Spring til hovedindhold

Er du risiko-blind?

Mange husker det og er meget bevidste om det. Nogen kan med fordel blive bedre til det. Vi har alle sammen behov for at blive mindet om det med jævne mellemrum: Der er en fast og oftest konstant relation mellem risiko og afkast. Når der fra tid til anden findes noget, som kunne minde om gratis aktieomgange, er det en god ide at være i det mindste lidt på vagt. De gratis omgange er få og oftest mindre, end man tror og har en bismag af risiko.

1-3 aktier er for lidt

I ugens afsnit af #forpengenes genopfrisker vi betydningen af at sprede sin risiko. Hvis du blot har 1-3 aktier i din portefølje, er din afkastmæssige fremtid for koncentreret om færre hændelser. Godt hvis det går godt. Men trist og skidt hvis det ikke gør. For den almindelige investorer er risikoen for en negativ afkastoverraskelse lige lovlig stor.

Aktiv vs passiv investering

I 2. del kommer vi ind på investeringsforeninger vs. ETF’er. Hør med og får svaret på, hvorfor jeg foretrækker passive ETF’er og prisbillige investeringsforeninger frem mod generelt de aktive. Der er dog ingen regler uden undtagelser, og investorerne må ikke tabe overblikket ved for ensidigt kun at se på de omkostninger, der løber på i foreningerne. Det bør i høj grad være afkast efter omkostninger, som bestemmer. Udfordringen for de aktive forvaltere er, at det, som du med sikkerhed kan se og kender, er netop omkostningerne, mens du ikke ved om omkostninger, så også genererer et højere afkast. Samtidig har flertallet af de aktive forvaltere svært ved at retfærdiggøre merprisen.

Kom med til investordag og podcast live

Den 12 /4 er der investordag hos Dansk Aktionærforening og som annonceret i sidste uge, optager vi en episode af #forpengenes. Kom og vær med til at præge og prioritere indholdet i programmet. Stil dine spørgsmål på dagen, eller send dem på forhånd til os. Vi starter 18.25, og det varer ca. 30 minutter.

Hvordan skal investorerne i Exiqon tænke om buddet fra Qiagen? Hvad er næste skridt i B&O sagaen? Eller andre aktuelle spørgsmål kunne være eksempler på emner på dagen. Der er aktie- og investeringsmæssig ”fri leg”, og jeg vil forsøge at svare så konkret på spørgsmål som muligt.

Forhåbentlig ses vi på tirsdag. Både når jeg giver en præsentation, og når vi optager podcasten. Vel mødt til investordagen

Per Hansen
Investeringsøkonom

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-04-09 15:05

Tusind tak for et godt program som jeg lytter til hver uge. Dette program fandt jeg meget interessant, da jeg selv gerne ville igang med at risikosprede. Jeg er nybegynder på aktiemarkedet, begyndte at kigge i oktober-november sidste år og begyndte at købe i januar. Men jeg har ikke fået købt så meget som jeg gerne ville have købt, for det har været hårdt at se at det jeg har købt den ene dag måske falder de efterfølgende dage. Jeg har ventet og ventet på det “rette” tidspunkt, og da jeg troede jeg havde det, så turde jeg ikke trykke… Læs mere