Spring til hovedindhold

AI Alpha Lab: Kunstig intelligens finder fremtidens vinderaktier

Nu giver AI Alpha Lab dig mulighed for at udnytte fordelene ved kunstig intelligens, når det kommer til dine investeringer, med et nyt abonnement hos Nordnet.

Photocredit: Midjourney AI

Kunstig intelligens har fyldt ekstra meget i mediebilledet den seneste tid. Måske har du selv prøvet at stille et spørgsmål til den populære, nye chatbot ChatGPT, der er blevet beskrevet som et kæmpe skridt ind i fremtiden. Nu giver AI Alpha Lab dig muligheden for også at udnytte fordelene ved kunstig intelligens, når det kommer til dine investeringer, med et nyt abonnement hos Nordnet.

AI Alpha Lab har udviklet en unik investeringsmodel, som kombinerer menneskelig erfaring og kunstig intelligens med det formål at gøre os til bedre investorer.

Kort fortalt beregner modellen sandsynligheden for, om en aktie skal stige eller falde. På baggrund af dette estimat udvælger modellen hver måned de ca. 15 aktier med størst sandsynlighed for et positivt afkast over tid til henholdsvis en amerikansk og nordisk portefølje. Og siden start har modellen givet gode resultater.

Nyt abonnement: Få adgang til de to porteføljer hver måned
Nyt abonnement: Få adgang til de to porteføljer hver måned

AI Alpha Lab tilbyder nu deres fulde amerikanske og nordiske porteføljer, US 15 Portfolio og Nordic 15 Portfolio, hver måned som et investeringsanalyse-abonnement gennem Nordnet. Så kan du nemt få inspiration til at lave dine egne handler.

AI-modellens resultater

Kigger vi på US 15 Portfolio og Nordic 15 Portfolio måned efter måned, viser resultaterne historisk set, at der er høj sandsynlighed for, at de valgte aktier skaber afkast, som er højere end markedet generelt. Selv 2022 var et godt investeringsår for AI-porteføljerne, men som ved alle andre investeringer, bør man huske, at resultaterne også skal vurderes over en længere periode, og at du kan tabe hele eller dele af din investering. Historisk afkast er ikke en garanti for fremtidige resultater, og der er altid en risiko forbundet med investering.

US 15 Portfolio:

PerformanceAI-modelMSCI USA (Net)
Total Return102.8%22.4%
YTD12.9%-19.8%
1Y12.9%-19.8%
Since Inception (ann.)26.6%7.0%
Max Drawdown-33.8%-34.2%
Ann. Volatility28.6%21.5%
Sharpe Ration0.970.42

OMX Nordic 40:

PerformanceAI-modelOMX Nordic 40
Total Return117.4%26.7%
YTD-27.0%-11.3%
1Y-27.0%-11.3%
Since Inception (ann.)29.6%8.2%
Max Drawdown-37.1%-31.0%
Ann. Volatility31.0%18.6%
Sharpe Ratio0.970.54

Alle performancetal er baseret på simuleret modelporteføljeafkast for perioden 01.01.2020 – 31.12.2022. Valuta: Henholdsvis USD og EUR. Benchmark: Henholdsvis MSCI USA (Net) og OMX Nordic 40. Inklusiv transaktionsomkostninger på 0,2% på alle handler. Gebyrer afholdt af investor såsom administrationsgebyr og depotomkostninger er ikke inkluderet. Det understreges, at historiske afkast, hvad enten det er faktisk eller simuleret, ikke er en garanti for fremtidige afkast, ligesom afkastet kan variere som følge af udsving i valutakurser.

Datadrevet udvælgelse af aktier: Sådan fungerer modellen

AI Alpha beskriver selv deres AI-model med udgangspunkt i optimal beslutningstagen under usikkerhed.

De to porteføljers aktieunivers består af et større antal aktier udvalgt fra henholdsvis S&P 500 og de største aktier på det danske, svenske, norske og finske marked. Udvælgelsen sker primært på baggrund af selskabernes størrelse (af likviditetshensyn) samt længden af datahistorik. Ved at køre de to aktieuniverser igennem modellen beregner den millioner af bud på, hvordan hver aktie kommer til at udvikle sig i fremtiden. Modellen laver herefter et estimat – og en usikkerhed – for, hvad hver aktie skal stige eller falde med. Det endelige resultat er to fulde porteføljer med vægtning af de ca. 15 bedste aktier hver eneste måned.

Webinar: Hør mere om AI-porteføljerne
Webinar: Hør mere om AI-porteføljerne

Mikkel Brichthor Petersen, CIO i AI Alpha Lab, gæstede Nordnet Live den 25. januar. Her fortalte han mere om modellen og de AI-baserede porteføljer. Se eller gense webinaret (30 min.) via linket her:

Sæt data bag dine investeringer med AI-baserede porteføljer på abonnement

Nu har du mulighed for at købe dig ind i AI Alpha Labs porteføljer og bruge AI-modellens forudsigelser til at skabe din egen datadrevne investeringsportefølje. Til kun 49 kr. om måneden får du hver måned den fulde amerikanske og den fulde nordiske portefølje tilsendt direkte til din profil hos Nordnet som investeringsanalyse til inspiration til din næste investering.

Det får du:
– Datadrevet udvælgelse af aktier til to fulde porteføljer i begyndelsen af hver måned
– En fuld amerikansk portefølje med ca. 15 aktier
– En fuld nordisk portefølje med ca. 15 aktier
– Vægtning af alle aktier

Du modtager månedsrapporten med de to porteføljer direkte i en besked på vores platform, og prisen for abonnementet bliver trukket på dit aktiedepot hos os – du vælger selv hvilket. Læs mere om abonnementet, og få en forsmag i AI Alpha Labs mange populære blogindlæg om modellen her:


Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Abonnementet er investeringsanalyse og udgør ikke individuel investeringsrådgivning. Hermed menes, at porteføljerne ikke er personlige anbefalinger til den enkelte abonnent, da AI Alpha Lab ikke har mulighed for at foretage en individuel vurdering af og tilpasning til den enkelte abonnents forhold, såsom viden, investeringserfaring, økonomi, risikoappetit m.v. Abonnementets porteføljer er således skabt til at generere langsigtede afkast, men uden individuelle hensyn til abonnentens forhold og forudsætninger.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
som vinden blæser
som vinden blæser
2023-01-18 17:35

det vil jeg glæde mig til, er tilmeldt

morten
morten
2023-01-19 12:36

Har i mulighed for at lave en AI der fokuserer på bæredygtige / regenerative aktier?

Morten S. (AI Alpha Lab)
Morten S. (AI Alpha Lab)
Svar til  morten
2023-01-22 11:04

Ja, det kan vi i princippet godt, men det kræver udvikling/tid. Så det er ikke lige om hjørnet.

Martin
Martin
2023-01-19 15:30

50 kr. om måneden lyder mere som om at pengene ryger hurtigt. Hvorfor ikke gøre det procentvis ligesom andre ETF´er?

Morten S. (AI Alpha Lab)
Morten S. (AI Alpha Lab)
Svar til  Martin
2023-01-22 10:59

Helt fair kommentar Martin, men når vi laver et abonnement på investeringsanalyse, kan vi ikke opkræve procentvise fees, da vi ikke kan se, hvad du handler. Samtidig bevarer abonnenten den fulde kontrol og det fulde overblik over alle omkostninger. Det er ikke helt det samme med en fond.  Med abonnementet vil vi gerne hjælpe og inspirere dem, der godt kan lide selv at handle. Det er en virkelig god og sund kultur, som også understøttes af en handelsplatform som Nordnets.  Når de ting er sagt, gør en fondsløsning jo faktisk også det samme, særligt hvis udbyderne sørger for at holde… Læs mere

Rinus
Rinus
2023-01-20 09:40

Der kan nemt komme mange handelsomkostninger; man kan risikere at skulle handle hver måned.

Brian Madsen
Svar til  Rinus
2023-01-21 16:30

Hej Rinus. Ja der kommer nogle handler, så første måned vil være dyrest hvis man ønsker at investere i alle aktierne.

Så vær opmærksom på min. kurtage

Morten S. (AI Alpha Lab)
Morten S. (AI Alpha Lab)
Svar til  Rinus
2023-01-22 10:05

Der vil være handelsomkostninger, men man behøver ikke handle alle aktier i porteføljerne for at skabe værdi. Man kan også vælge nogle aktier ud og nøjes med dem. Læs med i vores kommende februar blog, hvor vi bl.a. behandler netop det emne.

Nicklas
Nicklas
2023-01-20 10:45

Det lyder spændende – Vil webinaret kunne downloades, så man kan se det efterfølgende?

Brian Madsen
Svar til  Nicklas
2023-01-21 16:25

Hej Nicklas

ja webinaret bliver optaget og kan ses bagefter.

Dennis B
Dennis B
2023-01-20 13:20

Jeg ville elske, hvis dette blev kombineret med nogle fonds, for os som ikke ønsker at tolke, vurdere og udvælge selv, men blot vil “med på vognen” og prøve noget anderledes.
Scenarie: Indsæt penge – de investeres automatisk ud fra ganske få kriterier – elle rmåske blot efter default model.

Brian Madsen
Svar til  Dennis B
2023-01-21 16:26

Hej Dennis

Desværre ikke muligt via en fond nu. Men måske AI Alpha Lap på sigt laver nogle fonde

Morten S. (AI Alpha Lab)
Morten S. (AI Alpha Lab)
Svar til  Dennis B
2023-01-22 11:07

Hej Dennis
Se sidste afsnit i svaret til Martin ovenfor 🙂

Mads Fuhr
Mads Fuhr
2023-01-22 12:36

Kan man ikke bare lave det som en slags copytrading af de to porteføljer, fremfor en rapport som man så først skal analyser og reagere på?

Mads Fuhr
Mads Fuhr
Svar til  Mads Fuhr
2023-01-22 12:39

Se bort fra ovenstående – har fået svaret 😉

Michael
Michael
2023-01-23 12:53

Er den strategi der bliver lagt op til at man køber det investerings portefølje man får tilsendt -> Sælger ved månedens udgang og køber de nye portefølje. Er det den strategi jeres performance målinger går ud fra?

Mikkel Petersen
Svar til  Michael
2023-01-23 13:24

Hej Michael

I gennemsnit skifter porteføljerne 2-3 aktier ud pr. måned, så der er ikke tale om helt nye porteføljer hver måned. Vores performance måling følger denne strategi og tager højde for transaktionsomkostninger. Vi kan samtidig se at der også kan skabes signifikant værdi ved blot at handle nogle af aktierne, såfremt man ønsker det. Vi kommer til at skrive mere om dette i vores næste blog og kommer også ind på det i vores webinar.

BH, Mikkel.

Jesper Kabel
Jesper Kabel
2023-01-24 21:05

Spændende, men klart mest relevant for større investorer. Med en minimums kurtage på 29kr, vil beskedne opsparing som 500-2000kr/måneden nok være bedre med en månedsopsparing i fonde.

Mikkel Petersen
Svar til  Jesper Kabel
2023-01-24 22:13

Hej Jesper

Helt fair pointe!

Jeg vil dog pointere at såfremt man vælger kun at handle top 3 eller top 5 i vores porteføljer, så kommer man ikke til at handle særlig ofte. Samtidig er det også her at der ligger mest værdi, så det kunne være en måde at mindske transaktionsomkostningerne og få værdi ud af porteføljerne.

Håber det giver mening:-)

Bedste hilsener,
Mikkel.

Christian
Christian
2023-01-26 07:08

Hvor lang er investeringshorisonten i de aktier, modellen præsenterer hver måned – altså hvor lang tid vurderer jeres model, at en given aktie skal op?

Mikkel Petersen
Svar til  Christian
2023-01-26 07:29

Hej Christian

Modellen ser hele tiden en måned frem, men eftersom at sandsynlighederne er relativt stabile over længere tid, holdes aktierne i den øverste halvdel af porteføljerne typisk i mange måneder, mens der er større udskiftning i bunden af porteføljerne (aktier med lavest vægt).

BH,
Mikkel.

Troels
Troels
2023-01-26 11:02

Kan I ikke bare lave en fond der investerer i de 15 anbefalede aktier? Man skal jo op i forholdsvis store beløb, for at det hele ikke ædes op af handelsomkostninger.

Morten S. (AI Alpha Lab)
Morten S. (AI Alpha Lab)
Svar til  Troels
2023-01-27 08:58

Hej Troels Det er god pointe, se Mikkels svar et par beskeder oppe. Man behøver ikke handle hele porteføljen, men kan vælge nogle aktier ud og stadig få værdi. Læs med i vores kommende februar blog, hvor vi bl.a. behandler netop det emne. Med abonnementet vil vi gerne hjælpe og inspirere dem, der godt kan lide selv at handle. Det er en virkelig god og sund kultur, som også understøttes af en handelsplatform som Nordnets. Når det er sagt, gør en fondsløsning jo faktisk også det samme, særligt hvis udbyderne sørger for at holde fees nede på et rimeligt niveau.… Læs mere

Troels
Troels
2023-01-28 08:37
  • Hej
  • man kan vel bruge månedopsparing til at købe fra toppen af listen hver måned og derved minimere transaktionsomkostninger
Mikkel Petersen
Svar til  Troels
2023-01-29 16:35

Hej Troels

At købe toppen af porteføljerne er bestemt en måde at mindske transaktionsomkostninger og samtidig få eksponering til modellens aktie-valg.

De bedste hilsener,
Mikkel.