Spring til hovedindhold

AI-comeback til gamle industrivirksomheder

Dette indlæg er markedsføring.

AI (kunstig intelligens) har taget verden med storm, og nu handler det om at være de bedste til at udnytte potentialet. Kapløbet om den gyldne mulighed er mellem de gamle industrivirksomheder og de nye IT-selskaber.

En række traditionelle industrivirksomheder kan vise sig at være godt positioneret og blive vindere i kapløbet om at udnytte AI (kunstig intelligens). Det handler om at sikre den grønne omstilling og gøre fremtidens produktion mere effektiv i en mere fragmenteret geopolitisk verden. Virksomheder må udvikle og anvende smarte og intelligente robotter og maskiner, der giver det mest effektive infrastruktur og produktionsproces.

Grøn omstilling og ønsket om lokal produktion stiller nye krav

Behovet for den grønne omstilling er utvetydigt, og opgaven er formentlig det mest investeringstunge projekt siden industrialiseringen. Det haster, hvis vi skal nå de ambitiøse grønne målsætninger. Der er brug for en mere intelligent og digitaliseret infrastruktur og produktion for at skalere produktionen, sænke omkostningerne og bedre udnytte vores knappe råvarer. Det kan ske ved at fusionere digitale og AI-kompetencer med industriel knowhow.

Hertil er der et udtalt behov for mere lokale forsynings- og produktionskæder, hvor en lang række lande, med USA i spidsen, er begyndt at hjemtage store dele af deres produktionsapparat fra Kina (se fig. 1). Øget konkurrence, geopolitisk uro og frygt for sårbarhed med hensyn til sikre og stabile forsyningskæder er nogle af de væsentligste årsager.

Covid-19 blotlagde udfordringen med at stole på fjerne og skrøbelige forsyningskæder. Afbrydelser af global handel og transport førte til store leveranceproblemer og stigende priser. Siden er der med Ruslands invasion af Ukraine udbrudt krig i Europa, og spændingerne i Det Sydkinesiske Hav mellem Kina og USA har tilsvarende gjort forsyningssituationen usikker. Frygten er bl.a. Kinas mulige invasion af Taiwan.

Spørgsmålet er nu, hvordan en delvis hjemtagelse af vital produktion og sikring af forsyningskæder kan gennemføres, uden at omkostningerne bliver alt for store og dermed ødelægger konkurrenceevnen og sætter væksten i bakgear. Igen handler det om at udvikle smart og digitaliseret infrastruktur.

De gamle industrivirksomheder har fået en gylden mulighed

Vinderne bliver de virksomheder, der kan kombinere fysisk hardware som maskiner og robotter med nyudviklet software og teknologi, hvor AI bliver en vigtig del af løsningen. IT-selskaberne har også gode muligheder, så kapløbet om fremtidens grønne agenda og produktion tættere på slutbrugerne er i fuld gang. Men de gamle industrivirksomheder har fået en gylden mulighed for en renæssance, da de ejer maskinerne og den data, maskinerne producerer. De gamle industriselskaber kan formentlig med hjælp fra AI hurtigere tilegne sig IT-viden, end f.eks. IT-selskaberne kan tilegne sig viden til at bygge en ny industriel infrastruktur.

Eksempler på sådanne industrivirksomheder kunne være:

  • Epiroc, der har en dominerende position inden for mineudstyr til at bore i hårde miljøer. Udstyr, der er nødvendigt for at udvinde de nødvendige råmaterialer.
  • Keyence, der er førende inden for implementering af automatiseringsløsninger.
  • Siemens, med deres digitale industrier og innovative infrastrukturløsninger.
  • Atlas Copco, der leverer til både den generelle industri, overgangen til flydende naturgas og halvlederindustrien med vigtige vakuumteknologier.
  • Schneider Electric, der tilbyder en bred vifte af produkter og tjenester, der omfatter energistyring og automatisering af bygninger, industrielle processer, datacentre og boliger.
  • Assa Abloy, der er en af verdens førende producenter af døråbningsløsninger og sikkerhedssystemer.

Disse er blot eksempler til illustration. En stor del af disse virksomheder er i vores portefølje C WorldWide Globale Aktier, som du kan handle her.

Materialet er produceret af C WorldWide og skal anses som markedsføringsmateriale. Formålet med materialet er at give generel information om afdelingerne og skal ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Nordnet tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af C WorldWide selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder.

Nordnet er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. Nordnet anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Nordnet modtager provision fra C WorldWide. Se alle satser her.

Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation. Informationen findes på cworldwide.dk

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer