Spring til hovedindhold

Er nutidens vækstmarked = fremtidens vækstmarked?

Er Indien dit stærke krydderi til en portefølje? Mange kender Indien for Taj Mahal, karry og stærk mad, men Indien er i dag en af de hurtigst voksende økonomier i verden. FN har lige publiceret deres forventninger til vækst i Indien og har en prognose på 7,5 procent vækst i BNP for 2021 og 10,1 procent vækst for 2022. Indien oplever desværre en voldsom anden bølge med coronavirus i øjeblikket, som kortsigtet kan ramme væksten. Langsigtet er vækstmuligheder dog stadig meget attraktive.

De unge er fremtiden

Indien har en befolkning på 1,4 milliarder ifølge Worldometers, hvilket er ca. 18 procent af verdens befolkning. Gennemsnitslevealderen er på 70,4 år, og den har været kraftig stigende siden 1950, hvor den kun var på 38 år.

Gennemsnitsalderen på hele Indiens befolkning er på 29 år og to tredjedele af befolkningen er i dag under 35 år. Den unge befolkning giver kæmpe muligheder for Indien, da det baner vejen for vækst i mange år frem. Som modpol til Indien har Japan ifølge www.statista.com i dag en gennemsnitsalder på omkring 49 år og har en faldende befolkning, hvilket kan blive en udfordring for vækst i fremtiden.

Graf over middelklassen i Indien

Som det fremgår af figuren, så stiger levestanden markant i Indien og især den voksende middelklasse giver også gode langsigtet muligheder.

Hvordan kan du investere i Indien?

Hos Nordnet kan man som investor ikke handle direkte på børsen i Indien, men der er gode muligheder for at investere med god spredning.

ETF: Vi har fem ETF’er hos Nordnet med eksponering mod Indien.

Allokering i iShares MSCI India UCITS:

Brancher

Største beholdninger

Investeringsforening

C Worldwide har lige lanceret en dansk investeringsforening med fokus på Indien.

Afdelingen kan handles her.

Mere inspiration omkring Indien fra C Worldwide

HC Andersen og C Worldwide har den 11. maj afholdt et webinar omkring deres nye afdeling og Indien, som du kan se her.

Du kan også læse mere generelt omkring Indien i en brochure fra C Worldwide her.

Konklusion

Tror på du på, at en ung befolkning kan bane vejen til endnu mere velstand i Indien, som resulterer i gode afkastmuligheder til dig som investor, så er Indien måske en mulighed. Hvis du i stedet tænker, at det er lidt for vildt til maven, så finder du en mere rolig vej.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast, og investering kan medføre tab

Brian Buus Madsen
Tidligere Head of Business Management

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer