Spring til hovedindhold

Vestas tæt på 100 – Hvad så nu?

I en ikke alt for fjern fortid var Vestas’ aktiekurs mildevidt fra den nuværende. Selv om 2013 bliver det hidtil sværeste år for vindmøllekoncernen bundede aktiekursen ud en rum tid i forvejen. Udviklingen har overrasket mange, men er egentlig ganske sædvanlig for et selskab som er i en fase som bevæger sig fra det værre til det bedre.

 Lavpunkt = vendepunkt

De dårlige nyheder har præget Vestas og investorerne meget længe. Der er ingen grund til at rippe op i A/S fortidens synder. Det vækker blot dårlige minder om en udvikling, som mest af alt kan karakteriseres som noget som gik fra boom til bust. Hvis du har lyst til at se eller gense mine synspunkter om Vestas og den røde tråd, som jeg over de seneste 7 måneder har forsøgt at tegne, kan du se eller gense dem ved at klikke ind her og navigere frem og tilbage mellem de forskellige blogindlæg.

Tak for skeptisk investorfeedback

Mine indlæg og en holdning om at Vestas var på vej mod bedre tider, har mødt en betydelig investoropposition. Tak for de mails som I læsere har sendt mig. Bliv ved med det på per.hansen@nordnet.dk og kom gerne med kommentarer til indlæg på bloggen her. Mails og kommentarer er i høj grad med til at sikre, at jeg bliver bedre i stand til at kommentere på de udfordringer, som I som private investorer ser.

Et betydeligt flertal af de tilsendte mail har været præget af skepsis. Det er helt normalt, at et selskab som i den grad har slidt på og misbrugt investorernes tillid, ikke har mange stjerner og ikke nyder investorernes opbakning. Den skal man gøre sig fortjent til, og det er ikke et område, hvor Vestas har leveret de seneste år.

Vestas er på vej mod bedre tider – også økonomisk

Men Vestas er på vej mod bedre tider. De seneste måneder er ordrerne også begyndt at komme. Ikke kun i form af mølleleverancer, men i en vis udstrækning også inklusive serviceaftaler og også alene på serviceaftaler på eksisterende møller.

Der er ikke noget som tyder på, at Vestas har tabt markedsandele og at Vestas i signifikant grad skulle blive valgt fra til projekter. Rammebetingelserne er på vej til at blive en anelse bedre. Vestas gør sig store anstrengelser for at gøre et off-shore comeback. Samtidig lurer den japanske forbindelse: Bliver der formaliseret en aftale med Mitsubishi? Det kan blive et ”make or break” indenfor de kommende kvartaler.

Turn around er en svær størrelse

Vestas’ udvikling i aktiekursen er ikke unormal. I hvert fald for et selskab som er på vej fra noget værre til det bedre. I starten stiger aktiekursen af grunde som nogen eller endog mange investorer har svært ved at forstå og forholde sig til. Sådan er det med turn-arounds.

Er du en turn-around investor?

I tiden omkring medio august vil jeg i en række indlæg beskrive hvad der kendetegner selskaber som er eller kunne være i en vending. Det skulle gerne give dig som investor et indblik i at det er besnærende at ”ramme” et selskab, hvor aktiekursen mangedobles.

Samtidig er det dog også vigtigt at du gør dig klart, at din risikofornemmelse måske slet ikke tilsiger eller ”tillader” at du køber aktier i sådanne selskaber. Der findes nemlig ingen ”free lunch” eller gratis gevinster. Alt har en pris. I de her tilfælde handler det om risiko og måske kan du blive klogere på om du har investeringsprofilen og tidshorisonten til at være en ”turn-around” investor?

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer