Spring til hovedindhold

Private sælger fortsat ud

For fjerde måned i træk solgte vores kunder flere aktier i september måned end der blev købt ind. Nettosalget blev på 87 millioner kr. og det viser tydeligt, at der på trods af, eller måske netop på grund af, aktiekursernes hidtil flotte udvikling i 2013, er en tydelig usikkerhed om den fortsatte udvikling. Det viser vores månedsstatistik, hvor vi kigger nærmere på, hvordan vores kunder har handlet i den forløbne måned.

Det er samtidigt også en kendt faktor, at mange private ofte vælger at sælge ud af aktierne, når de har opnået pæne gevinster. Vi ser ofte, at ”vinderne” på børsen i en given måned samtidigt er de aktier, som ligger højst på salgslisten, og at ”taberne” ligger højest oppe på indkøbssiden. I september måned var det f.eks Mærsk og Pandora, som toppede salgslisten efter flotte kursstigninger.

Vores investeringsøkonom, Per Hansen, peger samtidigt på, at en politisk usikkerhed i Italien og ikke mindst i USA i kombination med de store kursstigninger, kan være forklaringen til, at en del investorer sælger ud og mindsker risikoen lige nu.

Ellers er det stadig Vestas-aktien som dominerer handelsstatistikken med over 25.000 handler, næsten tre gange så mange handler som den næst mest handlede aktie, Novo Nordisk. Og med snart en seksdobling af aktiekursen i de seneste 12 måneder er det måske heller ikke så mærkeligt, at den ikke bare topper handelsstatistikken hos vores danske kunder, men faktisk også totalt hos Nordnets samtlige kunder i hele Norden. Læs evt. dette indlæg: Vestas er den populæreste trading aktie i norden, som samtidigt kan give inspiration til gode trading-aktier i vores øvrige nordiske lande.

Her følger en liste med Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg i september måned:

 

Største nettokøb september 2013 Mio. kr. Største nettosalg september 2013 Mio. kr.
Nordea Bank 26,1 A.P. Møller – Mærsk B 28,4
TDC 10,3 Pandora 23,4
Zealand Pharma   8,1 Danske Bank 13,5
Berlin IV   6,4 Novo Nordisk 12,3
Christian Hansen Holding   3,3 A.P. Møller – Mærsk A 12,3

Og et tip: Vil du dagligt følge nettokøb og nettosalg for Nordnets kunder eller andre aktører i markedet kan du gøre det her

 

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer