Spring til hovedindhold

Status efter 6 måneder: Nordisk udbytteportefølje slår markedet

Der er nu gået næsten et halvt år siden lanceringen. Hvordan er det gået porteføljen? Analytiker Thorleif Jackson gør status over porteføljen, der endnu en gang har gjort det bedre end markedet.

Jeg lancerede en nordisk udbytteportefølje den 11. november 2022. Det var 13. gang, jeg udvalgte porteføljen. Der er nu gået næsten et halvt år siden lanceringen, og det er dermed tid til at lave en halvvejsstatus.

De stærkeste og svageste aktier

Nedenfor kan du se, hvordan det er gået porteføljens 12 aktier de seneste seks måneder (fra 7. november 2022 til 25. april 2023) sammenlignet med markedet. Husk dog, at dine investeringer typisk skal ses over en længere tidshorisont, og at historisk afkast ikke er nogen garanti for fremtidigt.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

De nævnte totalafkast er inklusiv udbetalte udbytter i perioden. Som det fremgår, er porteføljen steget 12,2% på seks måneder, mens markedet (MSCI Nordic All Cap inkl. udbytter) er steget 9,5%. De stærkeste aktier var Pandora (+56,8%) og D/S Norden (+33,5%), mens de svageste aktier var Gjensidige (-11,8%) og Securitas (-6,7%).

Slået markedet med 200 procentpoint

Porteføljen har nu eksisteret i 12,5 år. Nedenfor kan du se resultaterne grafisk:

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

Som det fremgår, har udbytteporteføljen givet et samlet afkast på 402% eller 13,8% p.a., mens markedet er steget 202% eller 9,2% p.a. Udbytteporteføljen har dermed slået markedet med 200 procentpoint eller 4,6 procentpoint p.a.

Aktuelle nøgletal for porteføljen

Nedenfor kan du se aktuelle nøgletal for porteføljen. Estimater er ifølge MarketScreener.com, på nær estimatet for D/S Norden, der svarer til selskabets guidance.

Data pr. 25. april 2023. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Klik her for større version.

Som det fremgår, giver porteføljen aktuelt et udbytteafkast på 6,0%. Det er højt og langt bedre end markedet (2,9%). Det fremgår også, at de 12 selskaber forventes at forrente egenkapitalen med gennemsnitligt 22,2%. Det er højt og bedre end markedsgennemsnittet (15,6%). Det fremgår også, at porteføljen er prissat svarende til P/E2022=12,6 og P/E2023=11,4. Det er lavt sammenlignet med MSCI Nordic, der aktuelt er prissat svarende til P/E2022=16,8 og P/E2022=16,2. Samlet set er det min vurdering, at porteføljen har en kvalitet pænt over gennemsnittet og en prissætning pænt under gennemsnittet. Som sådan bør porteføljen have et godt udgangspunkt for også at slå markedet de næste seks måneder og dermed udbygge forspringet til markedet.

Hvad mener du om min nordiske udbytteportefølje? Tror du, porteføljen vil klare sig bedre eller dårligere end markedet de næste seks måneder?

Dette er ikke en aktieanbefaling. De nævnte aktier kan stige eller falde i kurs i fremtiden. Jeg tager intet ansvar for evt. tab, du måtte lide, ligesom jeg ikke forventer andet end et skulderklap, hvis porteføljen fortsat klarer sig godt.


Disclaimer: Thorleif Jackson ejer selv aktier i D/S Norden, Pandora, Orkla og Svenska Handelsbanken.

Dette materiale er udarbejdet af Thorleif Jackson og indeholder information, der kan anses for at være en investeringsanbefaling i henhold til Markedsmisbrugsforordningen (Europa-Parlamentets og Rådets forordning 596/2014), dvs. information som anbefaler eller foreslår en investeringsstrategi. Nordnet Bank, filial af Nordnet Bank AB, Sverige (Nordnet), har ikke deltaget i udarbejdelsen, gennemgået eller foretaget ændringer i materialet. Thorleif Jackson har ansvaret for materialets indhold, og at det lever op til gældende lovgivning og regler.

Materialet har ikke været forelagt de omtalte selskaber.

Dette materiale blev offentliggjort første gang den 28. april 2023 kl. 14:30.

Indholdet i dette materiale udgør ikke personlig investeringsrådgivning. Det er vigtigt, at du som investor træffer dine investeringsbeslutninger ud fra din egen vurdering af information fra forskellige kilder. Nordnet påtager sig intet ansvar for direkte eller indirekte tab som følge af brug af information fra dette materiale. Materialet må ikke gengives uden Nordnets udtrykkelige samtykke.

Thorleif Jackson modtager honorar fra Nordnet. Honoraret er aftalt på forhånd og er ikke afhængig af materialets indhold eller de virksomheder, som er omtalt heri.

Det kan forekomme, at Nordnet har positioner i værdipapirer, der omtales i materialet. En sådan beholdning er da alene af administrative hensyn og uden fortjeneste for Nordnet.

Nordnet er under tilsyn af Finansinspektionen i Sverige og det danske Finanstilsyn.

Der er altid en risiko forbundet med at investere. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Hans Nordenskjold
Hans Nordenskjold
2023-08-31 15:13

Altid spændende at følge med i hvad du skriver. Stor inspiration. Giver et godt overblik måden du sætter det op i excell. Især når man fremskriver 3 års forventninger, det gør det betydeligt lettere ikke at lade sig påvirke af kurs udsving. Læner du dig mest op af Marketscreener data? Eller bruger du også selv historisk EPS vækst, som fremtidig vækstforventinger (evt justeret lidt ned)`? Bruger du DCF for at se om det forventede vækst også kan retfærdiggøres i prisen? Eller evt reverse DCF for at ‘sjusse’ sig frem til indpriset fremtidig vækst? Mvh. Hans. Keep up the good work… Læs mere

Gæst
Gæst
2023-04-28 16:24

Very interesting