Spring til hovedindhold

De mest populære aktier og foreninger i juni

Danske Aktier

Ambu B

Selvom aktiekursen i løbet af juni måned havde udsving på mere 20 kurspoint, så har aktiekursen efter en meget turbulent periode stabiliseret sig en anelse. Aktien har over en længere periode været populær hos de private investorer og topper således listen over de mest populære aktier blandt vores kunder i juni måned.

Danske Bank

Denne danske bankaktie er næsten fast inventar på listen over de meste populære aktier, og i juni måned nåede kursen et nyt historisk lavpunkt siden krisen, hvor man kunne erhverve sig en aktie for 97,58 kroner. Kursen blev presset efter, det kom frem, at Danske Bank har opkrævet for høje gebyrer på en investeringsaftale, hvilket kostede Administrerende Direktør, Jesper Nielsen, jobbet.

Læs Per Hansens seneste indlæg om Danske Bank-aktien her.

Chr. Hansen Holding A/S

Selskabet, som ellers har forkælet investorerne med gode afkast, måtte den 27. juni nedjustere forventningerne til den organiske vækst fra 9-11 % til 7-8 %. Nedjusteringen betød, at aktien tog et gevaldigt kurshuk på cirka 15 %. Det fik en stor del af vores kunder til at købe op i selskabet, der i januar blev kåret til verdens mest bæredygtige.

Top 15 danske aktierNye aktionærer
Ambu B475
DANSKE BANK318
CHR HANSEN HOLDING A/S278
Ørsted269
SAS231
VESTJYSK BANK123
TRYG A/S97
TOPDANMARK A/S81
Waturu Holding A/S59
NOVOZYMES B56
NILFISK HLDG RG35
Netcompany Group A/S33
Nordea Bank Abp Denmark33
BRDR.HARTMANN30
BANG & OLUFSEN29

Udenlandske Aktier

NEL ASA

På toppen af listen over de mest populære udenlandske aktier finder vi endnu engang norske NEL, som arbejder med hydrogen-teknologi og leverer løsninger til produktion, opbevaring og distribution af hydrogen fra vedvarende energi. Aktiekursen fik store klø i starten af juni, da en brint-tankstation sprang i luften i den norske by Sandvika den 11. juni. Kursen faldt næsten 30 %, men er kommet godt tilbage over niveau de seneste uger.

Følg med i debatten om den norske hydrogen-aktie på Shareville.

Canopy Growth

Investering i cannabis har de seneste år været en meget profitabel beslutning for de investorer, som er gået tidligt ind på markedet. Canopy Growth er en af de største producenter af medicinsk cannabis, men efter en god start på 2019, er aktien nu faldet lidt tilbage, hvilket har resulteret i større opkøbsinteresse.

Følg med i debatten om det unge selskabs udvikling og deres rejse med medicinsk cannabis her.

Tesla Motors

Den amerikanske elbil- og batteriproducent har haft et rigtig svært 2019 med en stødt faldende aktiekurs, og efter en periode med overskud er der nu igen røde tal på bundlinjen hos Tesla. Juni resulterede dog i et lille comeback til aktiekursen, der eller er faldet knap 30 % år til dato.

Top 15 udenlandske aktierNye aktionærer
NEL ASA285
Canopy Growth135
TESLA MOTORS INC130
BEYOND MEAT, INC.112
PATRIOT ONE TECHNOLOGIES INC108
NOTE104
SOLTECH ENERGY96
ÅAC Microtec AB73
Munters Group AB72
Oncology Venture A/S54
NORSK HYDRO51
HEXO CORP49
WÄRTSILÄ OYJ ABP B47
TILRAY, INC.45
ORKLA44

Investeringsforeninger

Som noget nyt kigger vi også på, hvilke investeringsforeninger vores kunder har købt den seneste måned.
For at få et nogenlunde nuanceret billede, har vi valgt at kigge på hele top 10 og kommentere på denne generelt.

I denne måned har især Sparindex-produkterne været meget populære, som indtager de første 4 pladser på listen med deres globale og danske indeksafdelinger. Derudover ser vi en interesse for afdelinger med eksponering mod særligt vækstselskaber og vækstlande samt et par obligationsbaserede afdelinger til at give lidt balance og mindre risiko i porteføljerne.

Top 15 investeringsforeningerNye aktionærer
SPARINDEX GLOBAL AKTIER MIN. RISIKO277
SPARINDEX EMERGING MARKETS127
INVESTERINGSFORENINGEN SPARINDEX – DJSI WORLD124
SPAR OMX20 C IN121
Maj Invest Globale Obligationer35
Maj Invest Vækstaktier24
SPARINDEX EUROPE GROWTH23
NYKREDITINV LANG OBL (PEN) BOU18
SYD INVEST DANMARK BUAD16
SYDINVEST BRIK AKK ABCI14
NORDEA INVEST SPECIAL DANSKE AKTIER FOKUS14
SYD MOR GLB SUS13
NORDEA INVEST KLIMA OG MILJO13
STOREBRAND INDEKS – ALLE MARKEDER A511
Danske Invest Danmark Indeks11

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer