Spring til hovedindhold

Hvem bliver næste danske Take Over-emne?

Danisco har fået et bud fra DuPont, og det sætter gang i processen om at gætte på, hvem der kan være det næste danske selskab, der bliver mødt af et Take Over bud. Der findes en del aktuelle emner, men efter min mening er de nedenstående de mest sandsynlige. Måske læserne af Nordnetbloggen har andre emner, og i så fald håber jeg I vil kommentere og komme med input om andre emner.

H+H International. Tyske Xella forsøgte for nylig med et bud på kurs 65 at ”fiske” aktien på et tidspunkt, hvor økonomien i selskabet var presset. Værdien bør kunne hæves af et nyt bud. Udfordringen består imidlertid af, at køberskaren er lille. Jeg finder det sandsynligt, at Xella eller en anden mulig køber forhøjer tilbuddet til niveauet 75-80, hvilket må anses for at være en fair pris for begge parter.

G4S. Kapitalfonden KKR har været nævnt som en mulig køber med et bud på 31 kr. pr. aktie. G4S er en lækkerbisken for en kapitalfond. På baggrund af den nuværende kurs på 24 er en pris på 31 dog ikke sandsynlig. Jeg tror et bud kan fremkomme i niveauet 29 kr. pr. aktie.

GN Store Nord. En køber kunne være en industrikoncern, der ønsker fodfæste på markedet for høreapparater, og hvor Headset-delen så vil blive solgt til anden side. GN Store Nord er for alvor ved at genskabe en god indtjeningsevne, og det kan trække købsprisen temmelig pænt op. Normalt vil en køber betale 15 x EBIT-indtjeningen (I Daniscos tilfælde er der tale om et lidt højere niveau), og her er der udsigt til en markant stigning i de kommende år. Hvis GN Store Nord skulle blive mødt af et Take Over bud, så forventer jeg ikke aktionærerne vil sælge med mindre buddet ligger i niveauet 70. Hvis man tror som jeg gør, så er GN en interessant aktie i år.

Thrane & Thrane besidder en stærk teknologi, men der er så få aktører i branchen, at et Take Over kun er muligt, såfremt aktører fra andre brancher ønsker at komme ind på dette marked. Sandsynligheden herfor er stor, da selskabets teknologiske stilling og markedsandel er absolut førende indenfor satellitkommunikation. Forbedringen omkring sikkerhed vedrørende terror er også en faktor som placerer T&T´s produkter i en central rolle.

Vestas har et så stærkt navn i vindmøllebranchen, at selskabet også må betragtes som en af årets mest sandsynlige Take Over emner. Jeg forestiller mig, at en håndfuld asiatiske industriselskaber har evnen og lysten til med et snuptag at erobre en førende position indenfor vindmøllesektoren. Fremadrettet bør indtjening og omsætning kunne stige betydeligt hos Vestas, hvorfor et køb – set fra købersiden – skal gennemføres inden Vestas-aktien igen måtte blive for dyr. For nærværende er børsværdien af Vestas 36 mia. kr. Jeg gætter på en EBIT-margin på 7% i 2011 svarende til rundt 3 mia. kr. i EBIT-resultat. En fair Take Over pris kan således anses at være niveauet 45 mia. kr. eller 25% over det aktuelle kursniveau svarende til kurs 225.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer