Spring til hovedindhold

Investering i USA: Verdens største marked og selskaber

USA er verdens største økonomi og samtidig det største og vigtigste aktiemarked, som sætter retningen for resten af verden. Her er fire nedslag samlet i grafikker. Se de største amerikanske selskaber, mest populære aktieindeks, afkastudvikling og ikke mindst de aktier med størst vækst.

USA er verdens største økonomi og samtidig det største og vigtigste aktiemarked, som sætter retningen for resten af verden. Her er fire nedslag samlet i grafikker. Se de største amerikanske selskaber, mest populære aktieindeks, afkastudvikling og ikke mindst de aktier med størst vækst.

De 10 mest værdifulde selskaber

Hele 9 af verdens mest værdifulde aktieselskaber har hjemme i USA. Det er blandt andet store, velkendte tech-selskaber som Apple, Microsoft og Amazon samt verdens dyreste aktie, Berkshire Hathaway, som den kendte amerikanske investor Warren Buffett står bag. Se top-10 her:

Verdens 10 mest værdifulde selskaber målt på markedsværdi pr. 20. november 2023. Kilde: companiesmarketcap.com

Black Friday: Amerikanske aktier uden kurtage.

Fredag den 24. november 2023 giver vi dig mulighed for at købe og sælge aktier noteret i USA uden kurtage. Læs mere om tilbuddet, og se vilkår.

Afkast de seneste 10 år

Sammenligner vi amerikanske aktier med europæiske aktier, har de amerikanske givet et langt højere afkast de seneste 10 år. Men set i forhold til udviklingen for danske og japanske aktier, har de klaret sig på lignende niveau. Se udviklingen i fire indeks i grafen her:

Indekseret afkast for fire store aktieindeks. Lokal valuta. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Kilde: nordnet.dk

The Magnificent 7

I 2023 har særligt syv amerikanske aktier oplevet stor vækst. Og takket være deres vækst, er de store US-indeks i plus for året. De syv aktier kaldes ”the Magnificent 7” og består af Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia og Tesla. Se deres procentvise afkast her:

Procentvis afkast fra 1. januar 2023 – 17. november 2023. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Kilde: nordnet.dk

3 populære indeks viser udviklingen

Med et så stort marked som USA har investorer brug for mere end ét indeks for at følge udviklingen. Her er tre populære aktieindeks, der viser udviklingen i USA på hver sin måde:

  • S&P500
    Det mest toneangivende indeks i verden. S&P500 samler 500 af Nordamerikas største selskaber på tværs af sektorer.
  • Nasdaq 100
    Dækker de 100 største non-financial selskaber i USA. Indekset er domineret af de store techselskaber.
  • Russell 2000
    Dette indeks samler 2000 af de mindre selskaber og viser således, hvad der sker i USA uden for de globale giganter.

Wall Street: Verdens mest berømte investeringsadresse og stedet, hvor New York Stock Exchange – verdens største børs – blev grundlagt i 1792 og stadig holder til.

Alt er større i Amerika, og USA’s største selskab, Apple, er 6,46 gange større end Europas største selskab, Novo Nordisk, mål på markedsværdi (kilde: companiesmarketcap.com) – opdateret.

Du kan finde mere inspiration til aktier fra hele verden her:

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Niels M.
Niels M.
2023-11-22 21:21

Dejlig rød afkastgraf 🙂

Kristian BL
Kristian BL
2023-11-22 23:08

“Everything is bigger in America”…, but not that much (-;

Apple er trods alt “kun” ca. 6,4 gange mere værd end vores hjemlige aktiekæledægge Novo – og ikke 6.400 gange mere værd. I så fald fyldte Apple næsten hele verdensmarkedsindekset (-:

Andreas
Svar til  Kristian BL
2023-11-23 10:06

Hej Kristian. Ja – det var liiige en vel stor overdrivelse. Mvh Andreas / Nordnet