Spring til hovedindhold

Nordnet på Christiansborg: Husk investorerne

Christiansborg

Nordnets landechef Tine Vestergren Uldal har været på Christiansborg for at fortælle, hvad der nager de private investorer. Skat på investering skal være lettere, der skal være højere til loftet – og billigere.

På fjerde år har skiftende regeringer ladet det meget omdiskuterede iværksætterudspil vente på sig. Nu er det lige om hjørnet, og det skal meget gerne indeholde forbedrede vilkår for de private investorer, hvis det står til mig.

Derfor var det fedt at læse, at Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre for nylig gik sammen om en udmelding, der hed, at 750 millioner af det samlede budget på én milliard kroner skal gå til skattelettelser på området.

Jeg blev derfor også glad, da Liberal Alliances erhvervsordfører Lars-Christian Brask sagde ja til at mødes med mig til en snak om de private investorers udfordringer forud for, at iværksætterudspillet lander.

Det skal ikke kun være billigere, det skal være lettere

I Nordnet repræsenterer vi 467.000 private investorer. Og som jeg også skrev i forbindelse med mit seneste besøg på Christiansborg, ser jeg kompleksiteten af skat på investeringer som den største udfordring for de danske investorer. Både når det gælder nye, men også erfarne investorer.

Og det er nu engang dem, der skal være med til at stille kapital til rådighed for iværksætteriet i Danmark.

Jeg fortalte derfor, hvordan vi hos Nordnet oplevede en enorm interesse for aktiesparekontoen, da indskudsloftet blev hævet d. 1. januar. Aldrig har den været mere populær, siden vi lancerede den, og i dag er hver tredje aktiesparekonto registreret hos Nordnet – det er helt vilde tal. Tal der vel at mærke kommer på baggrund af et hævet loft på ‘bare’ 29.300 kroner.

Det er en interesse, der er kommet, fordi aktiesparekontoen er let at forstå. Her betaler man en flad skat på 17% af ens årlige afkast. Punktum.

Prioritér det, der virker

Tænk, hvilke effekter det kan få for den danske aktiekultur, hvis politikerne prioriterer den løsning, der allerede virker fremfor at opfinde nye. Vi mener, at indskudsloftet skal hæves yderligere – eller i den bedste verden helt fjernes, som det er tilfældet hos vores svenske naboer. Jeg kan se, hvordan iværksætteriet trives i Sverige – og det tror jeg på skyldes, at et sundt iværksætteri starter med en sund aktiekultur.

Vi mener også, at det skal være muligt at investere i flere aktivklasser, end det er tilfældet i dag. Politikerne kan igen se mod Sverige, hvor deres svar på aktiesparekontoen hedder en ‘investeringssparekonto’.

For hvorfor skal man som investor ikke nyde gavn af de samme fordelagtige skattemiljø, uanset hvad man vil investere i. Det er en løsning, der vil komme samtlige investorer til gode, og som vil være medvirkende til, at langt flere danskere kommer i gang med at investere. I sidste ende betyder det også, at de danske iværksættere har langt flere penge til rådighed, når de en dag skal på jagt efter ny kapital.

Til sidst vil jeg sige, at I ikke må misforstå mig. For jeg ser bestemt også gerne, at skatten på investeringer sænkes. Jeg håber bare, at politikerne ikke er for fokuserede på ordet ‘skattelettelser’ for popularitetens skyld, men at de i stedet fokuserer på, hvad der er bedst for de private investorer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Søren
Søren
2024-06-07 16:26

Jeg synes også det er mærkeligt, at man beskatter avancen på optionshandel og aktiehandel forskelligt. I Danmark beskatter man avancer på aktier som aktieindkomst og avancer på optionshandel, som kan kapitalindkomst og man kan ikke modregne tab på optioner I de avancer man har haft på aktier og omvendt. Options handelen foregår med aktierne som grundlag og bør derfor også beskattes i ens, således at man også kan fradrage tab på optionshandel i gevinster på aktiehandlen og omvendt. Optionshandel er jo i virkeligheden bare en anden måde, at handle aktier på. Det gør man også i Sverige, der betaler man… Læs mere

Claus
Claus
2024-06-07 06:32

Med lagerbeskatning går vi glip af compounding (rentes rente) effekten så et stort NEJ TAK herfra til dit forslag.
jeg kunne ønske mig man fjernede lagerbeskatning på fonde (etf’er), hvilket vil akkumulere store formuer over tid. Det ville også simplificere beskatningen.

Tobias
Tobias
2024-06-07 03:09

Lager beskatning er noget fanden har skabt alt for bøvlet og besværligt grunden til jeg ikke har en aktiesparekonto

Erlinger
Erlinger
2024-06-06 12:03

Jeg vil bakke fuldtonet op omkring en forenkling af aktiebeskatningen. Der ingen, som har overblik over, hvad der skal betales i skat af aktier. Heller ikke skattevæsnet. Her sidste år fik jeg løbende hen over året, cirka en halv snes opkrævninger på noget restskat. Samt fire udbetalinger af overskydende skat. Opkrævningerne er kommet, når der har været udført en handel med gevinst, Og udbetalingerne er kommet efter handel med tab. I år er der så kommet besked om, at der problemer med mine udenlandske aktier. Uden dog at nævne hvilke aktier det drejer sig om, blot nogle udenlandske aktier. Og… Læs mere

Knud Hamfeldt
Knud Hamfeldt
2024-06-06 09:52

Dit forslag er er godt, men hvis det gælder alle aktiebeholdning vil man være nød til at sælge hvis en aktie stiger meget.og man har været så uforsigtig at købe for mange. Købte Novo 1999