Spring til hovedindhold

Sådan handlede Nordnets kunder i november

November måned blev en forholdsvis rolig måned efter den barske oktober måned, hvor der i midten af måneden anedes en panik-stemning på aktiemarkedet. Hvis man kigger på udviklingen i C20-indekset, kan man se, at indekset i stort set er uforandret siden maj måned frem til slutningen af november måned, mens indekset steg markant i perioden december til maj. Det skal blive spændende at følge børsudviklingen de kommende normalt stærke måneder henover årsskiftet med tanke på, at C20-indekset allerede er steget med næsten 20 % hidtil i 2014.

Roligt var det derimod ikke for de olie-relaterede norske aktier – i takt med store fald i olieprisen styrtdykkede mange af olieaktierne i Norge. Specielt A.P. Møller Mærsk påvirkedes også i Danmark og faldt markant. Nordnets kunder har dog fortsat stor tillid til selskabet og storkøbte Mærsk aktier for 75 millioner i november måned. Mærsk toppede indkøbslisten i november måned fulgt af Vestas, som også blev påvirket af den faldende oliepris. På salgslisten lå Novo Nordisk øverst efterfulgt af Danske Bank.

Nordnets kunder optimistiske igen

De dramatiske kursfald i indledningen af oktober måned fik mange investorer til at mindske risikoen, og Nordnets kunder nettosolgte aktier for 138 millioner kr.  Men den efterfølgende hurtige comeback for aktierne i oktober og stabiliseringen i november betød dog, at Nordnets kunder vendte tilbage til aktiemarkedet og nettokøbte aktier for totalt 79 millioner kr. i november måned.

Nedenfor ser du en top fem over, hvad Nordnets kunder tilkøbte og frasolgte deres samlede portefølje:

Vil du vide mere om, hvad andre private investorer satser på at have i deres rigtige, individuelle porteføljer her og nu, kan jeg kun anbefale dig at kigge forbi Shareville, det nye sociale netværk for investorer.

Min egen portefølje på Shareville har haft en lidt tung start, men med et afkast på 2,45 % den seneste måned ser det bedre ud. Du finder min portefølje ved at søge på MaxNordnet. Jeg kan også anbefale dig at læse mit tidligere indlæg til, hvordan du kan bruge Shareville.

Mod nye højder…

/Max

Foto: Mærsk Drilling

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-12-04 09:39

Sjovt indlæg.
Kunne være fedt hvis I tog top 5 eller top 10 afkast fra Shareville for den pågældende måned med.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-12-11 08:29

Hej Jeppe
Udmærket input, jeg vil overveje om jeg skal inkludere toplister fra Shareville fremover. Som medlem af Shareville kan man enkelt se toplisterne på vores medlemmer med bedst performance. Man går ind under Medlemmer – Bedste afkast, og her kan man sortere på bl.a. tidsperiode og medlemmernes aktivitetsniveau og antal aktier i porteføljen.