Spring til hovedindhold

Teknologi.

Opdater din portefølje med den nyeste teknologi.

Teknologisektoren er hjemsted for virksomheder i alle størrelser, lige fra nystartede virksomheder til virksomheder med en markedsværdi over 1000 milliarder dollars.

Temaet teknologi inkluderer tendenser som kunstig intelligens (AI), smartphones, selvkørende teknologier, Internet of Things (IoT), streaming-tjenester med mere. Det er et område fuld af muligheder, men også en vis risiko.

Det stærke afkast, som sektoren har set de seneste år, betyder ikke, at teknologisektoren er uden risici. Teknologi ændrer sig hurtigt og de store markedsledere kan derfor også hurtigt falde bagud eller endda gå konkurs. Derudover kan nye, lovende virksomheder muligvis gøre et enormt indtryk i markedet for efter kort tid at falme ud.

I denne udgave af Nordnet Tema sætter vi fokus på teknologi. Du kan få inspiration til, hvilke aktier, ETF'er, internationale fonde eller certifikater og minifutures du kan investere i, hvis du er interesseret i teknologi.

Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men et udvalg af de muligheder, der findes. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Nordiske aktier.


Aktie

Kommentar

Sinch AB

Køb

Sinch AB leverer cloud-kommunikationstjenester og -løsninger til virksomheder og mobiloperatører. Sinch-organisationen er opdelt i tre segmenter: Messaging, Voice and Video og Operators. Beskeder og tale og video henvender sig til virksomhedsmarkedet og kombinerer programmerbare API'er og cloud-tjenester for nemt at opbygge global kommunikation, herunder meddelelser og tale- og videotjenester i applikationer og forretningsprocesser. Sinchs Operators-segment henvender sig til mobiltelefonoperatører med innovative, stabile og skalerbare produkter til mobilbeskeder, forretningssystemer i realtid og kommunikationsfirewalls. Beskedsegmentet henter størstedelen af ​​indtægterne fra gebyrer for håndtering af beskeder og eksekvering og håndtering af personligt tilpassede og dynamiske video- og MMS-beskeder til virksomheder.

TietoEVRY

Køb

TietoEVRY Corp er en finsk-baseret virksomhed, der beskæftiger sig med at levere software til informationsteknologitjenester til både den offentlige og den private sektor. Virksomhedens drift er organiseret i seks segmenter: Digital Experience, Hybrid Infra, Industry Software, Product Development Services, EVRY og Other Operations. Blandt alle segmenter opnår Industry Software den højeste fortjeneste og margin. Virksomheden opererer hovedsageligt i Europa, herunder Sverige, Norge og Finland, men har også forretning i Kina og Indien.

Spotify

Køb

Spotify, med hovedkontor i Stockholm, Sverige, er en af verdens største udbydere af musikstreamingtjenester med over 150 millioner lyttere i alt. Firmaet tjener penge på sine brugere gennem både en betalt abonnementsmodel, kaldet dets premium-tjeneste, og en annoncebaseret model, kaldet dets annonceunderstøttede tjeneste. Indtægter fra premium- og annonceunderstøttede tjenester udgjorde henholdsvis 90 % og 10 % af Spotifys samlede omsætning i 2017.

Crayon Group Holding

Køb

Crayon Group Holding ASA er et informationsteknologisk rådgivningsfirma. Virksomheden opererer i to segmenter: Software & Cloud (Direct and Channel) og Services (Software & Cloud Economics and Consulting). Langt størstedelen af ​​virksomhedens omsætning kommer fra softwaresegmentet. Dets geografiske segmenter er Norden, EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika), Asien og Stillehavsområdet og USA.


Globale Aktier


Amazon.com

Køb

Amazon er blandt verdens mest indtjenende online-detailhandlere med 281 milliarder USD i nettoomsætning og omkring 365 milliarder USD i estimeret fysisk/digital brutto merchandise volumen (GMV) i 2019. Onlinesalg af produkter og digitale medier tegnede sig for 50 % af nettoomsætningen i 2019 , efterfulgt af provisioner, relaterede leverings- og forsendelsesgebyrer og andre tredjepartssælgertjenester (19 %), Amazon Web Services' cloud computing, lagring, database og andre tilbud (13 %), Prime-medlemsgebyrer og andre abonnementsbaserede tjenester (7 %), produktsalg hos Whole Foods og andre fysiske butiksdetailformater (6 %) og annoncetjenester og cobrandede kreditkort (5 %).

AMD

Køb

Advanced Micro Devices designer og producerer mikroprocessorer til computer- og forbrugerelektronikindustrien. Størstedelen af virksomhedens salg foregår på computermarkedet via CPU'er og GPU'er. AMD købte grafikprocessor- og chipsetproducenten ATI i 2006 i et forsøg på at forbedre sin positionering i pc-fødekæden. I 2009 udsprang firmaet sine produktionsaktiviteter for at danne et støberi joint venture, GlobalFoundries.

Alphabet - Class C

Køb

Alphabet er et holdingselskab med Google, internetmediegiganten, som et helejet datterselskab. Google genererer 99 % af Alphabet-omsætningen, hvoraf mere end 85 % kommer fra onlineannoncer. Googles øvrige indtægter er fra salg af apps og indhold på Google Play og YouTube, samt skytjenestegebyrer og andre licensindtægter. Salg af hardware som Chromebooks, Pixel-smartphonen og smart home-produkter, som omfatter Nest og Google Home, bidrager også til andre indtægter.

Apple Inc.

Køb

Apple designer en bred vifte af elektroniske forbrugerenheder, herunder smartphones (iPhone), tablets (iPad), pc'er (Mac), smartwatches (Apple Watch) og tv-bokse (Apple TV), blandt andre. iPhonen udgør størstedelen af Apples samlede omsætning. Derudover tilbyder Apple sine kunder en række tjenester såsom Apple Music, iCloud, Apple Care, Apple TV+, Apple Arcade, Apple Card og Apple Pay, blandt andre. Apples produkter kører internt udviklet software og halvledere, og firmaet er kendt for sin integration af hardware, software og tjenester. Apples produkter distribueres online såvel som gennem virksomhedsejede butikker og tredjepartsforhandlere. Virksomheden genererer omkring 40% af sin omsætning fra Amerika, mens resten indtjenes internationalt.

META

Køb

Meta er verdens største online sociale netværk med 2,5 milliarder månedlige aktive brugere. Brugere interagerer med hinanden på forskellige måder, udveksler beskeder og deler nyhedsbegivenheder, billeder og videoer. På videosiden er firmaet i gang med at opbygge et bibliotek med premium-indhold og tjene penge på det via annoncer eller abonnementsindtægter. Facebook omtaler dette som Facebook Watch. Firmaets økosystem består hovedsageligt af Facebook-appen, Instagram, Messenger, WhatsApp og mange funktioner omkring disse produkter. Brugere kan få adgang til Facebook på mobile enheder og desktop. Annonceindtægter repræsenterer mere end 90 % af virksomhedens samlede omsætning, hvor 50 % kommer fra USA og Canada og 25 % fra Europa. Med en bruttomargin på over 80 % opererer Facebook med en 30 %-plus margin.

IBM

Køb

IBM ser ud til at være en del af alle aspekter af en virksomheds it-behov. Virksomheden sælger primært infrastrukturtjenester (37% af omsætningen), software (29% af omsætningen), IT-tjenester (23% af omsætningen) og hardware (8% af omsætningen). IBM opererer i 175 lande og beskæftiger cirka 350.000 medarbejdere. Virksomheden har en robust liste på 80.000 forretningspartnere til at servicere 5.200 kunder – hvilket omfatter 95 % af alle Fortune 500. Mens IBM er en B2B-virksomhed, er IBM's udadgående indflydelse betydelig. For eksempel administrerer IBM 90 % af alle kreditkorttransaktioner globalt og er ansvarlig for 50 % af alle trådløse forbindelser i verden.


Microsoft

Køb

Microsoft udvikler og licenserer forbruger- og virksomhedssoftware. Det er kendt for sine Windows-operativsystemer og Office-produktivitetspakken. Virksomheden er organiseret i tre overordnede segmenter: produktivitet og forretningsprocesser (legacy Microsoft Office, cloud-baseret Office 365, Exchange, SharePoint, Skype, LinkedIn, Dynamics), intelligenssky (infrastruktur- og platform-as-a-service-tilbud Azure) , Windows Server OS, SQL Server) og mere personlig computing (Windows Client, Xbox, Bing-søgning, displayannoncering og Surface bærbare computere, tablets og desktops). Gennem opkøb ejer Microsoft Xamarin, LinkedIn og GitHub. Det rapporterer omsætning i produkt og service og andre indtægter på sin resultatopgørelse.

NIO

Køb

NIO Inc opererer i Kinas marked for førsteklasses elbiler. Virksomheden designer, producenter og sælger premium elektriske køretøjer, der driver innovationer inden for næste generations teknologier inden for tilslutningsmuligheder, autonom kørsel og kunstig intelligens

Nvidia

Køb

Nvidia er en førende designer af grafikbehandlingsenheder, der forbedrer oplevelsen på computerplatforme. Firmaets chips bruges på en række slutmarkeder, herunder avancerede pc'er til spil, datacentre og automotive infotainmentsystemer. I de senere år har firmaet udvidet sit fokus fra traditionelle pc-grafikapplikationer såsom spil til mere komplekse og gunstige muligheder, herunder kunstig intelligens og autonom kørsel, som udnytter de højtydende muligheder i firmaets grafikbehandlingsenheder.


Paypal Inc

Køb

PayPal was spun off from eBay in 2015 and provides electronic payment solutions to merchants and consumers, with a focus on online transactions. The company had over 300 million active accounts at the end of 2019, including 20 million merchant accounts. The company also owns Xoom, an international money transfer business, and Venmo, a person-to-person payment platform.

Tesla

Køb

Tesla, der blev grundlagt i 2003 og baseret i Palo Alto, Californien, er et vertikalt integreret bæredygtigt energiselskab, der også har til formål at omstille verden til elektrisk mobilitet ved at fremstille elektriske køretøjer. Det sælger solpaneler og solcelletage til energiproduktion plus batterier til stationær opbevaring til bolig- og erhvervsejendomme, herunder forsyningsselskaber. Det laver også solcelletage og planlægger at komme ind på HVAC-markedet. Tesla Roadster debuterede i 2008, Model S i 2012, Model X i 2015, Model 3 i 2017 og Model Y i 2020. Globale leverancer i 2019 var på 367.656 enheder. Tesla blev børsnoteret i 2010 og beskæftiger omkring 50.000 mennesker.

Visa Inc.

Køb

Visa er den største betalingsbehandler i verden. I regnskabsåret 2019 behandlede den næsten 9 billioner USD i købstransaktioner. Visa opererer i over 200 lande og behandler transaktioner i over 160 valutaer. Dets systemer er i stand til at behandle over 65.000 transaktioner i sekundet.


Internationale fonde.


Fond

Investeringsmålsætning

ISIN

Årlige omk.


Nordnet Indeksfond teknologi

Køb

Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars samlede udvikling i nettoafkast i MSCI World Index, minus gebyrer og udgifter. MSCI World Information Technology Index (Bloomberg Ticker: NDWUIT) er et aktieindeks, der omfatter virksomheder, der indgår i MSCI World Index inden for sektoren for informationsteknologi, GICS (Global Industry Classification Standard).Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.

IE00BNNLSN94

0,50%


Fidelity Global Technology A-Dis- EUR

Køb


Afdelingen investerer globalt i virksomheder indenfor forskning, udvikling, processer eller services som med fordel vil udnytte fremskridt indenfor teknologi.

LU0099574567

1,89 %


Franklin Technology A Acc USD

Køb

Afdelingen investerer mindst to tredjedele af sine samlede, investerede aktiver i aktier i selskaber, der forventes at drage fordel af det teknologiske fremskridt samt udvikling og anvendelse af teknologi.

LU0109392836

1,82%ETF'er

Her kan du se et udvalg af de ETF'er, der findes inden for teknologi-sektoren. Hvis du ønsker at se alle muligheder, kan du benytte dig af vores ETF-screener. Eksternt link, åbner i nyt vindue.

ETF

Investeringsmålsætning

ISIN

Årlige omk.


Invesco Nasdaq-100 ESG

Køb

Fondens investeringsmål er at opnå nettoafkastet for NASDAQ100 ESG-indekset ("Referenceindekset") fratrukket gebyrer, udgifter og transaktionsomkostninger. Yderligere information om komponenterne og udvælgelseskriterierne i referenceindekset er angivet nedenfor under "Generel beskrivelse af referenceindekset".

IE000COQKPO9

0,14%


iShares Automation & Robotics

Køb

Fondens målsætning er at følge afkastet i et indeks sammensat af virksomheder på udviklede og nye markeder, der genererer en signifikant del af deres omsætning i specifikke sektorer associeret med udviklingen af automatisering og robotteknologi.

IE00BYZK4552

0,40 %


iShares S&P 500 Information Technology Sector

Køb

Fondens investeringsmål er at give investorerne et samlet afkast under hensyntagen til både kapital- og indkomstafkast, som afspejler afkastet af S&P 500 Information Technology Index

IE00B3WJKG14

0,15 %Alle investeringer i finansielle instrumenter er forbundet med risiko og kan både stige og falde i værdi. Læs mere om risici nedenfor og under afsnittet Risici.

* Produkterne er kurtagefrie, hvis du afgiver ordren på nordnet.dk eller via en af vores handelsapplikationer, hvor værdien af ordren er højere eller lig med 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR. For telefonordrer via mæglere og/eller ordrer på mindre end 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR, betales kurtage ifølge Nordnets gældende prisliste. Ved handel med produkter i en anden valuta end din basisvaluta betaler du et automatisk vekselgebyr, hvis du ikke har en aktiv valutakonto på dit depot. Kontakt Nordnets Kundeservice for mere information.