Spring til hovedindhold

Ship ohøj for Mærsk

At sejle igennem urolige tider i relativt smult vande bør aftvinge respekt. I fortsættelse af det sene forårs Wild cards, som du kan se eller gense her, er dagens kursstigning for A.P. Møller Mærsk fuldt fortjent. Aktien er stadig godt og vel på vej til at sejle forbi 50.000. Blot lidt tidligere end beregnet.

Mærsk resultater ”selskabte”

Dagens regnskab fra Mærsk er stærkt imponerende. Jeg tilslutter mig helt og holdent at resultaterne er ”selvskabt” igennem en fortsat stærk fokusering og prioritering på de faktorer, som selskabet selv kan styre og kontrollere: Omkostningerne. Makroøkonomien og de faktorer som er ”udefra givne”, kan ingen påvirke. Ej heller Mærsk.

Mærsk Line tjener penge

2. kvartal har været præget af en svag mængdemæssig udvikling. I kombination med containerrater som har været under et markant pres, er det intet mindre end en kraftpræstation, som Mærsk lægger for dagen. En betydelig reduktion i enhedsomkostningerne sammen med lavere bunkerpriser har forbedret bundlinien. Det betyder en bedre udvikling for 2. kvartal og har samtidig medført en opjustering af forventningerne for helåret. Det vidner om at Mærsk er sikker på at der er tale om en varig og holdbar forbedring, også selv om der ikke kommer nogen volumen eller prishjælp udefra.

Andre segmenter gør det også godt

Mærsk Line er den ubetingede svingfaktor og stigende/faldende mængder og priser for containderdelen gør forskellen for hele selskabet. Alligevel er der også en pæn/fremragende udvikling at spore i andre segmenter. Selv om Maersk Oil skuffer moderat, er det overordnede indtryk et godt regnskab, som er markant bedre end forventet; og det er det som investorerne fokuserer på.

Risiko for negative overraskelser lille

Investorernes fokus er fremadrettet. Regnskaber er historieskrivning. Det er forventningerne som i høj grad styrer udviklingen i aktiekursen. Efter et bedre-end-ventet-regnskab under ekstremt svære markedsvilkår, vil investorernes tillid til selskabet stige. Risikoen for en negativ overraskelse er ikke stor de kommende kvartaler. Det forbliver derfor det mest realistiske at Mærsk, nu i bedre form, sejler forbi 50.000. I skrivende stund svarer det til lidt mere end 6 % for ”B” aktien.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer