Spring til hovedindhold

Glædelig jul og stort tak for tilliden!

Om et par dage kulminerer julen med steg på bordet, brunede kartofler og gaveregn. Og inden man ser sig om, forsøger vi at ramme tonen på Vær velkommen Herrens år.

Og hvilket fantastisk år 2015 blev – hvis vi nu for et øjeblik tager skyklapperne på og kun fokuserer på aktier og investering. I skrivende stund er det danske OMXC20CAP-indeks steget hele 25 %, og det kommer vel at mærke efter rekordåret 2014, hvor de danske aktier steg mere end 30 %. Det har med andre ord været endnu et godt år at være investor i Danmark.

Til trods for (eller måske nærmere på grund af) de store kursstigninger for danske aktier har vi set en klart stigende interesse for at handle med udenlandske aktier. De udenlandske handler udgør nu over 40% af handlerne, hvor de svenske og amerikanske markeder dominerer. En anden trend, som vi har set, er en øget interesse for at handle med certifikater, især i bestemte indeks som f.eks. det tyske DAX-indeks eller råvarer som olie og guld. Handlen med certifikater giver også mulighed for at kunne spekulere i både op- og nedgang i markedet, såkaldte bull & bearprodukter.

For Nordnet har det også været et rekordår. Både antallet af kunder og vores kundekapital er vokset med over 40% i 2015. Lave renter og en meget positiv børs giver os naturligvis medvind og giver flere og flere private lyst til at foretage sine investeringer selv. Men vi kan også se, at danskerne er særligt glade for vores gør det selv-koncept. I Danmark er vi ifølge YouGov den mest anbefalede bank til investeringer. Det er vi super glade for, og vi er ekstremt taknemmelige for alle kunder, som anbefaler os til familie, venner og kolleger. Jo flere som bruger Nordnet, desto flere resurser giver det os til at udvikle tjenesterne. I år har vi bl.a. lanceret Superlånet, nye mobil-apper for alle typer af smartphones, podcasten For pengenes skyld, videreudviklet Shareville-platformen samt gennemført en lang række små og store forbedringer af vores tjenester.

Netop Shareville fortjener et ekstra ord med på vejen. Godt hver tredje danske Nordnet-kunde har valgt at dele sin portefølje med andre medlemmer på Shareville. Shareville er med til at vende magtforholdet på hovedet; det er ikke længere blot traditionelle aktieeksperter, man kan finde inspiration hos, men også andre dygtige investorer. For at gøre det enklere at få overblik, har vi lanceret Shareville Relax, som viser, hvad de 10 % dygtigste medlemmer på Shareville har i sine porteføljer (top 10), og hvilke aktier som de har nettokøbt og –solgt den seneste måned.

Takket være god feedback fra vores kunder, er der en lang række nye tjenester og forbedringer på vej, som vil gøre det sjovere og enklere at tage magten over sine egne penge. Jeg glæder mig til at løfte sløret for dem i løbet af 2016.

Tak for endnu et fantastisk år og et stort tak for tilliden!

På vegne af Nordnet ønsker jeg alle en glædelig jul og ikke mindst et godt nyt investeringsår!

/Max Gandrup

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-12-22 13:49

Tak for gode produkter.

jeg kunne godt savne noget info omkring obligationer. De seneste års kæmpegevinster har jo også gjort at aktiedelen hos mange er blevet vel høj.

Samtidig kan ikke se, at man kan handle obligationer. Det kunne være dejligt at kunne handle obligationer via nordnet. Det vil også sikre med solid opsparing, så alle jeres kunder ikke pisker op i træet hvert 10 år, når der er stor korrektion.

Hvorfor kan der ikke handles obligationer?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-07 11:32

Hej Anders

Tak for rosen 🙂

Du kan faktisk allerede handle obligationer hos Nordnet, men kun via telefon. Generelt har vi dog ikke oplevet nogen stor efterspørgsel efter direkte obligationshandel, og mange kunder handler obligationer via investeringsforeninger (se vores udvalg på Investtorvet). En af grundene til det lave interesse er nok de meget lave renter samt risikoen for kursfald hvis renterne stiger.

/Max

Gæst
Gæst
2015-12-28 08:39

Det er jo alt sammen meget fint. Desværre prioriterer I jo jeres smartphone app helt ned. Der er ikke kommet nogle opdateringer til denne siden den blev lanceret. I er gået helt i stå på den front.

Andre banker har allerede login med touchid, hvor I stadig har det gammeldags login. Ikke engang en simpel 4 cifret pinkode til login har I formået at implementere.

Jeg antager at I får jeres app lavet hos en 3. parts leverandør, måske I skulle ansætte jeres egene udviklere og så lave en kontinuerlig udvikling af appen.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-07 11:31

Hej Lars! Du har ret i, at der ikke er sket nogen synlige ændringer af appen. Da vi lancerede den, havde vi store forventninger i forhold til at kunne lancere nye versioner løbende, men vi har måttet sande, at platformen ikke gav os den fleksibilitet, man kunne ønske. Vi arbejder derfor på andre løsninger nu, og jeg håber ikke der går for lang tid, før vi kan begynde at præsentere dem. Når det gælder login, så er vi i gang med at udvikle en ny løsning. Jeg har set skitserne på den, og mit indtryk er, at den vil blive… Læs mere

Gæst
Gæst
2016-01-06 00:06

Kære Max. Godt nytår og tak for dit indlæg. Det er stadig stærkt generende, at man ved hjælp af jeres månedsopsparingsprodukt endnu ikke kan vælge papirer som investerer helt eller delvis i obligationer – og som vel at mærke er akkumulerende og har en god performance i de seneste år. Man er derfor som virksomhed som er omfattet af virksomhedsordningen tvunget til at vælge langt mere risikable papirer i sin månedsopsparing – idet man jo når man er omfattet af virksomhedsskatteordningen ikke må investere i ikke-akkumulerende afdelinger. Vi har år efter år bedt om bedre muligheder, men Nordnet tvinger os… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-08 16:27

Hej og tak for dit forslag!

Det glæder mig, at I også som virksomhed kan se fornuften i vores månedsopsparing.

Månedsopsparingen er først og fremmest tænkt som en løsning for private, som sparer mindre beløb op hver måned, og investeringsafdelingerne er valgt med den målgruppe for øje.

Jeg vil sende dit forslag videre til vores produktafdeling. Jeg skal dog understrege, at der er grænser for, hvor mange afdelinger, vi kan tilbyde via månedsopsparing. For hver ny afdeling bliver løsningen dyrere at administrere, så vi er nødt til at begrænse udvalget.

/Max