Spring til hovedindhold

AI Alpha Lab lancerer AI-drevet investeringsforening

Dette indlæg er markedsføring.

AI Alpha Lab lancerer investeringsforening. Invester i en global portefølje, hvor aktierne er udvalgt med kunstig intelligens.

Efter længere tids grundig forberedelse har vi lanceret en global investeringsforening, hvor aktierne vælges af vores AI-model. Foreningen er tilgængelig for handel nu for alle private investorer på Nordnets platform. Vi har glædet os enormt meget til dette, da en investeringsforening til private investorer var et af vores mål, dengang vi grundlagde AI Alpha Lab i 2019.

Mikkel Petersen, AI Alpha Lab
Mikkel Petersen, CIO i AI Alpha Lab

I samme ombæring vil vi gerne sige tak til de mange mennesker, der har skrevet sig op til foreningen via vores hjemmeside. Det har været fantastisk at mærke interessen, ligesom det har givet os et rigtig godt overblik over efterspørgslen, som vi havde brug for i vores planlægning.

Om foreningen og strategien

Foreningen investerer i en portefølje på 30-70 store, globale aktier, som vælges af vores AI-model. Med andre ord består porteføljen af de 30-70 aktier, hvor AI-modellen beregner den største sandsynlighed for, at de vil klare sig bedre end markedet generelt.

Investeringsprocessen er fuldstændig systematisk og foregår ved at AI-modellen i begyndelsen af hver måned opdateres med den seneste måneds data, gentrænes og herefter vælger den, hvorvidt der skal ske ændringer i porteføljen for den kommende måned.

Dermed ikke sagt, at AI-modellens sandsynlighedsberegninger altid realiseres. Vi ved, at der kan være måneder, måske endda hele år, hvor AI-modellen klarer sig dårligere end det generelle aktiemarked. Det er over længere perioder, AI-modellen viser sin styrke.

Som investor bør man derfor have en tidshorisont på mindst 3-5 år og være forberedt på at holde fast i mellemtiden, selvom det går op og ned. Det er med det mindset, alle founderne af AI Alpha Lab selv investerer i foreningen.

Dertil skal man selvfølgelig altid som investor nøje overveje sin samlede investeringsporteføljes allokering mellem forskellige aktivklasser såsom aktier og obligationer.

Performance

Det viste afkast er simuleret strategi afkast for perioden 01.01.2020 – 23.11.2023. Valuta: EUR. Ligevægtet univers: Ligevægtet portefølje bestående af alle aktier fra investeringsuniverset med lige vægt. Inklusive 0,2% transaktionsomkostninger på al handlet værdi. Gebyrer afholdt af investor såsom administrationsgebyr og depotomkostninger er ikke inkluderet. Det viste afkast er simuleret og er således ikke resultatet af en faktisk investering i strategien. Det understreges, at historiske afkast, hvad enten de er faktiske eller simulerede, ikke er nogen pålidelig indikator for fremtidige afkast, samt at afkastet kan øges eller mindskes på grund af udsving i valutakurserne.

Hvorfor investere?

Foreningen er oplagt, hvis du nemt og enkelt vil gøre brug af den nyeste udvikling inden for AI til at hjælpe med dine langsigtede investeringer. Du kan købe og sælge andele i foreningen, når du ønsker det, da den er børsnoteret – præcis som du kender det fra mange andre danske investeringsforeninger.

Skattemæssigt er foreningen udloddende, og du kan investere med frie midler såvel som pensionsmidler. Foreningens fondskode er DK0062612644, og det fulde navn er Investeringsforeningen PortfolioManager, afdeling AI Alpha Lab Globale Aktier KL.

Du kan læse mere om foreningen i prospektet og dokumentet med central investorinformation samt på vores hjemmeside.

Hvorfor lancere foreningen?

Rigtig mange aktivt forvaltede investeringsforeninger er ikke i stand til at levere højere afkast end markedet over tid, og mange af dem ligner hinanden med næsten samme filosofi og proces. Vi vil gerne levere en anderledes forening.

En forening bygget på ny teknologi, som vi mener fundamentalt er bedre til at træffe gode investeringsbeslutninger, og hvor vi samtidig tør at tage velkompenseret risiko. Vi mener, det er afgørende for gode langsigtede resultater, selvom det betyder mere volatilitet på den korte bane.

Foreningen er tiltænkt investorer, som vil prøve noget nyt, er tilhængere af videnskabelig og databaseret beslutningstagen, har en investeringshorisont på 3-5 år og har ro i maven til at holde fast i deres investeringer, når markedet går op og ned.

Om AI Alpha Lab

AI Alpha Lab blev grundlagt i april 2019 med det formål at generere stærke langsigtede afkast ved at give investorer adgang til AI-baserede investeringsmodeller.

Grundtanken bag AI Alpha Lab er, at fremtiden inden for investering ligger i at få mennesker og kunstig intelligens til at arbejde sammen og drage fordel af hinandens styrker. Vi tror, at en videnskabelig, kvantitativ tilgang til investering kombineret med menneskelig indsigt og erfaring er nøglen til at være en succesfuld investor nu og i fremtiden.

AI er en samlebetegnelse for mange forskellige former for kunstig intelligens, machine learning m.v. Det afgørende ved brugen af AI er at vælge den rigtige AI-model til at løse det aktuelle problem.

I AI Alpha Lab er vi specialister i probabilistisk AI og investering. Probabilistisk AI, på dansk sandsynlighedsbaseret AI, er en type AI særligt velegnet til at analysere og forudsige finansielle data.

Ved at kombinere konkret investeringserfaring med en videnskabeligt funderet tilgang til AI, har vi i AI Alpha Lab udviklet en sandsynlighedsbaseret AI-model (en bayesiansk deep learning model) skræddersyet til investering. Med AI-modellen har vi set betydelige forbedringer i vores evne til at estimere fremtidige afkast på fx aktier.

Investeringsforeningen er resultatet af mere end 4 års egenudvikling og minutiøs testning af vores AI-model. Vi håber, at rigtig mange finder vores investeringstilgang interessant og har lyst til at deltage på foreningens rejse.

Materialet er produceret af AI Alpha Lab og skal anses som markedsføringsmateriale. Formålet med materialet er at give generel information om afdelingerne og skal ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Nordnet tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af AI Alpha Lab selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder.

Nordnet er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. Nordnet anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Nordnet modtager provision fra AI Alpha Lab. Se alle satser her.

Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation. Informationen findes på aialphalab.com/fund

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
14 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Tim Nielsen
Tim Nielsen
2024-01-24 08:32

Kan man købe den på ASK nu

Morten Sterregaard-Feltsen
Morten Sterregaard-Feltsen
Svar til  Tim Nielsen
2024-01-24 14:24

Hej Tim
Nej endnu ikke. Der er nogle frister for, hvornår fonde kommer ind og kan købes på aktiesparekontoen. Nordnet har fortalt os, at den skulle blive tilgængelig her fra slutningen af januar, så jeg regner med, det snart kan lade sig gøre.
Mvh. AI Alpha Lab
Morten Sterregaard-Feltsen

Jacob Palmer Bjerborg
Jacob Palmer Bjerborg
2024-01-03 13:13

Hvad er forskellen på at investere i denne forenng frem for at have et abonnement på jeres AI-rapport og selv investere i de aktier, der er i den?

Birdmountain
Birdmountain
2023-12-14 10:13

Hvad er omkostnings niveauet? Og mer konkret?

Morten Sterregaard-Feltsen
Morten Sterregaard-Feltsen
Svar til  Birdmountain
2023-12-14 11:33

Hej Birdmountain
De samlede administrationsomkostninger er 1,45% (= det tal, der hedder TER, og som har afløst ÅOP). Det dækker fee til Fundmarket A/S for den daglige administration af foreningen, fee til Nasdaq, fee til foreningens revisor, fee til Finanstilsynet, fee til market maker osv. osv. og til sidst rådgivningsfee til AI Alpha Lab.  
Mvh. AI Alpha Lab
Morten Sterregaard-Feltsen

lossen
lossen
Svar til  Morten Sterregaard-Feltsen
2023-12-17 23:22

Er 1,45% ikke rigeligt? Man burde vel ligge på 0,5% som for en indeksfond, hvor investeringsbeslutningerne også sker automatisk uden fundamental aktieanalyse.

Mikkel Haahr
Mikkel Haahr
2023-12-14 10:11

Den kan ikke købes på aktiesparekontoen. Burde den ikke kunne det, når den er aktiebaseret?

Morten Sterregaard-Feltsen
Morten Sterregaard-Feltsen
Svar til  Mikkel Haahr
2023-12-14 11:30

Hej Mikkel
Der er nogle frister for, hvornår fonde kommer ind og kan købes på aktiesparekontoen. Nordnet har fortalt os, at den skulle blive tilgængelig fra slutningen af januar.
Mvh. AI Alpha Lab
Morten Sterregaard-Feltsen

Rinus
Rinus
2023-12-14 08:18

Lyder spændende. Udbetales der udbytte?

Jacob Gøtterup
Jacob Gøtterup
2023-12-13 21:51

Kan foreningen handles via månedsopsparingen?

Andreas Stær
Svar til  Jacob Gøtterup
2023-12-13 22:21

Hej Jacob. Ja den kommer på månedsopsparingen. Hvis den ikke er tilgængelig nu, så tjek igen i morgen. Det bør være lige oppe over at man kan se den der også. Mvh Andreas fra Nordnet.