Spring til hovedindhold

Episode 23 – Lysner det for olien?

I takt med at olieprisfaldene accelererede i 2015, fik investorerne i stigende omfang opfattelsen af, at der eksisterer noget nær en 1:1 relation mellem olie og aktier. Denne ”relation” er i investorernes bevidsthed blevet cementeret i 2016. Det handler nok mest om, at investorerne er bange for, hvad de faldende oliepriser forsøger at fortælle os om den globale økonomis sundhedstilstand. Langsigtet eksisterer der ikke en 1:1 relation. Om noget så er relation snarere omvendt end ligefrem proportional.

Der er dog, naturligt nok, et sted hvor de stigende oliepriser har en indiskutabel positiv effekt: Olierelaterede selskaber og især olieunderleverandører har oplevet meget markante aktiekursstigninger Alt tyder på, at storinvestorerne mener, at det er tid til at skifte retning på oliemotorvejen, og alle andre skynder sig at vende bilen. Kan Olieunderleverandørerne ånde lettet op, eller lurer risikoen for konkurs stadig? Det kommer vi ind på i dagens episode.

Vi diskuterer de faktorer, der har betydning for olieprisen, og Per kommer med sit bud på, hvor vi ender i 2016 med hensyn til olieprisen. Der er mange faktorer, der indikerer, at olieprisen ikke kommer til at fare til himlen, men kommer vi til at se stigende oliepriser de næste par uger og hvad med de rekordhøje olielagre og problembarnet Iran?

Vi kigger på de forskellige eksponeringsmuligheder indenfor olie og snakker i den forbindelse om certifikater, hvor mulighederne for at gå kort og lang i olie er muligt.

Certifikater giver nye muligheder. Vi giver gode råd til at komme i gang, og til hvad man skal være særlig opmærksom på.

For dig som ikke tidligere har stiftet bekendtskab med certifikater, er der en mulighed for at komme i gang uden at det koster dig noget; til og med kan du blive klogere og tjene på det: NGM har en konkurrence i her i april, hvor man kan investere med fiktive penge, og en ”learning by doing” er mulig uden nogen form for omkostninger.

Læs mere om Investor-DM 2016 her

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-03-15 22:14

Hej Tak for en rigtig god og interessant podcast. Jeg har nu investeret i aktier i over 2 år, og det er godt over alt forventning med store afkast. Desværre er afkastet ikke kommet via stor viden og fremragende analyse arbejde, men blot via mavefornemmelse og min egen logik om hvad der er rigtig og fremtiden i denne verden. Derfor kunne jeg godt tænke mig, hvis i ville prøve at lave nogle afsnit, hvor i tager det helt ned på et basal vidensniveau. Hvad kan man bruge de forskellige oplysninger til f.eks p/e osv. Hvad er Golden cross? Hvordan vurdere… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-03-16 07:08

Hej Dennis

Det er dejligt at at høre at din investeringsmæssige mavefornemmelse giver porteføljen vokseværk:-)

Jeg har ved flere lejligheder forsøgt at anvise nogle lidt enkle spilleregler som den enkelte, men naturligvis ikke alle, måske kunne finde inspiration i. Det handler dog hverken om P/E(r):-), golden cross eller andre finurlige størrelser, men om at bevare overblikket, roen og ikke mindst det som differentierer den succesfulde fra den mindre succesfulde investor: Disciplin! Det kunne meget vel være et emne vi tager op i en kommende episode

Med venlig hilsen
Per