Spring til hovedindhold

Kan man give en aktie i konfirmationsgave?

Du kan godt give en investering hos Nordnet i gave, men det kræver, at konfirmandens forældre også bliver lidt involveret. Giv penge til aktier i konfirmationsgave med et gavekort til Nordnet. Hjælp konfirmanden i gang.

Det kan være svært at finde på gaveidéer til konfirmationer eller andre mærkedage for teenagere. Vi bliver da også jævnligt spurgt, om det er muligt at give fx børnebørn eller niecer/nevøer en investering i konfirmationsgave. 
Det korte svar på spørgsmålet er ja – du kan godt give en investering hos Nordnet i gave, men det kræver, at konfirmandens forældre også bliver lidt involveret. Du kan ikke give en specifik aktie i konfirmationsgave, men du kan give penge til købet af den hos Nordnet.

Sådan giver du en investering som gave til konfirmation

Når du vil give en investering som gave, foregår det i praksis sådan, at du overfører penge til konfirmandens Nordnet-konto. Herefter skal konfirmanden – sammen med sine forældre – selv gennemføre købet af værdipapirerne. På den måde kommer investeringen til at stå i den unge modtagers navn. Sagt på en anden måde betyder det, at den unge bliver beskattet på den korrekte måde, og at den unge bliver ejeren af investeringen.

For at gøre investeringsgaven både lidt mere festlig og formel, har vi lavet et særligt Nordnet-gavekort, som du kan udfylde og printe med det beløb, du vil give. Se alle vores gavekort til investering her. 

Hvad hvis konfirmanden ikke allerede har en konto hos Nordnet?

Hvis konfirmanden ikke allerede har en Nordnet-konto, skal forældrene oprette en “konto for mindreårige”. Det gør man ved at udfylde en formular, som begge forældre skal underskrive. 

Sådan virker gavekort til investering

  1. Vælg det gavekort, du bedst kan lide.
  2. Udfyld beløb, og print det ud.
  3. Pak gavekortet ind, og giv det til konfirmanden
  4. Få konfirmandens Nordnet-kontonummer, og overfør beløbet
  5. Konfirmanden investerer pengene sammen med sine forældre

‘Skattefrit’ afkast med frikort

Mange under 18 år udnytter ikke deres bundfradrag (frikort) fuldt ud gennem fritidsarbejde (bundfradraget er i 2024 på 49.700 kr.). Det betyder, at de har mulighed for at modregne afkast i bundfradraget og på den måde investere skattefrit.

Det kræver dog, at de investerer i noget, som er kapitalindkomstbeskattet, som fx Nordnet One. Læs mere om, hvordan du gør her

Tal med din teenager om penge og investering

Det kan være svært at tale med unge om penge – men det er et vigtigt emne at tage hul på. Vi har skrevet en artikel om de ting, I skal huske på, når det gælder investering for teenagere.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer og udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer