Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvad sker der med min investering i Nordnet Indeksfonde, hvis indeksfondene eller Nordnet går konkurs?

En fond kan som udgangspunkt kun gå konkurs, hvis samtlige aktier eller underliggende aktiver bliver værdiløse. Som eksempel betyder det, at alle aktier i aktieindekset OMX Copenhagen 25 ESG Responsible Index skulle blive værdiløse, for at Nordnet Indeksfond Danmark ville gå konkurs, og du ville miste din investering.

 

Nogle af vores indeksfonde har syntetisk eksponering. Derfor vil disse fonde kunne tabe en del af sin værdi, hvis swapmodparten ikke opfylder sine forpligtelser. Dog ejer fonden fysiske aktiver svarende til fondens værdi, som kan sælges, hvis modparten ikke er i stand til at opfylde sine forpligtelser.

 

Hvis et fondsselskab – fx BlackRock, JP Morgan eller Nordnet Fonder – skulle gå konkurs, vil fondens depositar træde til (for Nordnets indeksfonde er det hhv. SEB og BNP Paribas) og enten fortsætte med at administrere fonden eller opgøre fonden og udbetale værdien til de eksisterende aktionærer. Fondens ejerskab af aktiver er ikke påvirket af fondsselskabets konkurs.

 

Såfremt at Nordnet Bank imod forventning skulle gå konkurs, vil man som investor stadig eje sine andele i Nordnets fonde. En investering i fondene er beskyttet af en såkaldt separatistret, som betyder, at den ikke vil indgå i konkursboet. Det betyder med andre ord, at man som investor stadig ejer sine fondsandele, som konkursboet skal udlevere.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage