Spring til hovedindhold

Hvordan vil en ny aktieskat påvirke dig?

”Danskerne vil have skat på aktiehandel”, en overskrift, som sidst i august fik min og mange andre private investorers kaffe til at bevæge sig ned i den gale hals. Undersøgelsen var gennemført at Gallup på vegne af Enhedslisten, og den viste at et flertal af danskerne var for det forslag til en aktieomsætningsafgift, som partiet sammen med SF og Socialdemokraterne vil indføre, hvis oppositionen vinder det kommende valg.

Min første tanke var, at det jo ikke var så mærkeligt. De fleste har sikkert ikke en anelse om hvad forslaget får for konsekvenser, og investerer man ikke selv i aktier, vil man nok umiddelbart tænke at det ikke får nogen konsekvenser for en selv. Og kender man ikke noget til aktiemarkedet, kan man måske købe, at en afgift på 0,25%-0,50% af alle handler omtales som ”beskeden”. I dag ligger kurtage i de fleste netbanker og hos internetmæglere fra 0,10% og helt ned til 0,015%, så vi taler altså om en afgift som absolut ikke er beskeden…

Men bliver forslaget til virkelighed, så får det ikke bare konsekvenser for såkaldte spekulanter, men for alle som sparer op eller investerer i aktier. Også for dem som ikke selv tænker over, at de gør det, eksempelvis fordi deres arbejdsgiver betaler ind til en pensionsordning.

Derfor er det vigtigt, at vi får en debat i gang, og får gjort politikerne bag forslaget bevidste om, hvor alvorlige konsekvenserne bliver.

Vi har lavet en side, hvor du kan læse mere om konsekvenserne af afgiften. Her kan du også læse om en undersøgelse fra TNS Gallup, som Nordnet har fået gennemført, og som stiller spørgsmålstegn ved om forslaget nu også ville være så populært blandt danskerne, hvis flere blev klar over, hvad effekterne af en afgift ville være.

Besøg siden her, og skriv under på protestlisten.

Og så vil vi også meget gerne høre din mening her i Nordnetbloggen. Er du for eller i mod aktieomsætningsafgiften og hvordan tror du afgiften ville påvirke dig, hvis den blev indført?

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer