Spring til hovedindhold

Episode 16 – Ser det sort ud for olien?

Investorerne er nervøse. I ugens episode lægger vi vægt på det, der fylder i investorernes bevidsthed, og det er olie og Kina. Mange spørger måske sig selv, er det Kina eller olien, som man skal være mest bange for? Vi kommer også ind på de andre faktorer, som får investorerne til at sidde uroligt på stolen, nemlig geopolitikken, de høje afkastforventninger og Januarrally.

I forlængelsen af vores snak om de faldende oliepriser ser vi nærmere på, hvad det betyder for et selskab som A.P. Møller Mærsk, som er halveret siden aktien toppede.

Du kan også høre, hvorfor det er forventeligt at 2016 bliver et dårligt aktieår – men dog med gode muligheder for at købe aktier i stedet for at sælge.

Go’ lytning!

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
14 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-05-23 10:48

I wanted to thank you for this good read!! I certainly enjoyed every little bit of it. I have you bookmarked to look at new things you have posted. You can also read about <a href=”https://www.currentschoolnews.com/articles/70-barack-obama-quotes-about-good-leadership/”>Barack Obama quotes</a>. Check it out

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-05-24 09:40

This is a great inspiring article. I am pretty much pleased with your good work. You put really very helpful information. Keep it up. You might also like<a href=”https://suntrustblog.com/us-virgin-islands-resorts/”> resorts in us virgin islands</a>

Gæst
Gæst
2016-01-22 19:49

Her har du fakta Per, nu er de alvorlig bekymret i UK, for selv om der er nok stål, så er der noget sikkerhedspolitisk / militært.

Kan man forstille sig at alle Nato lande gør sig afhængig af Kina eller Saudierne ? næppe

http://myinforms.com/en/a/22304784-warning-that-china-is-trying-to-kill-off-the-uks-steel-industry/

Gæst
Gæst
2016-01-15 18:42

Hej

Per du siger, at du ikke kan se en indgriben ude fra f.eks. G20, men vil USA tillade at Saudierne smadder der olieindustri ?

De frie markedskræfter blev jo sat ud af kraft, da man reddede bankerne og bilindustrien i USA, så ?

Russerne taler nu om at kunne finde på at sætte produktionen ned, det fremgår i hver til fald af denne artikel.

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/12100609/Glimmers-of-hope-for-oil-as-Russia-poised-to-slash-output.html

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-18 08:53

Hej Kenneth

Der er en stor forskel mellem den betydning som den finansielle sektor har og ditto for olieindustrien. Forskellen består politisk ikke mindst i, at forbrugerne jo ikke mangler olie – tværtimod vader de nærmest i det. Hvis bankerne faldt som dominobrikker, ville det finansielle system bryde sammen og det har en helt anden konsekvens for samfundet. Indgreb kan jo ikke totalt udelukkes, men det er mindre sandsynligt

Med venlig hilsen
Per

Gæst
Gæst
2016-01-15 15:31
Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-18 08:55

Hej Jens

Jeg tror GS kommunikerer, at forudsætningen for et bull-marked er en lang og sej nedtur, som kulminerer med store prisfald til sidst. Det er en klassisk situation, at en optur kan starte, når investorerne til sidst kapitulerer.

Med venlig hilsen
Per

Gæst
Gæst
2016-01-15 14:15

Hej Per

Ville ønske, at du ville skrive lidt om obligationer eller hvad man kan købe hos nordnet som alternativ til obligationer, når nu vi ikke kan handle obligationer via nordnet.
Hvorfor kan vi ikke handle obligationer via nordnet. Det ville vel ellers være et godt supplement til portefølgen, og mindske svingninger.

Gæst
Gæst
2016-01-15 13:35

Hvordan “spoler” man i podcastet?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-15 14:57

Hej Jens

Hvis du lytter til podcasten på SoundCloud, så er der en række grå søjler, der skifter til orange, efterhånden som podcasten afspilles. Du skal blot klikke et sted på de grå søjler for at hoppe til et sted senere i episoden – og på de orange for at spole baglæns. Du gør på samme måde i andre medier, selvom udseendet i de forskellige medier varierer.

/Ole, Nordnet

Gæst
Gæst
2016-01-15 11:13

Hej begge,

Tak for et interresant og informativt show, jeg har egentlig en lille klage, jeres lydniveau forskel på breakers, intro og når i sidder og snakker virker for stort, hver gang i har siddet og snakket roligt i 5min, får man lige et klask i ansigtet af en breaker på fuld lydstyrke.

Igen, tak for en go podcast 🙂

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-15 15:13

Hej Stephan

Tak for din feedback. Vi er rigtig glade for, at du kan lide podcasten. Dejligt!

Vi kigger nærmere på lydniveauet for tale og breakers samt intro fremover, så lydniveauet bliver mere ens.

/Ole, Nordnet

Gæst
Gæst
2016-01-15 01:24

hej Per og Godt indlæg, den med at Irans produktion er indregnet i prisen, den havde jeg ikke set, men egentlig logisk, når man ser hvordan man ser på aktier på samme måde. MEN Per du siger, at Kinas forbrug af olie er faldet, er det nu helt rigtigt ? http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-09-29/jefferies-china-s-demand-for-oil-is-totally-misunderstood-by-the-market Olieforbruget i verden er stadig stigende og i Kina stadig stigende OG Per nu har jeg hørt dig tale om olie før, og jeg synes du mangler et meget vigtigt punkt, som man kan se flere og flere olieanalytiker lægge på bordet i den sidste måned, og som de… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-18 08:59

Hej Kenneth

Jeg mindes ikke at have sagt at Kinas forbrug falder. I givet fald har jeg gjort en fejl. Det som jeg mener er at væksten i Kinas forbrug er aftagende.

Ja, investeringer falder og det berører det fremtidige udbud. Det spændende bliver hvornår udbuddet rammer efterspørgslen; hvad der sker med Irans eksport og ikke mindst og det er det helt afgørende for olieprisen: Hvornår investorerne tror det sker.

Med venlig hilsen
Per