Spring til hovedindhold

Tag en videnstest, og få flere muligheder

Efter den 3. januar skal du gennemføre en mere omfattende videnstest for at handle komplekse værdipapirer som eksempelvis gearede produkter, rentebeviser og bull & bear-certifikater. På det nye nordnet.dk kan du allerede nu tage videnstestene, så du er klar til at investere, som du plejer efter årsskiftet. Det er også en anledning til at lære mere om komplekse produkter, så du har mulighed for at investere i andre instrumenter fremover.  

Den 3. januar træder nye EU-regler i kraft (MiFID II). Formålet med de nye regler er blandt andet at forbedre forbrugerbeskyttelsen for dig som kunde. Det medfører eksempelvis et krav om dokumenteret viden for at handle komplekse værdipapirer. For at handle med den type finansielle produkter skal du tage en videnstest til hver instrument-kategori, som du ønsker at handle. Formålet med testene er at beskytte dig som kunde og sikre, at du forstår, hvad du køber og hvilken risiko, det indebærer.

Sådan gør du

Videnstestene finder du på det nye nordnet.dk, hvor designet er nyt og brugeroplevelsen er forbedret. Testene er opdelt i forskellige instrument-typer, som eksempelvis kapitalbeskyttede produkter, afkastsforbedrende værdipapirer og kredit. Du finder hele produktlisten her.

Du behøver ikke tage alle tests – men du kan vælge at tage den eller de tests vedrørende de instrumenter, som du er interesseret i at investere i.

Vær klar til at handle fra den 3. januar

For at fortsætte eller begynde at handle med komplekse værdipapirer fra den 3 januar, skal du gennemføre videnstestene. H Fremover skal du kan altid tage en videnstest, når du ønsker at handle et nyt kompleks instrument.

Vil du vide mere om komplekse værdipapirer og hvordan videnstestene foregår? Læs mere på vores uddannelsesside.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer