Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Kan jeg foretage en shorthandel hos Nordnet?

Nordnet tilbyder online shorthandel (også kaldet shortselling) med danske, svenske, norske og tyske aktier med automatiske værdipapirlån.

At shorte aktier er en mulighed for at tjene penge i et faldende marked. At shorte indebærer, at du som kunde sælger aktier, som du ikke ejer. For at kunne levere aktierne til køberen, låner du aktieposten (tager et aktielån). Efter at du har valgt at tilbagekøbe aktierne leveres de tilbage til udlåneren. Udbytte som udbetales under lånetiden tilfalder udlåneren. Det samme er gældende vedr. tegningsretter m.m.

Ved shorthandel skal der stilles sikkerheder. Hos Nordnet vises sikkerhedskravet som en negativ belåningsværdi modsvarende 115 % af markedsværdien. Risikoen med shorthandel er at aktien stiger i værdi, hvilket kan medføre tab, også større end din investerede kapital. Sikkerhedskravet øges, hvis aktiekursen stiger. For ikke at tvinges til at lukke shortede positioner tidligere end beregnet, er det vigtigt at have gode marginaler, når man anvender shorthandel.

Der findes også en risiko for at et aktielån ikke kan optages eller at långiveren kræver sine aktier tilbage. Hvis långiveren kræver aktierne tilbage skal aktierne tilbagekøbes.

Liste over aktier som kan shortes hos Nordnet

external link, opens in new window

Hvis du vil shorte aktier, som ikke findes på listen, kan du ringe til vores mæglere, så undersøger de om der findes mulighed for at låne aktien. Nordnet optager et aktielån, hvis der ikke er gennemført et tilbagekøb samme dag.

Kurtagen ved shorthandel beregnes som et almindeligt salg af aktier.

Se i øvrigt under Renter i prislisten for at se aktuelle priser for shorthandel

external link
. Tilbagekøbes en shortet position samme dag optages intet aktielån, og du betaler kun normal kurtage.

Læs mere om, hvordan du opretter en shorthandelsaftale

OBS: Shorthandel er forbundet med stor risiko og derfor alene et produkt egnet til den erfarne investor.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage