Spring til hovedindhold

Bliver det igen kvartalets mest omtalte regnskab?

Der er igen gode muligheder for, at Nvidia kan aflægge kvartalets mest omtalte regnskab, når de i aften efter amerikansk lukketid annoncerer deres 1. kvartalsregnskab.

Der er igen gode muligheder for, at Nvidia kan aflægge kvartalets mest omtalte regnskab, når de i aften efter amerikansk lukketid annoncerer deres 1. kvartalsregnskab. Der er næppe tvivl om, at tallene bliver gode, men hvor gode? Og bliver de gode nok? Det er blandt de helt centrale spørgsmål fra investorerne og til ”aktiekursen”.

Her er en kort opsamling

  • Nvidia har haft en ekstremt imponerende udvikling i mange år.
  • I 2023 accelererede væksten, da AI blev den nye motor.
  • Man kan ikke sige AI uden at tænke på Nvidia. For investorerne betyder AI = All In.
  • Aktiekursen er nærmest eksploderet, men målt på den forventede indtjening, er Nvidia ikke blevet højere prissat.
  • Det skyldes, at indtjeningsforventninger ikke kun har kunnet matche kursudviklingen, men også overgået den.

Figur 1: Udvikling i indtjeningsforventningerne for Nvidia. Kilde: marketscreener.com

Fokus vil være på følgende:

Når Nvidia offentliggør kvartalsregnskab (1. kvartal 2024), vil dette være i fokus:

  1. Omsætningen. Forventningen er, at omsætningen er steget til 24,74 mia. USD. Det vil være en stigning på 11,94 % i forhold til 4. kvartal 2024, men samtidig en stigning på 344 % i forhold til samme kvartal for 1 år siden.
  2. Omtrent 7/8 af omsætningen forventes at komme fra salg til datacentre.
  3. Indtjeningen forventes at blive 5,19 USD/aktie. Det er en stigning på 5,3 % ift. 1. kvartal og på 633 % ift. for 1 år siden.

Figur 2: Kursudvikling, Nvidia, 1 år. Kilde: Nordnet. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

Fremtiden afgør kursudviklingen – hold øje med ”basiseffekten”

En ting er aktuelle regnskabstal, men helt afgørende for kursudviklingen, er hvordan Nvidia ser fremtiden.

De seneste kvartaler har omsætning og indtjening ligget markant over forventningerne, og de har en betydning for helårsudsigterne. Hvis omsætningen eksempelvis ligger 5 % over forventningerne i kvartalet, vil det formentlig have en ”basis”effekt for de kommende kvartaler og for året, fordi basis ligger højere end forventet.

Man starter altså det næste kvartal med at være 5% bedre, end man havde regnet med, og derfra skal væksten +/- regnes. Indeks 105 vs. 100 om man vil. Det har i hvert fald været tilfældet de seneste kvartaler.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer