Spring til hovedindhold

Female Invest: Derfor skal du investere

I Danmark er vi gode til at lade vores penge stå og samle støv på en bankkonto. Det er især blandt kvinderne, at denne tendens ofte har stor indflydelse på, hvor mange penge vi har til rådighed senere hen i livet. En lav rente betyder nemlig, at vores penge på sigt bliver mindre værd, end hvis vi investerede dem.

Her er fire argumenter for, hvorfor du bør overveje at investere dine penge:

100 kroner er ikke 100 kroner for altid

Mange mennesker finder en tryghed i at spare op på deres bankkonto, men det er ikke altid den bedste måde at få mest muligt ud af pengene på. Det, du kan købe for 100 kroner i dag, vil du ikke kunne få for samme pris om et eller to år, da prisen vil være steget. Sagt på en anden måde vil inflationen mindske dine penges værdi (og dermed købekraften). Derfor er det vigtigt, at de penge, du har arbejdet hårdt for at spare op, også arbejder videre bagefter.

Tjen penge – fremfor at tabe købekraft

Der er altid en risiko for at tabe sine penge, når man investerer. Det som mange glemmer er, at opsparing i banken heller ikke er risikofrit, da man faktisk taber penge ved at lade sin opsparing stå. En måde at forhindre dine penge i at blive mindre værd er ved at investere dem. Når man investerer, har man typisk en udsigt til et afkast, som er stort nok til at modvirke inflationens negative effekt – og oftest mere til. Det betyder, at du potentielt kan tjene penge, mens du sparer op.

Aktiemarkedet fordobler i gennemsnit sin værdi på otte år

Når du investerer, kan du ofte gøre en god forretning med en begrænset risiko. For eksempel er det gennemsnitlige afkast på en investeringsstrategi med lav risiko og en tidshorisont på fire til otte år 6,8 procent. Til sammenligning er renten på en bankkonto omkring en procent (hvis vi er heldige). Reelt betyder det en forskel på fire procent efter skat. Har du 500.000 kroner stående, betyder det altså et afkast på 20.000 kroner mere om året.

Sørg for at tænke langsigtet, så begrænser du din risiko. En tommelfingerregel siger, at aktiemarkedet i gennemsnit fordobler sin værdi på otte år. Selvom der til tider er større eller mindre udsving i markedet, så har aktiemarkedet historisk set kun gået én vej, og det er op, op, op.

Vi bliver ældre og ældre

I dag ser mange pensionstilværelsen som en gylden mulighed for at gøre de ting, man altid har drømt om, men endnu ikke har nået. Det kræver dog, at man har sparet tilstrækkeligt op i sine erhvervsaktive år til at kunne leve det liv, man drømmer om, når man stopper med at arbejde. I Danmark bliver vi ældre og ældre, hvilket giver os flere år at finansiere. Det rammer især kvinderne, som i gennemsnit lever fire år længere end mænd. De risikerer at ende med en mindre opsparing, der skal holde længere, hvis de ikke investerer.

En velfunderet og langsigtet investering kan altså potentielt øge din opsparing markant og sikre, at din købekraft og levestandard opretholdes – på sigt.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-04-10 12:40

Nu er jeg så blevet nysgerrig efter at finde ud af, hvor gode pigerne er til at investere. Og hvor gode er pigerne så, til at regne den ud?? Her kan vi læse, at aktiemarkedet fordobler sin værdi på ca 8 år. Ligesom at det gennemsnitlige afkast ved lav risiko er 6,8%. Og det må så betyde at en investering på 6,8% bliver fordoblet på 8 år, ikk?? Men når jeg regner efter, får jeg kun en faktor 1,7, hvor den skulle være 2. Faktisk vil en investering med afkast på 6,8%, først blive fordoblet efter knap 11 år!! Så… Læs mere