Spring til hovedindhold

Aktieinvestorer er altid nervøse!

Dette indlæg er markedsføring.

Aktieinvestorer er altid nervøse for noget. Det er en del af markedets natur. Lige nu gælder nervøsiteten inflation og stigende renter. Risikofaktorer fylder altid meget, både hos investorer og i medierne, men vi glemmer dem heldigvis hurtigt igen, og det bør vi også.

Aktieinvestorer er altid nervøse for noget. Det er en del af markedets natur.

Her i sommeren ’22 gælder nervøsiteten inflation og stigende renter.

I foråret var det krigen i Ukraine. Til efteråret bliver det måske noget helt andet.

Hvad ser du som den største risiko i markedet?

Bank of America spørger hver måned et panel af investorer, hvad de anser for at være den største risiko i markedet. Jeg har angivet på grafen, hvad der har været de største kilder til bekymring de seneste 10 år.

Kilde: Egen tilvirkning

Disse risikofaktorer fylder altid meget i medierne, men vi glemmer dem hurtigt igen.

Hvem tænker fx længere på, at der under Trump var handelskrig mellem USA og Kina, eller at Brexit var et kæmpe problem. Vi har sikkert også alle glemt det store kinesiske ejendomsselskab Evergrande, der var ved at gå konkurs sidste år.

Til trods for alle de hovedpiner som disse risikofaktorer gav investorerne, har det globale aktiemarked præsteret et årligt afkast på 9% i perioden de seneste 10 år. Det er i dollars, så afkastet er endda lidt bedre, når man omregner til danske kroner.

Hvem gider læse om intet nyt?

Medierne lever af at sælge nyheder hver dag. Og det gælder ikke mindst for de finansielle nyhedsmedier, som kværner løs i døgndrift. Hvem gider læse en artikel med overskriften ”ikke de store nyheder i dag”?

Kriser og problemer sælger bedre end gode nyheder, og derfor får de mere fokus i medierne. Det er en præmis, man bare må lære at leve med som investor.

Aktiemarkedet har historisk givet et godt afkast. Men det kræver, at man bliver i markedet og ikke hele tiden hopper ud og ind – for så risikerer man at miste de gode perioder.

Kære investor: sluk for signalet

Det bedste man derfor kan gøre som investor er at lukke avisen, slukke for TV’et og i stedet gå en tur i skoven uden telefon. Kom væk fra støjen, giv tankerne ro, og fokuser derefter på den fundamentale udvikling i de selskaber, hvor du har investeret.

Hvis den udvikler sig dårligere end forventet – kan du sagtens overveje, om aktierne skal sælges. Men gør det ikke fordi medierne prædiker dommedag. Faktisk viser historien, at det er et godt tidspunkt at købe aktier, når der er lidt nervøsitet i markedet. Som Warren Buffet siger: Vær grådig, når andre er frygtsomme.

Hvad gør vi selv?

I MW Compounders har vi tilføjet ISS som ny aktie i vores portefølje her i 2022. Vi mener, selskabet står godt rustet til at øge indtjening, selv i et mere negativt makroøkonomisk scenario.

Selskabet kommer med regnskab på torsdag (11. august 2022), og vi ser en pæn mulighed for, at der kan komme endnu en opjustering. ISS har allerede én gang hævet sine forventninger til 2022, og vi vurderer, at der er plads til at hæve forventningerne yderligere.

Dette materiale er udarbejdet af MW Compounders og indeholder information, der kan anses for at være en investeringsanbefaling i henhold til Markedsmisbrugsforordningen (Europa-Parlamentets og Rådets forordning 596/2014), dvs. information som anbefaler eller foreslår en investeringsstrategi. Nordnet Bank, filial af Nordnet Bank AB, Sverige (Nordnet), har ikke deltaget i udarbejdelsen, gennemgået eller foretaget ændringer i materialet. MW Compounders har ansvaret for materialets indhold, og at det lever op til gældende lovgivning og regler.

Materialet har ikke været forelagt de omtalte selskaber.

Dette materiale blev offentliggjort første gang den 09/08/2022 kl. 11:02.

Indholdet i dette materiale udgør ikke personlig investeringsrådgivning. Det er vigtigt, at du som investor træffer dine investeringsbeslutninger ud fra din egen vurdering af information fra forskellige kilder. Nordnet påtager sig intet ansvar for direkte eller indirekte tab som følge af brug af information fra dette materiale. Materialet må ikke gengives uden Nordnets udtrykkelige samtykke.

Det kan forekomme, at Nordnet har positioner i værdipapirer, der omtales i materialet. En sådan beholdning er da alene af administrative hensyn og uden fortjeneste for Nordnet.

Nordnet er under tilsyn af Finansinspektionen i Sverige og det danske Finanstilsyn.

Der er altid en risiko forbundet med at investere. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.


MW CompoundersPartner
Porteføljeforvaltere og stiftere af investeringsforeningen MW Compounders

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer