Spring til hovedindhold

Twitter børsnoteres – er det noget for dig: 2. del

Torsdag den 7/11 er første noteringsdag for mikroblogfænoment Twitter. Hvad der for blot nogle måneder siden tegnede til, i modsætning til facebook, at blive en mindre ”markedsført” emission kører nu på noget nær ”fuld styrke”. Er det et udtryk for at stemningen er på vej til at blive overvarm i lighed med Facebook med efterfølgende risiko for et kursskred på 50 %?

Dette er det 2. indlæg om Twitters forstående børsnotering og et forsøg på at give dig som privat investor et indblik i hvad Twitter er for en investeringsstørrelse. Du kan se eller gense 1. indlæg ved at klikke her.

Twitter hæver emissionsprisen – og det er et godt tegn!

Efterspørgslen er ganske massiv. Tidspunktet for den kommende børsnotering rykker tættere på. Den massive markedsføring fra investeringsbankerne og ikke mindst den opmærksomhed, som nynoteringen giver, kan mærkes og giver genlyd. Mandag hævede Twitter således emissionsprisen fra de oprindelige 17-20 USD til nu 23-25 USD på basis af interessen. Det behøver dog langtfra at være et faresignal, som jeg skriver mere om i det næste indlæg i morgen.

Ifølge forlydender er udbuddet allerede fuldt tegnet på emissionsprisen 25 USD. Alene derfor vil det være unaturligt at fastholde en pris, som er 20 % under efterspørgslen.

Udvalgte forskelle til Facebook

Mange sammenligner Twitter med Facebook. Ikke fordi de indholdsmæssigt har afgørende fælletræk, men fordi Twitter og Facebook rimer på ”Sociale medier”. Der findes også andre beslægtede selskaber, såsom Linkedin og i yderkanten heraf kan man måske også nævne selskaber som Groupon og Zynga. Alligevel er ”relationen” med Facebook af flere årsager den som kommer tættest på efter min mening. Lad os se på et par sammenligninger:

 • Twitter bliver på 25 USD prissat til 11,8 gange 2014 omsætningen. Det tilsvarende tal for Facebook er 11,4.
 • Twitter listes på NYSE og ikke Nasdaq som er tilfældet med Facebook.
 • Twitter er i modsætning tif Facebook ikke profitabel når det går på Børsen – tidligst i 2015 vil det ske iflg. analyser. Facebook var profitabel i forbindelse med sin lancering.
 • Twitter har haft faldende vækst og har ca. 25 % af de brugere, som Facebook havde i forbindelse med deres introduktion.

Hvad kunne tale for en succesfuld emission?

På forhånd er der meget og mest som taler for at Twitter bliver en succesfuld børsintroduktion i den forstand, at kursen stiger ikke kun umiddelbart efterfølgende, men også i det mindste i nogen tid holder sig over introduktionsniveauet i længere tid. Nogle af indikationerne herpå kunne være:

 • Twitter er allerede rapporteret fuldt tegnet på 25 USD – normalt er det et godt tegn med stigende emissionsinterval i udbudsperioden.
 • EBITDA margin skal iflg. selskabet stige fra 6 % til 40 %. Høj vækst og en nærmest raketagtig stigning i indtjeningen er en investeringsattraktiv cocktail.
 • Godt tidspunkt at gå på Børsen. S&P 500 i all time high. Risikoappetitten er høj. Google, Apple, Linkedin, Facebook,etc. baner overordnet vejen for en appetit på teknologiaktier.
 • Twitter er lidt foran og ikke bagefter en teknologimania.
 • Bruttomargin for Twitter tilstræbes at være i niveauet lige under 80 %. Tilsvarende tal for Facebook er i den lave ende af 70erne.

 

Hvad taler imod

 • Oprindelig ville Twitter prises under Facebook på grund af netop Facebook udviklingen, hvor aktien blot nogle få måneder efter introduktionen havde mistet halvdelen af den initielle markedsværdi. Prissætningen er jævnfør ovenstående højere end for Facebook målt på markedsværdi i forhold til omsætningen.
 • Teknologi aktier som Twitter er følsomme investeringer som et langt stykke hen af vejen er udtryk for ”tro, håb og investeringsbegejstring”
 • Har Twitter en holdbar forretningsmodel?
I morgen kommer der som nævnt et indlæg om hvad det betyder for prisudviklingen, at emissionprisen bliver opjusteret i emissionsperioden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer