Spring til hovedindhold

Får du penge tilbage i skat? Sådan kan du investere dem

Danskernes årsopgørelse er nu klar, og selvom mange frygter et skattesmæk, så får de fleste faktisk penge tilbage i overskydende skat. Og du bør muligvis investere dem.

Selvom mange frygter et skattesmæk, så får de fleste faktisk penge tilbage i overskydende skat. Hvis du står til at få penge tilbage i skat, vil pengene blive udbetalt d. 12. april. Og det kan være en god idé at investere dem.

Denne artikel er publiceret første gang i marts 2024. Siden er den blevet opdateret og genudgivet pr. 12. april 2024.

Ifølge Skattestyrelsen får godt fire ud af fem danskere penge tilbage i skat i år, og i gennemsnit får danskerne 6.600 kr. udbetalt. Men hvis man står til at få penge tilbage i skat, hvad skal man så bruge dem til?

I gennemsnit skal alle dem, der har betalt for meget, hver have knap 6600 kroner tilbage. Men det tal gemmer på store forskelle.

Det vil nok være naturligt for mange at bruge pengene på lidt ekstra i hverdagen eller lade dem stå på en bankkonto, muligvis til en lav indlånsrente. Men hvis du gerne vil have mere ud af de penge, du får tilbage i skat, kan det være en god idé at se pengene som en mulighed til at begynde at investere.

Selvom det er en gængs myte, at man skal have mange penge for at investere, så kan man sagtens komme i gang med at investere for mindre beløb.

Hvis vi antager, at du har fået 6.000 kr. tilbage i overskydende skat, kan du nedenfor se, hvor meget 6.000 kr. potentielt kan vokse med et årligt afkast på 7%.

Beregningen skal ses som et eksempel på, hvordan en investering kan udvikle sig over tid, hvis man opnår et gennemsnitligt afkast på 7% om året. Det faktiske afkast afhænger af, hvad du investerer i. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Hvis du bruger din overskydende skat som startskud på at starte en månedsopsparing, kan du nedenfor se, hvor meget 6.000 kr. som startsskud samt 1.000 kr. om måneden kan blive til med 7% årligt afkast.

Beregningen skal ses som et eksempel på, hvordan en investering kan udvikle sig over tid, hvis man opnår et gennemsnitligt afkast på 7% om året. Det faktiske afkast afhænger af, hvad du investerer i. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Bliv klogere på investering

Mens du venter på at få din overskydende skat udbetalt, kan du overveje hvordan du vil investere dem. Her hos Nordnet kan du nemt lære, hvordan du kommer i gang med at investere. Du kan blandt andet besøge læringsunivers Nordnet Academy, hvor du kan læse om alt fra skat på investeringer til, hvordan du bruger vores platform.

En nem måde at komme i gang

Et muligt bud på at komme nemt i gang med at investere er Nordnet One. Her kan du nemt komme i gang at med at investere for lave omkostninger i en af vores tre fonde, der består af både aktier og obligation fra hele verden. Det betyder, at fondene har stor spredning og derfor er mindre sårbare overfor op- eller nedture i det enkelte marked.

Mens du venter på at få udbetalt din overskydende skat d. 12. april, kan du jo tænke over, hvordan du vil bruge pengene. Skal de blot blandes med de andre penge på kontoen? Eller skal de være startskuddet på din investeringsrejse?

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er et udtryk for skribentens personlige holdning. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer