Spring til hovedindhold

AI Alpha Lab: Kunstig intelligens finder fremtidens vinderaktier

Nu giver AI Alpha Lab dig mulighed for at udnytte fordelene ved kunstig intelligens, når det kommer til dine investeringer, med et nyt abonnement hos Nordnet.

Photocredit: Midjourney AI

Kunstig intelligens har fyldt ekstra meget i mediebilledet den seneste tid. Måske har du selv prøvet at stille et spørgsmål til den populære, nye chatbot ChatGPT, der er blevet beskrevet som et kæmpe skridt ind i fremtiden. Nu giver AI Alpha Lab dig muligheden for også at udnytte fordelene ved kunstig intelligens, når det kommer til dine investeringer, med et nyt abonnement hos Nordnet.

AI Alpha Lab har udviklet en unik investeringsmodel, som kombinerer menneskelig erfaring og kunstig intelligens med det formål at gøre os til bedre investorer.

Kort fortalt beregner modellen sandsynligheden for, om en aktie skal stige eller falde. På baggrund af dette estimat udvælger modellen hver måned de ca. 15 aktier med størst sandsynlighed for et positivt afkast over tid til henholdsvis en amerikansk og nordisk portefølje. Og siden start har modellen givet gode resultater.

Nyt abonnement: Få adgang til de to porteføljer hver måned
Nyt abonnement: Få adgang til de to porteføljer hver måned

AI Alpha Lab tilbyder nu deres fulde amerikanske og nordiske porteføljer, US 15 Portfolio og Nordic 15 Portfolio, hver måned som et investeringsanalyse-abonnement gennem Nordnet. Så kan du nemt få inspiration til at lave dine egne handler.

AI-modellens resultater

Kigger vi på US 15 Portfolio og Nordic 15 Portfolio måned efter måned, viser resultaterne historisk set, at der er høj sandsynlighed for, at de valgte aktier skaber afkast, som er højere end markedet generelt. Selv 2022 var et godt investeringsår for AI-porteføljerne, men som ved alle andre investeringer, bør man huske, at resultaterne også skal vurderes over en længere periode, og at du kan tabe hele eller dele af din investering. Historisk afkast er ikke en garanti for fremtidige resultater, og der er altid en risiko forbundet med investering.

US 15 Portfolio:

PerformanceAI-modelMSCI USA (Net)
Total Return102.8%22.4%
YTD12.9%-19.8%
1Y12.9%-19.8%
Since Inception (ann.)26.6%7.0%
Max Drawdown-33.8%-34.2%
Ann. Volatility28.6%21.5%
Sharpe Ration0.970.42

OMX Nordic 40:

PerformanceAI-modelOMX Nordic 40
Total Return117.4%26.7%
YTD-27.0%-11.3%
1Y-27.0%-11.3%
Since Inception (ann.)29.6%8.2%
Max Drawdown-37.1%-31.0%
Ann. Volatility31.0%18.6%
Sharpe Ratio0.970.54

Alle performancetal er baseret på simuleret modelporteføljeafkast for perioden 01.01.2020 – 31.12.2022. Valuta: Henholdsvis USD og EUR. Benchmark: Henholdsvis MSCI USA (Net) og OMX Nordic 40. Inklusiv transaktionsomkostninger på 0,2% på alle handler. Gebyrer afholdt af investor såsom administrationsgebyr og depotomkostninger er ikke inkluderet. Det understreges, at historiske afkast, hvad enten det er faktisk eller simuleret, ikke er en garanti for fremtidige afkast, ligesom afkastet kan variere som følge af udsving i valutakurser.

Datadrevet udvælgelse af aktier: Sådan fungerer modellen

AI Alpha beskriver selv deres AI-model med udgangspunkt i optimal beslutningstagen under usikkerhed.

De to porteføljers aktieunivers består af et større antal aktier udvalgt fra henholdsvis S&P 500 og de største aktier på det danske, svenske, norske og finske marked. Udvælgelsen sker primært på baggrund af selskabernes størrelse (af likviditetshensyn) samt længden af datahistorik. Ved at køre de to aktieuniverser igennem modellen beregner den millioner af bud på, hvordan hver aktie kommer til at udvikle sig i fremtiden. Modellen laver herefter et estimat – og en usikkerhed – for, hvad hver aktie skal stige eller falde med. Det endelige resultat er to fulde porteføljer med vægtning af de ca. 15 bedste aktier hver eneste måned.

Webinar: Hør mere om AI-porteføljerne
Webinar: Hør mere om AI-porteføljerne

Mikkel Brichthor Petersen, CIO i AI Alpha Lab, gæstede Nordnet Live den 25. januar. Her fortalte han mere om modellen og de AI-baserede porteføljer. Se eller gense webinaret (30 min.) via linket her:

Sæt data bag dine investeringer med AI-baserede porteføljer på abonnement

Nu har du mulighed for at købe dig ind i AI Alpha Labs porteføljer og bruge AI-modellens forudsigelser til at skabe din egen datadrevne investeringsportefølje. Til kun 49 kr. om måneden får du hver måned den fulde amerikanske og den fulde nordiske portefølje tilsendt direkte til din profil hos Nordnet som investeringsanalyse til inspiration til din næste investering.

Det får du:
– Datadrevet udvælgelse af aktier til to fulde porteføljer i begyndelsen af hver måned
– En fuld amerikansk portefølje med ca. 15 aktier
– En fuld nordisk portefølje med ca. 15 aktier
– Vægtning af alle aktier

Du modtager månedsrapporten med de to porteføljer direkte i en besked på vores platform, og prisen for abonnementet bliver trukket på dit aktiedepot hos os – du vælger selv hvilket. Læs mere om abonnementet, og få en forsmag i AI Alpha Labs mange populære blogindlæg om modellen her:


Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Abonnementet er investeringsanalyse og udgør ikke individuel investeringsrådgivning. Hermed menes, at porteføljerne ikke er personlige anbefalinger til den enkelte abonnent, da AI Alpha Lab ikke har mulighed for at foretage en individuel vurdering af og tilpasning til den enkelte abonnents forhold, såsom viden, investeringserfaring, økonomi, risikoappetit m.v. Abonnementets porteføljer er således skabt til at generere langsigtede afkast, men uden individuelle hensyn til abonnentens forhold og forudsætninger.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
39 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Jørgen
Jørgen
2023-10-22 10:05

Hvordan afmelder man AI abonnementet?

Jonathan
Jonathan
2023-09-08 10:51

Vil det blive et problem, hvis man ikke invester så mange pengene. fx 1000-2000 måned.

Christoffer Nørgaard
Christoffer Nørgaard
2023-03-29 11:14

Spændende. Tager AI modellen recession osv med i dens analyse?

Thomse
Thomse
Svar til  Christoffer Nørgaard
2023-03-29 22:28

Kunne i sige noget om hvor mange gange man har handlet aktier, hvis man har fulgt det slavisk fra start ?

Gæst
Gæst
2023-02-12 11:20

Kan I siger mere om de signaler der ligger til grund for anbefalingerne og vægtningen (vækst/risiko) – der kan jo f.eks. være stor fordel på om målet er at optimere sin opsparing indenfor den næste måned eller de næste 3 år. Det lyder mest som om at jeres målgruppe er den meget aktive og risikovillige investor men det eneste sikre i den verden er jo at det giver højere handelsomkostninger. I forlængelse heraf så burde I måske også give en vurdering af tidligere aktieanbefalinger om de skal sælges. Der er efter min mening brug for lidt mere fortolkning/kontekst og lidt… Læs mere

Gæst
Gæst
2023-02-02 09:50

Jeg har for nogle dage siden købt abonnement, hvornår og hvordan får jeg porteføljerne?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-02-02 10:03

Jeg har også tilmeldt mig abonnementet, uden at få portefølje oversigten

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-02-02 12:38

Hej Joachim
Man modtager månedens rapport i begyndelsen af hver måned, senest den 5. bankdag. Vi forventer at denne måneds rapport er klar og bliver fremsendt i løbet af i morgen, fredag d. 3. februar.
Du vil modtage rapporten på en besked via dit Nordnet depot.
Mvh
Sean Jensen

Gæst
Gæst
2023-02-02 08:42

Nu er det ved at være 8-10 dage siden jeg tilmeldte mig, men udover at være blevet trukket 2 x49 kr. allerede, så har jeg stadig intet modtaget.. er det mig eller er der en speciel dato på måneden hvor rapporterne kommer?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-02-02 09:51

Har præcis samme problem

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-02-02 12:37

Hej Henrik
Man modtager månedens rapport i begyndelsen af hver måned, senest den 5. bankdag. Vi forventer at denne måneds rapport er klar og bliver fremsendt i løbet af i morgen, fredag d. 3. februar.
Mvh
Sean Jensen

Gæst
Gæst
2023-01-28 14:59

I kommer slet ikke ind på en salgs-strategi, som i min verden er mindst (om ikke vigtigere) redskab at have ved handel med aktier.
Hvilke kriterier bruger i når der skal frasælges aktier eller bliver der bare ikke frasolgt aktier??

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-01-29 16:33

Hej Hardy Jeg er fuldstændig enig i at en salgs-strategi er mindst lige så vigtigt som en købs-strategi. Og ofte sværere at implementere, da investorer let kommer til at “gifte” sig med deres aktier. Porteføljerapporten indeholder de 15 aktier som vores model beregner til at have den største sandsynlighed for at gøre det godt den kommende måned, hvilket betyder at porteføljen løbende tilpasses med nye aktier og fra-slag af aktier som ikke længere er blandt de 15 aktier som har størst sandsynlighed for at gøre det bedre end det generelle marked. Kort sagt, porteføljerapporten fortæller løbende både hvilke aktier modellen… Læs mere

Gæst
Gæst
2023-01-28 08:37

Hejman kan vel bruge månedopsparing til at købe fra toppen af listen hver måned og derved minimere transaktionsomkostninger

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-01-29 16:35

Hej Troels

At købe toppen af porteføljerne er bestemt en måde at mindske transaktionsomkostninger og samtidig få eksponering til modellens aktie-valg.

De bedste hilsener,
Mikkel.

Gæst
Gæst
2023-01-26 11:02

Kan I ikke bare lave en fond der investerer i de 15 anbefalede aktier? Man skal jo op i forholdsvis store beløb, for at det hele ikke ædes op af handelsomkostninger.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-01-27 08:58

Hej Troels Det er god pointe, se Mikkels svar et par beskeder oppe. Man behøver ikke handle hele porteføljen, men kan vælge nogle aktier ud og stadig få værdi. Læs med i vores kommende februar blog, hvor vi bl.a. behandler netop det emne. Med abonnementet vil vi gerne hjælpe og inspirere dem, der godt kan lide selv at handle. Det er en virkelig god og sund kultur, som også understøttes af en handelsplatform som Nordnets. Når det er sagt, gør en fondsløsning jo faktisk også det samme, særligt hvis udbyderne sørger for at holde fees nede på et rimeligt niveau.… Læs mere

Gæst
Gæst
2023-01-26 07:08

Hvor lang er investeringshorisonten i de aktier, modellen præsenterer hver måned – altså hvor lang tid vurderer jeres model, at en given aktie skal op?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-01-26 07:29

Hej Christian

Modellen ser hele tiden en måned frem, men eftersom at sandsynlighederne er relativt stabile over længere tid, holdes aktierne i den øverste halvdel af porteføljerne typisk i mange måneder, mens der er større udskiftning i bunden af porteføljerne (aktier med lavest vægt).

BH,
Mikkel.

Gæst
Gæst
2023-01-24 21:05

Spændende, men klart mest relevant for større investorer. Med en minimums kurtage på 29kr, vil beskedne opsparing som 500-2000kr/måneden nok være bedre med en månedsopsparing i fonde.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-01-24 22:13

Hej Jesper

Helt fair pointe!

Jeg vil dog pointere at såfremt man vælger kun at handle top 3 eller top 5 i vores porteføljer, så kommer man ikke til at handle særlig ofte. Samtidig er det også her at der ligger mest værdi, så det kunne være en måde at mindske transaktionsomkostningerne og få værdi ud af porteføljerne.

Håber det giver mening:-)

Bedste hilsener,
Mikkel.

Gæst
Gæst
2023-01-23 12:53

Er den strategi der bliver lagt op til at man køber det investerings portefølje man får tilsendt -> Sælger ved månedens udgang og køber de nye portefølje. Er det den strategi jeres performance målinger går ud fra?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-01-23 13:24

Hej Michael

I gennemsnit skifter porteføljerne 2-3 aktier ud pr. måned, så der er ikke tale om helt nye porteføljer hver måned. Vores performance måling følger denne strategi og tager højde for transaktionsomkostninger. Vi kan samtidig se at der også kan skabes signifikant værdi ved blot at handle nogle af aktierne, såfremt man ønsker det. Vi kommer til at skrive mere om dette i vores næste blog og kommer også ind på det i vores webinar.

BH, Mikkel.