Spring til hovedindhold

4 more years til Obama

Spændingen er udløst og Obama har løst billet til 4 år mere i det hvide hus. Selv om investorerne helst havde set et skifte og håbet på mindre regulering, mindre Washington og lavere skatter, ændrer det fundamentalt ikke særlig meget ved udsigterne for investorerne.

Obama vinder – og hvad så?

Valget er slut. Obama bliver genvalgt og samtidig er den politiske stilling i de to kamre uændret. Demokraterne fastholder  deres dominans i Senatet, mens republikanerne har flertal i repræsentanternes hus. Det er status quo.

På den ene side beholder Obama og demokraterne præsidentposten og bliver genvalgt, som det ofte sker. På den anden side tilsiger valget at Obama skal udvise en betydelig politisk snilde og manøvredygtighed, helt som tilfældet er i dag.

Status quo på flere fronter

Det politiske landskab og styrkeforhold er derfor overvejende intakt. Det samme er de økonomiske udsigter. Amerikanerne deler skæbne med Europa med de store budgetunderskud og en statsgæld, som indskrænker handlefriheden. Samtidig står amerikanerne overfor en finanspolitisk mur og et gældsloft, som de er nødsaget til at gøre noget ved.

Aktieudsigterne uændrede

Med udsigt til at de nye politiske vinde er lig de gamle ditto, er der udsigt til ”mere af det samme”. Dilemmaerne og mulighederne er de samme. Hvis den finanspolitiske kløft og mur bliver tacklet på den rigtige måde, er der plads til aktiekursstigninger. Ikke mindst fordi der endelig er tegn på en stabilisering og bedre væksttider forude for Kina, Asien.

Ingen udsigt til aktiefest

Men nogen aktiekursrus er der ikke udsigt til i det generelle tilfælde. Desværre. Men derfor kan der jo meget vel være selskaber som lige har fået forbedret deres økonomiske rammebetingelser med Obamas genvalg. Det gælder jo bl.a. for den vedvarende energi.

Er den alternative energisektor blevet voksen?

At den alternative energisektor kursmæssigt ikke har været i stand til at forvalte det gamle ”mandat” og oplevede de kraftigste kursfald nogensinde under netop Obama er en sag, som jeg tidligere har behandlet. Lad os håbe det for Vestas og de andre selskaber markerer overgangen til noget bedre. Investorerne har fortjent det efter en mareridtsagtig kursudvikling de seneste år.

Indtil videre ser det dog – også idag – desværre ud til at Vestas har deres egne og interne udfordringer at slås med. Desværre

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer