Spring til hovedindhold

Mød Nordnets nye blogger: Daniel Hansen Pedersen fra Daniels Pengetips

Frihed er den primære motivation for Daniel Hansen Pedersen, når han investerer. Hans mål er at blive økonomisk uafhængig og nyde livet hver dag. Redskaberne er viden, tålmodighed og sund fornuft. Og dem giver han videre gennem sin virksomhed Daniels Pengetips til alle, der er nysgerrige på at komme godt i gang med at investere. Nu kan du også nyde godt af hans pengetips her hos Nordnet, hvor han er ny blogger. Et godt råd står over alle andre: bare kom i gang med at investere. Det gjorde han selv som 20-årig, og har han ikke set sig tilbage siden.

27-årige Daniel er uddannet civilingeniør, og arbejdede i to år som ingeniør, før han valgte at tage springet som selvstændig. Den primære årsag var, at han oplevede, at det mest handlede om at blive længst muligt på kontoret. Selv trives han bedst ved helt selv at kunne bestemme, hvornår han arbejder og ved at kunne tage pauser i løbet af dagen. Arbejdstiden er mindst lige så lang, men engagementet er helt i top, fordi han selv er i førersædet i sit arbejdsliv.

Den typiske arbejdsuge er kendetegnet ved, at den ofte ikke ligner den forrige eller den kommende uge. En dag kan starte med et par timers koncentreret arbejde, en pause, hvor Daniel styrketræner eller løber en tur midt på dagen for så at arbejde fuldt fokuseret igen, før han vinterbader, laver yoga eller bruger tid sammen med sin kæreste, venner eller familie. En arbejdsmåde, der i øvrigt flugter med hjerneforskning i forhold til at få størst udbytte af sin indsats.

”Det giver høj livskvalitet for mig selv at kunne bestemme over min tid. Jeg kan helt selv beslutte, om jeg arbejder tidlig morgen, sen aften, tager mit arbejde med på rejse i min autocamper eller klikker på en afbudsrejse og tager af sted spontant”, fortæller Daniel.

Sund fornuft

Hjørnestene i hverdagen er sund økonomisk fornuft, hvor der både er fokus på at spare penge og at nyde livet.

”Jeg kommer fra en familie, hvor der ikke var særligt mange penge. Siden jeg var ret ung, har jeg altid arbejdet. Allerede som 11-årig begyndte jeg at arbejde som avisbud, reklameomdeler, opvasker osv. Når jeg købte ind, lærte jeg at tænke mig om. I dag tjekker jeg fortsat altid kassebonen. For der er ikke grund til at betale for meget. Sådan har jeg det også med omkostninger, når det handler om investeringer.”

Daniels forældre havde kun dårlige erfaringer med de få investeringer, de havde lavet af Daniels børneopsparing. Det lå derfor ikke lige i kortene, at han skulle leve af at investere og give råd om økonomi. Interessen for investeringer opstod, da Daniel var omkring 20 år. Her begyndte han at se videoer, google og læse bøger om investeringer.

”Jeg syntes, at det var vildt spændende med denne her kombination af investering og formidling. Efter at have researchet og sat mig ind i de grundlæggende ting, købte jeg min første aktie i 2015. Den allerførste var Novo Nordisk, og jeg kan stadig huske fornemmelsen af bankende hjerte, da jeg trykkede på køb.”

I samme ombæring købte Daniel for i alt 50.000 kr. af sine opsparede lommepenge. Det blev til Vestas, Tesla, Bavarian Nordic og Apple. Aktier, der har vist sig gode – noget Daniel betragter som en blanding af held og forstand. Selv mener han, at den store værdi ligger i at tænke langsigtet, bevare roen når markedet svinger og holde sig til sin strategi.

Ifølge Daniel kan alle gøre, som han gør.

”Det er bare vigtigt at have basisviden om, hvad en aktie er, omkostninger, skat, hvad ens strategi, risikoniveau og tidshorisont er, og om der er bestemte temaer som bæredygtighed eller typer af aktier, der ligger mest til en. Og så er spredning selvfølgelig vigtigt.”

Daniels portefølje består af 53 pct. i enkeltaktier, hvor Tesla udgør størstedelen, 40 pct. i indeksfonde og 7 pct. i krypto valuta. Daniels mål er at bruge så lidt tid på investeringer som muligt og så meget tid på det, som giver ham livskvalitet – bl.a. at lære andre at komme i gang med at gøre det samme. ”Jeg har købt en del aktier og fonde og lader dem bare stå. Og så bruger jeg månedsopsparingen i Nordnet, som for mig er den helt perfekte løsning. Der køber jeg noget fast hver måned uden kurtage og depotudgifter ud fra en vedtaget strategi, og så kører det bare. Jeg gemmer en smule opsparing, så jeg kan købe, hvis noget dykker meget, men ellers følger jeg bare min langsigtede strategi, hvor tålmodighed er min største styrke.”

Det bedste investeringstip: Kom i gang og lad det stå!

Daniel er i kontakt med mange mennesker, som gerne vil investere, men som alligevel venter og venter. De er bange for tab, og er i tvivl om, hvornår det er godt at komme i gang. Daniel har et overordnet budskab: ”Mit bedste investeringstip er at komme i gang. Hellere i dag end i morgen. Det skyldes, at markedet altid bevæger sig og så længe, man investerer langsigtet, så er det vigtigste simpelthen at blive en del af investeringsmarkedet, så tidligt som muligt. Der er aldrig et perfekt tidspunkt.”

Blikket er rettet mod fremtiden

I forhold til pension har Daniel taget de penge, han opsparede som lønmodtager og sat dem ind i Nordnet på en pensionskonto.

”Jeg ville gerne spare omkostninger, og derfor selv investere min pension. Jeg overførte 130.000 kr. og investerede 100 pct. i enkeltaktier. På lidt over et år er de steget til 210.000 kr. og de skal jo bare stå i mange år. Fordi jeg går efter at blive økonomisk uafhængig meget før den gængse pensionsalder, vil jeg ikke prioritere indbetaling her i øjeblikket, men i stedet investere i frie midler, så jeg kan bruge af formuen løbende.”

Hvad er største bommert og største succes?

”Som noget af det første købte jeg Danske Andelskassers Bank uden at have analyseret aktien, og købte kun fordi andre anbefalede den, uden at jeg selv forstod, hvad det var. Første dag steg den, så faldt den drastisk næste dag og så paniksolgte jeg i flere portioner bagefter. Det var gode lærepenge. Det var ren følelse, uden viden og strategi. Så det gør jeg ikke mere. Mit bedste køb er Tesla, som er steget 2550 pct.”

Mange har en antagelse om, at Daniel bruger meget tid på egne investeringer, og at han enten lever på en sten eller i vild luksus. Daniel føler, at han lever et privilegeret liv, hvor han kan gøre, som han vil og hvor han får mest muligt ud af pengene ud fra princippet om, at mange bække små, gør en stor å.

”Jeg er bare fornuftig. Jeg tjekker stadig kassebonen og beder om en ti’er tilbage, hvis der er sket en fejl. Samtidigt bor jeg i en lækker lejlighed, har købt en autocamper og kan rejse, når jeg vil. Det synes jeg, er luksus.”

Se mere om Daniel på hans hjemmeside https://www.danielspengetips.dk/

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.