er fra salg af apps og indhold på Google Play og YouTube, samt skytjenestegebyrer og andre licensindtægter. Salg af hardware som Chromebooks, Pixel-smartphonen og smart home-produkter, som omfatter Nest og Google Home, bidrager også til andre indtægter. Alphabets moonshot-investeringer er i dets andre væddemålssegment, hvor det satser på teknologi til at forbedre sundheden (Sandsynligvis), hurtigere internetadgang til hjemmene (Google Fiber), selvkørende biler (Waymo) og meget mere. Alphabets driftsmargin har været 25%-30%, med Google på 30% og andre væddemål med tab.

Amazon

Køb

Amazon er en førende onlineforhandler og en af de mest indtjenende e-handelsaggregatorer med 386 milliarder USD i nettoomsætning og cirka 578 milliarder USD i estimeret fysisk/digital online brutto merchandisevolumen, eller GMV, i 2021. Detailrelateret omsætning repræsenterer cirka 80 % af det samlede antal, efterfulgt af Amazon Web Services' cloud computing, lagring, database og andre tilbud (10 % til 15 %), reklametjenester (5 %) og resten. Internationale segmenter udgør 25% til 30% af Amazons ikke-AWS-salg, ledet af Tyskland, Storbritannien og Japan.

Disney

Køb

Walt Disney ejer rettighederne til nogle af de mest globalt anerkendte karakterer, fra Mickey Mouse til Luke Skywalker. Disse karakterer og andre er med i adskillige Disney-forlystelsesparker rundt om i verden. Disney laver live-action- og animationsfilm under studier som Pixar, Marvel og Lucasfilm og driver også medienetværk, herunder ESPN og flere tv-produktionsstudier. Disney omorganiserede for nylig i fire segmenter med ét nyt segment: direkte til forbrugeren og internationalt. Det nye segment inkluderer de to annoncerede OTT-tilbud, ESPN+ og Disney SVOD-tjenesten. Planen kombinerer også to segmenter, parker og feriesteder og forbrugerprodukter, til én. Medienetværksgruppen indeholder de amerikanske kabelkanaler og ABC. Studiesegmentet har filmproduktionsaktiverne.

Meta Plaforms

Køb

Meta er verdens største online sociale netværk med 2,5 milliarder månedlige aktive brugere. Brugere interagerer med hinanden på forskellige måder, udveksler beskeder og deler nyhedsbegivenheder, billeder og videoer. På videosiden er firmaet i gang med at opbygge et bibliotek med premium-indhold og tjene penge på det via annoncer eller abonnementsindtægter. Meta omtaler dette som Facebook Watch. Firmaets økosystem består hovedsageligt af Facebook-appen, Instagram, Messenger, WhatsApp og mange funktioner omkring disse produkter. Brugere kan få adgang til Facebook på mobile enheder og desktops. Annonceindtægter repræsenterer mere end 90 % af virksomhedens samlede omsætning, hvor 50 % kommer fra USA og Canada og 25 % fra Europa. Med en bruttomargin på over 80% opererer Meta med en 30%-plus margin.

Microsoft

Køb

Microsoft udvikler og licenserer forbruger- og virksomhedssoftware. Det er kendt for sine Windows-operativsystemer og Office-produktivitetspakken. Virksomheden er organiseret i tre lige store brede segmenter: produktivitet og forretningsprocesser (legacy Microsoft Office, cloud-baseret Office 365, Exchange, SharePoint, Skype, LinkedIn, Dynamics), intelligenssky (infrastruktur- og platform-as-a-service) tilbyder Azure, Windows Server OS, SQL Server) og mere personlig computing (Windows Client, Xbox, Bing-søgning, displayannoncering og Surface bærbare computere, tablets og desktops).

Nvidia

Køb

Nvidia er topdesigneren af ​​diskrete grafikbehandlingsenheder, der forbedrer oplevelsen på computerplatforme. Firmaets chips bruges på en række slutmarkeder, herunder avancerede pc'er til spil, datacentre og automotive infotainmentsystemer. I de senere år har firmaet udvidet sit fokus fra traditionelle pc-grafikapplikationer såsom spil til mere komplekse og gunstige muligheder, herunder kunstig intelligens og autonom kørsel, som udnytter de højtydende muligheder i firmaets grafikbehandlingsenheder.

Roblox

Køb

Roblox driver en online videospilsplatform, der lader unge spillere skabe, udvikle og tjene penge på spil (eller "oplevelser") for andre spillere. Firmaet tilbyder effektivt sine udviklere en hybrid af en spilmotor, udgivelsesplatform, online hosting og tjenester, markedsplads med betalingsbehandling og socialt netværk. Platformen er en lukket have, som Roblox kontrollerer, og som tjener indtægter flere steder, mens den nyder godt af outsourcet spiludvikling. I modsætning til traditionelle videospilsudgivere er Roblox mere fokuseret på at skabe nye værktøjer og indtægtsgenereringsteknikker til sine udviklere og derefter skabe nye spil eller franchise. Roblox fokuserer i stigende grad på at skabe et "metavers", der bevæger sig ud over spil mod oplevelser som koncerter, uddannelse og endda virksomhedsledelse.

Unity Software

Køb

Unity Software Inc leverer en softwareplatform til at skabe og betjene interaktivt 3D-indhold i realtid. Platformen kan bruges til at skabe, køre og tjene penge på interaktivt 2D- og 3D-indhold i realtid til mobiltelefoner, tablets, pc'er, konsoller og augmented og virtual reality-enheder. Forretningen er spredt over USA, Greater China, EMEA, APAC og Other Americas, hvoraf nøgleomsætningen kommer fra EMEA-regionen. Produkterne bruges i spilindustrien, arkitektur- og byggesektoren, animationsindustrien og designsektoren.


Investeringsfonde og ETF'er


Investeringsfond/ ETF

Investeringsmålsætning

ISIN


Årlige omkostninger*

VanEck Vectors Video Gaming and eSports

Køb

The Fund's investment objective is to replicate, before fees and expenses, the price and yield performance of the MVIS Global Video Gaming and eSports Index (the Index). For a further description of the Index see the section entitled Information on the Index below.

IE00BYWQWR46


0,55%

Ishares MSCI Global Semiconductors UCITS ETF USD

Køb

Fondens investeringsmål er at søge at give investorerne et samlet afkast under hensyntagen til både kapital- og indkomstafkast, som afspejler afkastet af MSCI ACWI IMI Semiconductors & Semiconductor Equipment ESG Screened Select Capped Index.

IE000I8KRLL9


0,35%

Nordnet Indeksfond Teknologi

Køb

Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars samlede udvikling i nettoafkast i MSCI World Index, minus gebyrer og udgifter. MSCI World Information Technology Index (Bloomberg Ticker: NDWUIT) er et aktieindeks, der omfatter virksomheder, der indgår i MSCI World Index inden for sektoren for informationsteknologi, GICS (Global Industry Classification Standard). MSCI World er repræsentativt for de store og mellemstore markeder i 23 udviklede lande. Risikoen for valutakursbevægelser mellem indeksets valuta og valutaen for hver klasse afdækkes ikke. Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.

IE00BNNLSN94


0,50%

*Opdateret 15. marts 2022. Klik ind på foreningens oversigtsside for at se de aktuelle omkostninger i foreningen.

Nordnet­ Markets.

Kurtagefri* eksponering mod metaverse-aktier.

Alle investeringer i finansielle instrumenter er forbundet med risiko og kan både stige og falde i værdi. Læs mere om risici nedenfor og under afsnittet Risici.

* Produkterne er kurtagefrie, hvis du afgiver ordren på nordnet.dk eller via en af vores handelsapplikationer, hvor værdien af ordren er højere eller lig med 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR. For telefonordrer via mæglere og/eller ordrer på mindre end 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR, betales kurtage ifølge Nordnets gældende prisliste. Ved handel med produkter i en anden valuta end din basisvaluta betaler du et automatisk vekselgebyr, hvis du ikke har en aktiv valutakonto på dit depot. Kontakt Nordnets Kundeservice for mere information.