Spring til hovedindhold

Teknologi.

Opdater din portefølje med den nyeste teknologi.

Teknologisektoren er hjemsted for virksomheder i alle størrelser, lige fra nystartede virksomheder til virksomheder med en markedsværdi over 1.000 milliarder dollars.

Temaet teknologi inkluderer tendenser som kunstig intelligens (AI), smartphones, selvkørende teknologier, Internet of Things (IoT), streaming-tjenester m.m. Det er et område fuld af muligheder, men også en vis risiko.

Det stærke afkast, som sektoren har set de seneste år, betyder ikke, at teknologisektoren er uden risici. Teknologi ændrer sig hurtigt, og de store markedsledere kan derfor også hurtigt falde bagud eller endda gå konkurs. Derudover kan nye, lovende virksomheder muligvis gøre et enormt indtryk i markedet for efter kort tid at falme.

Her på siden kan du få inspiration til, hvilke aktier, ETF'er, internationale fonde eller certifikater og mini futures du kan investere i, hvis du er interesseret i teknologi.


Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men et udvalg af de muligheder, der findes. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Nordiske aktier.

Sinch
Børsværdi
31.028 MSEK
Ejere?
12.097
3m
+86,93%

Sinch AB leverer cloud-kommunikationstjenester og -løsninger til virksomheder og mobiloperatører. Sinch-organisationen er opdelt i tre segmenter: Messaging, Voice and Video og Operators. Beskeder og tale og video henvender sig til virksomhedsmarkedet og kombinerer programmerbare API'er og cloud-tjenester for nemt at opbygge global kommunikation, herunder meddelelser og tale- og videotjenester i applikationer og forretningsprocesser. Sinchs Operators-segment henvender sig til mobiltelefonoperatører med innovative, stabile og skalerbare produkter til mobilbeskeder, forretningssystemer i realtid og kommunikationsfirewalls. Beskedsegmentet henter størstedelen af ​​indtægterne fra gebyrer for håndtering af beskeder og eksekvering og håndtering af personligt tilpassede og dynamiske video- og MMS-beskeder til virksomheder.

TietoEvery
Børsværdi
3.209 MEUR
Ejere?
19.439
3m
+5,2%

TietoEVRY Corp er en finsk-baseret virksomhed, der beskæftiger sig med at levere software til informationsteknologitjenester til både den offentlige og den private sektor. Virksomhedens drift er organiseret i seks segmenter: Digital Experience, Hybrid Infra, Industry Software, Product Development Services, EVRY og Other Operations. Blandt alle segmenter opnår Industry Software den højeste fortjeneste og margin. Virksomheden opererer hovedsageligt i Europa, herunder Sverige, Norge og Finland, men har også forretning i Kina og Indien.

Spotify
Børsværdi
15.510 MUSD
Ejere?
3.974
3m
-25%

Spotify, med hovedkontor i Stockholm, Sverige, er en af verdens største udbydere af musikstreamingtjenester med over 150 millioner lyttere i alt. Firmaet tjener penge på sine brugere gennem både en betalt abonnementsmodel, kaldet dets premium-tjeneste, og en annoncebaseret model, kaldet dets annonceunderstøttede tjeneste. Indtægter fra premium- og annonceunderstøttede tjenester udgjorde henholdsvis 90 % og 10 % af Spotifys samlede omsætning i 2017.

Crayon Group Holding
Børsværdi
9.661 MNOK
Ejere?
3.138
3m
+8,91%

Crayon Group Holding ASA er et informationsteknologisk rådgivningsfirma. Virksomheden opererer i to segmenter: Software & Cloud (Direct and Channel) og Services (Software & Cloud Economics and Consulting). Langt størstedelen af ​​virksomhedens omsætning kommer fra softwaresegmentet. Dets geografiske segmenter er Norden, EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika), Asien og Stillehavsområdet og USA.

Globale aktier.

Amazon
Børsværdi
960.282 MUSD
Ejere?
15.131
3m
-28,63%

Amazon.com Inc er en førende onlineforhandler og en af de største e-handelsaggregatorer med de største bruttoindtægter med 386 milliarder dollars i nettoomsætning og cirka 482 milliarder dollars i estimeret fysisk/digital online bruttovaremængde, eller GMV, i 2020. Detailrelateret omsætning repræsenterede cirka 83%af det samlede antal, efterfulgt af Amazon Web Services 'cloud computing, lagring, database og andre tilbud (12%) og annonceringstjenester og cobranded kreditkort (6%). Internationale segmenter udgjorde 27% af Amazons salg uden for AWS i 2020, anført af Tyskland, Storbritannien og Japan.

Advanced Micro Devices
Børsværdi
120.894 MUSD
Ejere?
11.673
3m
-8,25%

Advanced Micro Devices designer mikroprocessorer til computer- og forbrugerelektronikindustrien. Størstedelen af virksomhedens salg foregår på markederne for pc'er og datacenter via CPU'er og GPU'er. Derudover leverer firmaet de chips, der findes i fremtrædende spilkonsoller som Sony PlayStation og Microsoft Xbox. AMD erhvervede grafikprocessor og chipsetproducent ATI i 2006 i et forsøg på at forbedre sin position i pc-fødekæden. I 2009 udnyttede firmaet sine produktionsaktiviteter for at danne støberiet GlobalFoundries. I 2020 indvilligede firmaet i at erhverve FPGA-leder Xilinx for at diversificere sin forretning og udvide sine muligheder på vigtige slutmarkeder som datacenteret.

Alphabet
Børsværdi
1.302.368 MUSD
Ejere?
5.286
3m
-8,11%

Alphabet er et holdingselskab med Google, internetmediegiganten, som et helejet datterselskab. Google genererer 99% af alfabetomsætningen, heraf mere end 85% fra onlineannoncer. Googles øvrige indtægter kommer fra salg af apps og indhold på Google Play og YouTube samt gebyrer til cloud -tjenester og andre licensindtægter. Salg af hardware såsom Chromebooks, Pixel -smartphonen og smart home -produkter, som omfatter Nest og Google Home, bidrager også til andre indtægter. Alfabetets måneskudsinvesteringer er i sit andet væddemålssegment, hvor det satser på teknologi for at forbedre sundheden (sandelig), hurtigere internetadgang til hjem (Google Fiber), selvkørende biler (Waymo) og mere. Alfabetets driftsmargin har været 25%-30%, med Google på 30%og andre væddemål, der opererer med et tab.

Apple
Børsværdi
2.351.379 MUSD
Ejere?
39.135
3m
-5,89%

Apple designer en bred vifte af forbrugerelektroniske enheder, herunder smartphones (iPhone), tablets (iPad), pc'er (Mac), smartwatches (Apple Watch), AirPods og tv -bokse (Apple TV), blandt andre. IPhone udgør størstedelen af Apples samlede omsætning. Derudover tilbyder Apple sine kunder en række forskellige tjenester såsom Apple Music, iCloud, Apple Care, Apple TV+, Apple Arcade, Apple Card og Apple Pay, blandt andre. Apples produkter kører internt udviklet software og halvledere, og firmaet er kendt for sin integration af hardware, software og tjenester. Apples produkter distribueres online såvel som gennem virksomhedsejede butikker og tredjepartsforhandlere. Virksomheden genererer cirka 40% af sin omsætning fra Amerika, med resten tjent internationalt.

Meta Platforms
Børsværdi
327.440 MUSD
Ejere?
20.091
3m
-23,63%

Meta er verdens største online sociale netværk med 2,5 milliarder månedlige aktive brugere. Brugere interagerer med hinanden på forskellige måder, udveksler meddelelser og deler nyhedsbegivenheder, fotos og videoer. På videosiden er firmaet i gang med at opbygge et bibliotek med førsteklasses indhold og tjene penge på det via annoncer eller abonnementsindtægter. Meta omtaler dette som Facebook Watch. Virksomhedens økosystem består hovedsageligt af Facebook -appen, Instagram, Messenger, WhatsApp og mange funktioner omkring disse produkter. Brugere kan få adgang til Facebook på mobile enheder og desktops. Annonceomsætningen repræsenterer mere end 90% af virksomhedens samlede omsætning, hvor 50% kommer fra USA og Canada og 25% fra Europa. Med bruttomargener over 80%opererer Facebook med en margin på 30%-plus.

IBM
Børsværdi
134.416 MUSD
Ejere?
1.959
3m
+15,35%

IBM ser ud til at være en del af alle aspekter af virksomhedens IT -behov. Virksomheden sælger primært infrastrukturtjenester (37% af omsætningen), software (29% af omsætningen), IT -tjenester (23% af omsætningen) og hardware (8% af indtægterne). IBM opererer i 175 lande og beskæftiger cirka 350.000 medarbejdere. Virksomheden har en robust liste over 80.000 forretningspartnere til at servicere 5.200 kunder-hvilket omfatter 95% af alle Fortune 500. Selvom IBM er et B2B-selskab, er IBMs ydre indvirkning betydelig. For eksempel administrerer IBM 90% af alle kreditkorttransaktioner globalt og er ansvarlig for 50% af alle trådløse forbindelser i verden.

Microsoft
Børsværdi
1.901.040 MUSD
Ejere?
26.688
3m
-2,29%

Microsoft develops and licenses consumer and enterprise software. It is known for its Windows operating systems and Office productivity suite. The company is organized into three equally sized broad segments: productivity and business processes (legacy Microsoft Office, cloud-based Office 365, Exchange, SharePoint, Skype, LinkedIn, Dynamics), intelligence cloud (infrastructure- and platform-as-a-service offerings Azure, Windows Server OS, SQL Server), and more personal computing (Windows Client, Xbox, Bing search, display advertising, and Surface laptops, tablets, and desktops).

Nio
Børsværdi
20.082 MUSD
Ejere?
23.704
3m
-27,81%

NIO Inc opererer på Kinas førsteklasses elbilmarked. Virksomheden designer og producerer i fællesskab og sælger smarte og forbundne premium-elbiler, der driver innovationer inden for næste generations teknologier inden for tilslutning, autonom kørsel og kunstig intelligens. Dens model inkluderer EP9 superbil, ES8, ES6 og EC6. Virksomheden sælger køretøjer gennem sit eget salgsnetværk, herunder NIO Houses, NIO Spaces og deres mobilapplikation. Størstedelen af omsætningen kommer fra salg af køretøjer.

Nvidia
Børsværdi
415.150 MUSD
Ejere?
15.760
3m
+21,71%

Nvidia er den førende designer af grafikbehandlingsenheder, der forbedrer oplevelsen på computerplatforme. Virksomhedens chips bruges i en række slutmarkeder, herunder avancerede pc'er til spil, datacentre og infotainment-systemer til biler. I de senere år har firmaet udvidet sit fokus fra traditionelle pc-grafikapplikationer såsom spil til mere komplekse og gunstige muligheder, herunder kunstig intelligens og autonom kørsel, der udnytter de højtydende funktioner i firmaets grafiske processorenheder.

Paypal
Børsværdi
85.114 MUSD
Ejere?
6.127
3m
-19,21%
PayPal was spun off from eBay in 2015 and provides electronic payment solutions to merchants and consumers, with a focus on online transactions. The company had 426 million active accounts at the end of 2021, including 34 million merchant accounts. The company also owns Xoom, an international money transfer business, and Venmo, a person-to-person payment platform.
Tesla
Børsværdi
615.320 MUSD
Ejere?
45.616
3m
-32,48%

Tesla blev grundlagt i 2003 og baseret i Palo Alto, Californien, og er et vertikalt integreret bæredygtigt energiselskab, der også har til formål at overføre verden til elektrisk mobilitet ved at lave elektriske køretøjer. Virksomheden sælger solpaneler og soltag til energiproduktion plus batterier til stationær opbevaring til boliger og erhvervsejendomme, herunder forsyningsselskaber. Tesla har flere køretøjer i sin flåde, som omfatter luksus- og mellemstore sedaner og crossover-SUV'er. Virksomheden planlægger også at begynde at sælge billigere sedaner og små SUV'er, en let lastbil, en semi-lastbil og en sportsvogn. Globale leverancer i 2020 var cirka 500.000 enheder.

Visa
Børsværdi
460.921 MUSD
Ejere?
5.018
3m
+8,05%

Visa er den største betalingsbehandler i verden. I regnskabsåret 2019 behandlede den næsten 9 billioner USD i købstransaktioner. Visa opererer i over 200 lande og behandler transaktioner i over 160 valutaer. Dets systemer er i stand til at behandle over 65.000 transaktioner i sekundet.

Internationale fonde.

Nordnet Indeksfond Teknologi
Årlige omkostninger
0,5%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Fonden sigter mod at følge den amerikanske dollars samlede udvikling i nettoafkast i MSCI World Index, minus gebyrer og udgifter. MSCI World Information Technology Index (Bloomberg Ticker: NDWUIT) er et aktieindeks, der omfatter virksomheder, der indgår i MSCI World Index inden for sektoren for informationsteknologi, GICS (Global Industry Classification Standard).Fonden medforvaltes af Nordnet Bank AB og J.P. Morgan Mansart Management Limited.

Fidelity Global Technology A-Dis-EUR
Årlige omkostninger
1,89%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Afdelingen investerer globalt i virksomheder indenfor forskning, udvikling, processer eller services som med fordel vil udnytte fremskridt indenfor teknologi.

Franklin Technology A Acc USD
Årlige omkostninger
1,81%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Afdelingen investerer mindst to tredjedele af sine samlede, investerede aktiver i aktier i selskaber, der forventes at drage fordel af det teknologiske fremskridt samt udvikling og anvendelse af teknologi.

ETF'er.

Invesco NASDAQ-100 ESG UCITS ETF Acc
Årlige omkostninger
0,25%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Fondens investeringsmål er at opnå nettoafkastet for NASDAQ100 ESG-indekset ("Referenceindekset") fratrukket gebyrer, udgifter og transaktionsomkostninger. Yderligere information om komponenterne og udvælgelseskriterierne i referenceindekset er angivet nedenfor under "Generel beskrivelse af referenceindekset".

iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc)
Årlige omkostninger
0,4%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Fondens målsætning er at følge afkastet i et indeks sammensat af virksomheder på udviklede og nye markeder, der genererer en signifikant del af deres omsætning i specifikke sektorer associeret med udviklingen af automatisering og robotteknologi.

iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)
Årlige omkostninger
0,15%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Fondens investeringsmål er at give investorerne et samlet afkast under hensyntagen til både kapital- og indkomstafkast, som afspejler afkastet af S&P 500 Information Technology Index.

Nordnet­ Markets.

Få eksponering mod aktier, råvarer og indeks i både op- og nedgang.

Se udvalget her

Alle investeringer i finansielle instrumenter er forbundet med risiko og kan både stige og falde i værdi. Læs mere om risiko.

* Produkterne er kurtagefrie, hvis du afgiver ordren på nordnet.dk eller via en af vores handelsapplikationer, hvor værdien af ordren er højere eller lig med 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR. For telefonordrer via mæglere og/eller ordrer på mindre end 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR, betales kurtage ifølge Nordnets gældende prisliste. Ved handel med produkter i en anden valuta end din basisvaluta betaler du et automatisk vekselgebyr, hvis du ikke har en aktiv valutakonto på dit depot. Kontakt Nordnets Kundeservice for mere information.