Spring til hovedindhold

Aktiesparekonto spiller ind i valgkampen: Tre politikere giver interview til Nordnet

Nordnet har for nyligt lavet en rundspørge blandt landets 12 største politiske partier om deres holdninger til aktiesparekontoen. Den store nyhed er, at der tegner sig et flertal for at hæve loftet til 200.000 kr. Indtil videre har Lars Løkke Rasmussen (M), Rasmus Jarlov (C) og Kathrine Olldag (R) sagt ja til at give interviews.

Nordnet har for nyligt lavet en rundspørge blandt landets 12 største politiske partier om deres holdninger til aktiesparekontoen. Den store nyhed er, at der tegner sig et flertal for at hæve loftet til 200.000 kr. Indtil videre har Lars Løkke Rasmussen (M), Rasmus Jarlov (C) og Kathrine Olldag (R) sagt ja til at give interviews.

Arbejdet med skat på investeringer er vigtigt for alle partier, og de tre partier er alle klar til at hæve loftet på aktiesparekontoen til de oprindeligt tænkte 200.000 kr.

De Radikale ønsker ideelt set ikke, at der er loft på kontoen, men derimod en model ligesom i Sverige, hvor man kan indskyde ubegrænset. Men et løft til 200.000 kr. er første skridt. Hvis partiet ikke kommer med i klubben, der skal skrive regeringsgrundlag, er partiet klar til at stille et beslutningsforslag hurtigt efter valget, nu hvor der ifølge meningsmålingerne vil være et stort flertal i det nye Folketing for at hæve loftet.

Både Moderaterne og de Konservative ser helst, at de nuværende satser for aktiebeskatning sættes ned.

Moderaterne har foreslået at sænke den almindelige aktiebeskatning fra de nuværende hhv. 27% og 42% til 10% og 30% for aktiefortjenester over/under knækgrænsen på 57.200 kr.

De Konservative vil gerne sænke skatteprocenten under knækgrænsen fra 27% til 26% og pointerer, at de kun fremlægger forslag, der er fuldt finansierede.

De tre partier fremhæver alle de gevinster, der er ved, at dansk erhvervsliv kan få tilført mere risikovillig kapital og fordelene ved, at den enkelte dansker over tid kan få en større opsparing og mere økonomisk frihed ved at investere.

Det er udtalelser, der glæder os i Nordnet. Det er et simpelt greb med stor effekt at hæve loftet på aktiesparekontoen, og det vil i høj grad gøre det lettere og mere attraktivt for helt almindelige mennesker at investere.

Den danske investeringskultur har for alvor bidt sig fast i de senere år, og derfor mener vi, at det er vigtigt, at loftet bliver hævet, så aktiesparekontoen kan bruges til at spare op stille og roligt år for år.

Det bliver spændende at følge valget og se, hvem der tager førertrøjen på for at sikre et højere loft på aktiesparekontoen. I Nordnet følger vi udviklingen og håber, at flere partier har lyst til at uddybe deres holdninger overfor vores kunder og omverdenen i øvrigt.

Moderaterne, Nye Borgerlige, De Konservative og Liberal Alliance understreger, at de helst vil sænke skatten generelt, men er også klar til at løfte loftet på aktiesparekontoen. De Nordatlantiske mandater er ikke regnet med.

Populær konto
Aktiesparekontoen er særdeles populær og med god grund, for den er nem at anvende. Skattesatsen er kun 17%, og skatten bliver beregnet og trukket automatisk. Det er derfor et oplagt sted at begynde at investere for langt de fleste danskere.

– I dag er loftet på aktiesparekontoen på 103.500 kroner.
– Samlet set er der 277.255 aktiesparekonti i Danmark [1]
– 69% af nye aktiesparekonti, der blev åbnet i Danmark i første halvår af 2022, blev oprettet hos Nordnet, hvor vi lige nu kan tælle ca. 78.000 konti.

[1] Data i henhold til Euronext Securities Copenhagen (tidligere VP Securities)

Læs mere om kontoen her:

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-10-21 08:04

Forstår ikke helt..i går i Millionærklubben stod Jakob Engel-Schmidt og sagde at ASK skulle væk. Hvorfor siger Lars Løkke så ikke det!

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-21 09:42

Hej Lillian
Ja, det kan virke forvirrende. Moderaterne vil helst sænke kapitalskatten som beskrevet i bloggen. Kan de ikke få flertal for det, vil de gerne hæve loftet på aktiesparekontoen, fortalte Lars Løkke Rasmussen til Nordnet. Engels formulering er ny, men ønsket om lavere beskatning generelt er førsteprioritet for dem.
Mvh. Lene, Nordnet

Gæst
Gæst
2022-10-20 20:09

Jeg synes man burde tilføje Kristendemokraterne.

Gæst
Gæst
2022-10-20 11:03

Jeg tror ikke de røde partier er klar over at ASK er den eneste mulighed for fx. førtidspensionister at investere uden at blive medregnet i boligstøtten fra første krone. Eller generelt folk på overførselsindkomst. Jeg kan ikke engang have en pensionsopsparing i aktier uden at blive modregnet.
Måske Nordnet vil gøre de røde partier opmærksomme på det. I har nok lidt flere ressourcer til det 🙂

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-20 18:32

God pointe

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-21 10:39

Hvor mange førtidspensionister eller personer på overførselsindkomst har midler til overs til investering?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-21 15:32

Der er en del førtidspensionister, der har fået en erstatning og som gerne f.eks vil sætte noget af den til side til at kunne supplere folkepensionen…. Eller uforudsete udgifter.